Lehet olyan tejpépet kapni amiben nincs cukor? Én nem akarok adni semmi cukrot tartalmazó ételt még a babámnak.6 hós. Szerintetek jól teszem?
Na vak vezet világtalant, ezt az utolsó hozzászolóra értem. Még csak most kezdted te is a hozzátáplálást.
Nagyon sok elv, és nagyon sok tévhit.
Ha meg akarod védeni a babádat akkor egyáltalán ne adj neki tejpépet csak sinlacot. Az teljesen allergén mentes a doki még ki is írja fél éves kora után fele árra neked.
Teljesen jó tejpép helyett.
Az tény hogy cukrozott készítményeket nem szabadna adni, de a tejpép az közel nem olyan édes mint az anyatej. Persze adhatsz neki vízben feloldott natúr grízt is, csak nem fogja megenni.
Sok anyuka igen elrontja a cukrozott teával és süteményekkel. De nem azért mert cukros hanem mert a gyerek rászokik és nem akar rendesen enni. A cukros tea szépen el is veszi az étvágyat és még fogyhat is tőle a pici. Vagy akinek vékony a gyereke az az egészséges???
"de amíg 6-8 hónapos babákának agíoncukrozott bolti krémtúrót, gyümölcsjoghurtot ad anyu lustaságből,addig veszett fejsze nyele aze egész"
Bioanyu kölkét meg utálni fogják az óvónénik mert fanyalogni fog minden kajára és hisztit csap majd ha nem kaphat üres túrót ízetlen magokkal.
talán így kellett volna feltenned a kérdést és nem oszlanának meg így a válaszok. ugyanis t azt írtad, hogy SEMMIT cukrot.
de szerintem megéri még egy kicsit utánaolvasgatni, a bébiételekben valóban van cukor és ezt írják is, de ezek gyümölcscukrok. ha nem adsz olyan bébiételt amibe nincs cukor akkor csak zöldségeseket fogsz venni ;)
sok ilyen babás dologgal ez a helyzet, csak azt írják, hogy cukor, azt nem, hogy alma van benne és annak a cukortartalmát írják :)
Lehet, hogy eleve nem is ízlene neki a tejpép. Akkor pedig meg is van oldva a probléma!
Kóstoltasd meg vele és kiderül!
Úgy látom szinte senki sem értette meg, hogy a kérdező a HOZZÁADOTT cukorra gondolt. Mindenki azon lovagol, hogy akkor gyümölcsöt, anyatejet stb. sem akar adni, mert az is cukros...
Tényleg ilyen korlátoltak vagytok? :)
Képzeljétek, pl. a túró vagy a natúr joghurt sima gyümölccsel (pl. barack, banán) összekeverve, pépesítve iszonyú finom és nem kell hozzá plusz cukor! De ezt gondolom elég kevesen próbálják ki, mondván hogy a cukorra szüksége van a szervezetnek. Persze ez igaz, de az, ami a gyümölcsökben és a tejtermékekben van, pontosan elég is!
Amúgy a kérdésre válaszolva: szerintem is inkább tejmentes gabonapépet adj a babádnak, pl. a DM-ben vagy a Rossmann-ban is lehet kapni. Azokat vízzel kell elkészíteni és nincs bennük hozzáadott cukor. Gyümölccsel összekeverve nagyon finomak, az én gyerekeim is nagyon szerették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!