Milyen babakekszet ajánlotok, amiben nincs cukor és lehet adni egy 8-9 hónapos babának? És hol lehet kapni?
Köszi:) Szoktam neki zabpelyhet főzni. Belekeverem a gyümölcsbe, zöldségbe.
Nem azért akartam, hanem csak úgy a kezébe, hogy rágcsálja. De akkor majd 1 évesen próbálkozom, nem sietünk sehová:)
Én is hasonló problémával néztem szembe néhány hónapja, amikor kisfiamnak szerettem volna egészséges rágcsálnivalót adni. Végül találtam egy receptet, ami tökéletesen bevált:
Almás babakeksz
Hozzávalók:
- 25 dkg zapbehelyliszt, vagy teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 db közepes nagyságú alma
- 2 evőkanál olaj
- esetleg egy késhegynyi szódabikarbóna
A meghámozott, kicsumázott almákat finomra kell reszelni vagy pépesíteni, majd össze kell keverni a liszttel, szódabikarbónával és az étolajjal. Ha szükséges (az alma levétől függően) adni kell hozzá annyi vizet, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Kivajazott, belisztezett tepsibe vizes kézzel babakézbe való lepénykéket rakunk és 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
A szódabikarbóna nélkül készült kekszek kicsit keményebb állagúak.
Ha már teljesen kihűltek a kekszek dobozba téve 1-2 hétig elállnak.
Remélem sikerült segíteni! :)
én 7 hótól kölesgolyót adtam rágcsálni, nagyon szereti!
engem is bosszantott, hogy a babakekszek tojással, sok cukorral készülnek. csak 1 évtől adok neki ilyesmit, de inkább én sütöm.
Koszonom szepen a receptet, mindenkepp kiprobalom!!:)
A banan is egy jo otlet. Hogy ezek eszembe sem jutottak, koszi:)
Kolesgolyot nem merek adni, felek, hogy tulsagosan szaraz.
Cukrot nem szeretnek adni, kis mennyiseget sem, ez az en dontesem. Ha nem adok, az nem art neki, ugyhogy foloslegesnek tartom, sot.
víz nélkül is lenyeli.
a nyáltól szétmállik. próbáld ki előbb te, hogy fogaid nélkül, csak a nyelveddel is szét tudod nyomkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!