Nasivin helyett mit lehetne még adni 11 hónapos babának?
Hiába adom neki ugyan úgy folyik és dugul az orra. Vagy ez nem a dugulás ellen lenne?
Szegény nem tud aludni, mert felriad, ha hirtelen úgy áll az orrában a trutyi, hogy nem kap levegőt, vagy akár lemegy a torkára.
Anyatejet nem tudok neki egyedül csöpögtetni, mert rendesen kapálózik. :) Az meg úgy is csak gyulladás csökkentő.
A patikában is meg fogom kérdezni, de kíváncsi vagyok, hogy nektek van-e más ami bevált.
Más nincs. Ilyen a taknyosság sajnos. Anyatejet tudsz cseppenteni az orrába, ha fejsz ki egy kicsit és cseppentővel felszívva nyomod az orrába. Egyébként lehet, hogy te nem csinálod jól.
Először cseppents 1-1et a nasivinnel, majd fújd be sóoldatossal. Kb. 10 perc múlva szívd ki. Így hatásos szokott lenni. Én a végén is szoktam neki csepegtetni, így tud aludni. Mellesleg ha van hidegpárásítód, kapcsold be éjszakára, az is sokat számít.
Köszi! :)
A takarós jó ötlet.
Valóban nem szívtam ki utána az orrát, mert azt hittem, hogy akkor kiszívom a nasivint is. Én előtte spréztem és szívtam, majd csepegtettem, hogy a "tiszta" orrba menjen a gyógyszer. Ez egyáltalán nem jó?
Akkor kipróbálom amit Te írtál. És elkezdem a takarós anyatejezést is. :)
Igen, de ha én magamnak csepegtetek (felnőtt orrcseppet), akkor olyan, mint ha nem is lennék taknyos. Nem folyik, nem dugul és ezért hittem, hogy a Nasivinnek is ez a funkciója. :(
De ha ezt írjátok, akkor ez van. Ennyi legyen a legrosszabb. :)
Teljesen jól csinálod.
Nekünk volt olyan, hogy hetekig nem múlt ezzel a módszerrel a nátha, és köhögött is a kicsi, mert visszafolyt a garatra, leszívni meg szinte nem tudtam semmit.
Nekem a gyerekorvos antibiotikumos orrcseppet írt fel, amit a gyógyszertárban készítenek el, az orrcsepp helyett azt használtuk, azzal szépen elmúlt a probléma.
Talán mindkét gyerekemnél egyszer kellett ilyet használni...
Ha nem javul, menjetek vissza a dokihoz, egyébként meg amit leírtál, az "tökéletes".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!