Mik a hozzátáplálás alapvető szabályai? Hánykor kell gyümölcsöt adni, hánykor főzeléket, hányszor kell szoptatni, mikor kell babakekszet adni, és a tejpépet mikor kell adni? STB.
Még csak 4 hós a kisfiam, és fél éves korában akarom elkezdeni a hozzátáplálást, de nem árt, ha fel vagyok előre készülve. Csak anyatejes.
Vagy a védőnő mondja majd, ha itt lesz az ideje?
Én 2 havonta adtam új kaját
6-8 hónapig: ebéd: gyümölcs
8-10 hónapig ebéd: főzelék, uzsonna:gyümölcs
10 hónposan j kapott szilárd reggelit (nem csak anyatejet) és 1 évesen vacsorát
A déli cicizést 7 hónaposan hagyta el, a délelőttit 1 éves kora után, délutánit valahol 1,5-2 éves kora között.
én nem vettem ezt olyan szigorúan..
pl:gyümit is hol délelött adtam,hol délután. az elején úgy is csak kostoltatásról van szó,és nem fog még annyit enni hogy jól is lakjon vele.
A szoptatás is inkább a gyereked igényétől fog függeni.
Szóval:ne aggódj,ez majd nálatok is magától ki fog alakulni. esetleg ha bizonytalan vagy,kérdezz rá a védőnődtől
először szépen lassan fogsz haladni, azt írom, hogy majd 8 hónapos kora körül hogy fog kinézni ha olvasta a nagykönyvet :)
reggeli szopi, 10kor gyümölcs, dél-1 között, ebéd, főzelék. 4körül uzsonna, az lehet tejpép de ha majd a tejtermékeknél tartotok akkor joghurt, krémtúró, stb.
vacsira szopi, de ha nem alussza át az éjszakát akkor vacsorára tejpép vagy főzelék, és egy olyan óra múlva szopi :)
kb. így. babakekszet nem kell adni, de ha szeretnél akkor talán a 10 órai gyümibe a legjobb beledarálni
nem kötekedés képpen írom,de nekem még 8hósan (sajnos) nem evett annyit délbe,hogy utána ne kérje még a cicit.én még ilyenkor is napi 4szer szoptattam a kislányomat.
persze ez főleg gyerek függő..
Szerintem ez mindenkinél másképp néz ki.
Lányomnál 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, akkor még csak néha-néha kóstolgatott gyümölcsöt, zöldséget.
Nála 6 hónaposan így nézett ki egy nap:
Reggeli tápszer és anyatej
Tízórai gyümölcs és tápszer
Ebéd zöldség és tápszer
Uzsonna tejpép vagy Sinlac
Vacsora anyatej
8 hónaposan már így evett
Reggeli tápszer
Tízórai gyümölcs, keksszel, utána víz
Ebéd zöldség hússal, víz
Uzsonna babajoghurt vagy natúr joghurt gyümölccsel vagy keksszel, víz
Vacsora tápszer
Ő 7 hónaposan már nem szopizott és a napközbeni evésekhez sem fogadta el a tápszert, így az ételek mennyisége hétről hétre nőtt, a tápszeré pedig csökkent. Mindig megkínáltam tápszerrel is evés után és rábíztam kér-e még. Az elején még kért, aztán már nem igazán, és akkor már csak vizet fogadott el napközben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!