Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet olyan tejpépet kapni...

Lehet olyan tejpépet kapni amiben nincs cukor? Én nem akarok adni semmi cukrot tartalmazó ételt még a babámnak.6 hós. Szerintetek jól teszem?

Figyelt kérdés
2011. szept. 11. 22:13
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Na vak vezet világtalant, ezt az utolsó hozzászolóra értem. Még csak most kezdted te is a hozzátáplálást.

Nagyon sok elv, és nagyon sok tévhit.

Ha meg akarod védeni a babádat akkor egyáltalán ne adj neki tejpépet csak sinlacot. Az teljesen allergén mentes a doki még ki is írja fél éves kora után fele árra neked.

Teljesen jó tejpép helyett.

Az tény hogy cukrozott készítményeket nem szabadna adni, de a tejpép az közel nem olyan édes mint az anyatej. Persze adhatsz neki vízben feloldott natúr grízt is, csak nem fogja megenni.

Sok anyuka igen elrontja a cukrozott teával és süteményekkel. De nem azért mert cukros hanem mert a gyerek rászokik és nem akar rendesen enni. A cukros tea szépen el is veszi az étvágyat és még fogyhat is tőle a pici. Vagy akinek vékony a gyereke az az egészséges???

2011. szept. 12. 09:19
 22/34 anonim ***** válasza:
utolsó előtti hozzászólásra írtam, bocsi
2011. szept. 12. 09:20
 23/34 anonim ***** válasza:
78%

"de amíg 6-8 hónapos babákának agíoncukrozott bolti krémtúrót, gyümölcsjoghurtot ad anyu lustaságből,addig veszett fejsze nyele aze egész"

Bioanyu kölkét meg utálni fogják az óvónénik mert fanyalogni fog minden kajára és hisztit csap majd ha nem kaphat üres túrót ízetlen magokkal.

2011. szept. 12. 11:09
 24/34 anonim ***** válasza:
92%
Van aki nem lustaságból adja ezeket, hanem mert egy normális, józan nevelést folytat, amiben nem tartják az ördög végtermékének azokat a dolgokat amiben nem csak biocumók vannak.
2011. szept. 12. 12:31
 25/34 A kérdező kommentje:
Ugy látom nagyon megoszlik a vélemény a cukros dolgokat illentően,ezt nem is gondoltam.Természetesen én sem a természetben előforduló cukrokra gondoltam mivel azt lehetetlen is megvonni,hanem a hozzáadott cukrokra. Sajnos sok olyan bébiétel is van amibe belerakják szerintem tök feleslegesen.azokból csak olyat veszek amiben nincs.ja és nem egész életében akarom megvonni a cukortól,hanem kb 1 éves koráig,de utánna se akrom tömni.persze hogy fogok neki venni túrórudit meg ilyeneket de amíg nem igényli addig minek bombázzam üres szénhidrátokkal?és nem fogok neki venni bio dolgokat sem mivel mi sem esszük azokat.az arany középutat akarom énis megtalálni,mivel nem akarok elhízott gyereket. Azért gondoltam amugy a tejpépre mert már nem nagyon laktatja a babámat a tejem és olyan is van mikor már egyáltalán nem eszi meg és tápszert kell adni neki.és olyankor jó lenne adni neki egy kis gyümölcsel,mivel ez tejalapu és igyis alig van meg neki a napi 500 mili.köszönöm a linkeket meg a hozzászólásokat én nem fogok senkit lepontozni,mert mindenkinek saját szíve joga eldönteni mit tart jónak.
2011. szept. 12. 12:44
 26/34 anonim ***** válasza:
88%

talán így kellett volna feltenned a kérdést és nem oszlanának meg így a válaszok. ugyanis t azt írtad, hogy SEMMIT cukrot.

de szerintem megéri még egy kicsit utánaolvasgatni, a bébiételekben valóban van cukor és ezt írják is, de ezek gyümölcscukrok. ha nem adsz olyan bébiételt amibe nincs cukor akkor csak zöldségeseket fogsz venni ;)

sok ilyen babás dologgal ez a helyzet, csak azt írják, hogy cukor, azt nem, hogy alma van benne és annak a cukortartalmát írják :)

2011. szept. 12. 12:51
 27/34 A kérdező kommentje:
de én csak olyat nem akrok adni amibe hozzáadott cukor van!!azt hogy ráirjáák hogy a természetben előforduló cukrot tartalmaz az nem zavar,csak a sima cukor!! Én azt akarom még most kerülni!!
2011. szept. 12. 12:57
 28/34 anonim ***** válasza:
88%
de ezt írtam, hogy ezt nem írják rá a bébiétel üvegére, csak annyit írnak, hogy cukor: x%, de az nincs odaírva, hogy az alma cukortartalmát írják, ezért írtam, hogy olvasgatni kell :)
2011. szept. 12. 13:05
 29/34 anonim ***** válasza:
88%

Lehet, hogy eleve nem is ízlene neki a tejpép. Akkor pedig meg is van oldva a probléma!

Kóstoltasd meg vele és kiderül!

2011. szept. 12. 13:43
 30/34 anonim ***** válasza:
65%

Úgy látom szinte senki sem értette meg, hogy a kérdező a HOZZÁADOTT cukorra gondolt. Mindenki azon lovagol, hogy akkor gyümölcsöt, anyatejet stb. sem akar adni, mert az is cukros...

Tényleg ilyen korlátoltak vagytok? :)

Képzeljétek, pl. a túró vagy a natúr joghurt sima gyümölccsel (pl. barack, banán) összekeverve, pépesítve iszonyú finom és nem kell hozzá plusz cukor! De ezt gondolom elég kevesen próbálják ki, mondván hogy a cukorra szüksége van a szervezetnek. Persze ez igaz, de az, ami a gyümölcsökben és a tejtermékekben van, pontosan elég is!

Amúgy a kérdésre válaszolva: szerintem is inkább tejmentes gabonapépet adj a babádnak, pl. a DM-ben vagy a Rossmann-ban is lehet kapni. Azokat vízzel kell elkészíteni és nincs bennük hozzáadott cukor. Gyümölccsel összekeverve nagyon finomak, az én gyerekeim is nagyon szerették.

2011. szept. 12. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!