Szőlőcukor helyett kristályuckor mennyivel károsabb?
Kezdő vagyok én is (6 hónapja edzek rendszeresen). De ha jól tudom edzés előtt kell ilyen cukrosat kajálni vagy inni, hogy stimuláld az inzulin teremlésed. Edzés után meg fehérjéket és szénhidrátot kell nyomatni.
Javitsatok ki ha tévedek.
kristálycukor az szaharóz, ami egy diszacharid, ellenben a dextrózzal és a fruktózzal, amelyek monoszacharidok.
Nincs a kristálycukorban fruktóz.És gyakorlatilag mindegy, hogy dextrózt, vagy kristálycukrot használsz, mindegyik gyorsan emeli az inzulint, de a kristálycukor édesebb, émelyítőbb lsz tőle a turmixod.
Élelmiszermérnök hallgatóként
Szerintem nem mindegy. Egyerészt biztos hogy nem jó tömény cukrot csűrni befele (nem kritika, megértem edzés miatt)
Másrész viszont a szacharóz (kristálycukor) 1 fokkal lassabban szívódik fel, ugyanis emlékeim szerint csak a bélfalon van az az enzim amely kettéhasítja a fruktóz és a glükóz közötti kötést.
Amíg a konyhasó fogyasztás egyértelműen káros (persze mennyiségfüggő) a kristálycukor összetettebb, bár én olvastam, hogy nem túl jó... (viszont a forrásra nem emlékszem)
Én maradnék a szőlőcukornál a helyedben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!