Lehet olyan tejpépet kapni amiben nincs cukor? Én nem akarok adni semmi cukrot tartalmazó ételt még a babámnak.6 hós. Szerintetek jól teszem?
Még valami: adott egy család, rendesen főznek, esznek pörköltet, szalámit, mindent ami fincsi. Aztán a gyereket elkezdik hozzátáplálni, de mivel félnek mindentől amit a gyerek szájába adnak, biomagok kap a gyerek biolével, biogyümivel biomindennel. Aztán amikor a gyerek bölcsibe, oviba kerül, nem fogja megenni az ott adott ételt, mert nem szokta meg az ÍZEKET. Mert anyuka semmit nem cukroz, semmit nem sóz, nincs vaníliás túrókrém, csak biotúró kölesgolyóval, a gyerek finnyás lesz, válogatós. Arról nem is beszélve, hogy akkor anyuka külön főz a gyereknek, mert amikor egy idő után a gyerek már azt eszi amit a szülők, anyuka már rászoktatta a gyereket a bio kajára, aki -mivel ahhoz van hozzászokva- nem is akar enni a csirkepörköltből.
Az egészséges étkezés nem jelent egyet azzal, hogy ész nélkül irtózunk mindentől amit gyártanak, nem csak maga terem.
Szerintem meg azért van ennyi túlsúlyos gyerek, mert nagyon keveset mozognak! Ülnek a számítógép és a TV előtt!
Érdekes... mi nagyanyámnál ettük a nagy karaj cukros kenyeret, stb., mégsem vagyunk túlsúlyosak!
Nehogy már a tejpépben lévő cukor ártson a gyereknek!
Jaj, Istenem!
Pontozzatoooooook! :D
Csak tudnám, az ilyen gyerek mit fog enni az óvodában!
Majd külön főznek neki???
Tessék elolvasni ezt a cikket.
Senki nem beszélt arról, hogy a kristálycukor kell a szervezetnek. A legtöbb tápszer pedig nem finomított kristálycukrot, hanem laktózt, glükózt, fruktózt tartalmaz - ezeket pedig nem lehet és nem is szabad teljesen kizárni az étrendből!!!
utolsónaáépont
a fő ellenség a finomított kristáéycukor, ami tök feleslleges
de amíg 6-8 hónapos babákának agíoncukrozott bolti krémtúrót, gyümölcsjoghurtot ad anyu lustaságből,addig veszett fejsze nyele aze egész
Amúgy szerinted az ANYATEJBEN mi van??Ha akarnád sem tudnád elérni,hogy ne adj neki olyan ételt,amiben nincs cukor!
Ha a természet úgy akarta volna,hogy az ember ne egyen cukrot,akkor nem jelent volna meg az életfunkciók között az inzulin,mint olyan.
Gratula a Schobert-Rubint házaspárnak,töretlenül és sikeresen viszik véghez a magyar lakosság agymosását!
AKI NEM FOGYÓZIK/NEM TÚLSÚLYOS ÉS TELJESEN EGÉSZSÉGES,TEHÁT NEM CUKORBETEG,SEMMI SZÜKSÉGE NINCS ARRA,HOGY MEGVONJA A SZERVEZETÉTŐL A CUKROT!A LÉNYEG A MÉRTÉKLETESSÉG.
A legnagyobb idiótaság elvakult módon egy gyereket teljes mértékben megfosztani a cukortól!!
A gyártók a tutira mennek, ha édes jobban elfogadja a baba.
És bizony a hozzátáplálásnál eleinte érdemes egy kicsi cukrot adni, így inkább megesznek mindent.
Pl eleinte teszel egy pici kanálka cukrot aztán egyre kevesebbet és végül semmit.
Nálunk a főzelék volt így. Eleinte édesre csináltam ma meg már meg sem eszi ha édes.
Tehát a lényeg jól teszed ha kerülöd majd az édességeket, de sajnos eleinte a mézédes tejcsidről máshogy nehéz lesz leszoktatni.
Amire viszont érdemes figyelni az hogy a gyümölcs mindig elég érett legyen, mert különben nem eszik meg. Sajnos volt olyan bébi gyümölcspép, amit azért kellett kidobnom mert borzasztó savanyú volt.
Ha mégis kitartasz a kezdetektől cukor nélküli elvhez akkor kérdezd meg a védőnőt, ő mit javasol, és hogy hogy tudsz ilyen terméket otthon te magad készíteni, összeállítani.
A mi gyerekdokink szerint akkor javasolt a tejpép, ha kicsi a baba súlya, egy jól táplált babának, akinek normál súlya van, nem kell tejpép, műkaja.
Más kérdés, hogy valamiben természetes cukrok vannak, vagy sem, ez azt jelenti, hogy természetes, hogy magától, alapból annyit tartalmaz, pl. a barackban van valamennyi cukor. Amitől pl. én is óvom a babámat (féléves), az a hozzáadott cukor, arra semmi szüksége, itt lehet nagyon elrontani, és "elhízlalni" a babát.
Nem mondom, hogy mindenkivel megtörténik, de előfordul, és én nem szeretném kockáztatni, továbbá a későbbi fogacskáknak sem tesznek jót a +ban cukrozott dolgok, nem véletlen, hogy a teáztatást sem nagyon javasolják, inkább csak vizet (mi most kezdtünk anyatejhez hozzátáplálni, barackkal, almával,néha megkínálom 100%-os babaüdítővel is, szerintem sokkal jobb és egészségesebb, mint a tea, bár a gyerekorvos szerint nem jó rászoknia, szerintem erre nyugodtan).
Teljesen egyetértek azzal,hogy mértékletesen kell a dolgokat intézni.Nem lehet,csak bio dologgal etetni a gyereket,mert fog ő még közösségbe járni,ahol egy adott kaja van és nem minden gyereknek fognak külön főzni.Butaság ennyire félteni a babát.Természetesen nem egy 6 hónaposra gondolok.
És hogy a gyerekek ettől híznának,hogy nem bio kaját esznek,nagy tévedés.
Sokkal jobban elrontják a szülők a gyereket azzal,hogy engedik sokat TV-zni,számítógépezni és kinyalják a kicsi popójukat.Igenis ezen kellene ma változtatni és nem a kaján.(Természetesen nem arra gondolok,hogy tömjük a gyereket szalonnával és csokival).A számítógép és a TV inkább jutalomnak kéne lennie és nem természetes dolognak.
Sógornőméknél láttam pont ezt.Vannak korhatáros játékok,amivel a 10 éves gyerek bőszen játszik,mert az osztálytársai is nyomják.Én meg hiába szólok,hogy az a lövöldözős játék 18 éven felülieknek készült,csak a vállukat vonogatták.Erről ennyit.A gyerek meg ott ül egész nap a gép előtt és ezt az eszement játékot játssza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!