Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Komolyan ennyire elutasítóak...

Komolyan ennyire elutasítóak vagytok mindig minden helyzetben az idegenek kedveskedéseivel szemben? Mindig minden baj, és kikéred magadnak?

Figyelt kérdés
Egy jó ideje már nem jártam itt,de a napokban újból benéztem ide,hát ledöbbentem(asszem nekem ennyi elég is volt)..Baj ha kérdezősködnek,érdeklődnek a baba felől..Baj ha kedvességből becézik a gyereket..Idegen idős nénik haját üvöltitek le csak mert kérdez valamit..Elképesztő mennyi finnyás,pökhendi anyuka van itt.Ti csak mentek az utcán,mint a vasember,és hozzátok se szóljon senki,vagy hogy van ez..?Ha találkoztok más anyukákkal akkor miről beszélgettek,hogy szép az idő..?A szeretet,kedvességet nem elutasítani kellene,hanem elfogadni,netán viszonozni(addig,amíg lehet).Persze,biztos van egy határ,a babakocsiba tényleg ne nyúlkáljon senki,és ne kérdezzen intim dolgokat,de itt úgy látom már régen nem erről van szó..
2011. szept. 7. 11:26
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
ill. azt akartam írni,hogy alacsony az ingerküszöbük
2011. szept. 7. 11:57
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Én csak arra harapok ha idegenek benyúlnak a kocsiba. A többi nem zavar, beszélgetni szeretek, szeretek mesélni a fiamról ha kérdeznek. Sokszor megkérdezték, hogy szopik e még, nem haltam bele, hogy válaszoltam.

Tényleg sokan sok mindenen kiakadnak, de azt se értem meg, hogy ez neked kérdező pl miért fáj? Nem mindegy ki milyen?

Nem bántásképp, de a pökhendi szóval dobálózol holott ordít a kérdésedről a pökhendiség.

2011. szept. 7. 12:04
 13/23 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló,igen,a te kérdéseden is kiakadtam.De a te dolgod,hogy hogyan állsz az emberekhez.Nem dől össze a világ,ha a gyerekedet szeretetből és kedveskedésből becézgetik,merthogy ez abból az érzésből fakad,érdemes végiggondolni.Lehet hogy ez a becézési forma neked nem hangzik jól,de ti amúgy is azon szólítjátok a gyereket,amin akarjátok.Egy idegen nem része a mindennapjaitoknak,gőze nincs h mit szerettek,mit nem,ő csak szeretni akarja a gyermeket.

A másik kedvencem:

"Jaaaaaa és amit kihagytam!!

Ha sír az utcán (9 hetes):

Biztos éhes szegény!

Legutóbb azt mondtam egy néninek, hogy "Valószínű olyan hülye anyja van szegény gyereknek, hogy éhen indul el vele!!"

Valahogy csendbe maradt a néni......"

Én erre egyszerűen az mondtam volna a néninek:nem éhes,mert most etettem meg,jön a foga,vagy fáj a hasa,vagy front jön,vagy akármi-de ilyen durván beszólni,ez nagyon gáz,modortalanság,durvaság..anyukának biztos rossz napja volt..

2011. szept. 7. 12:07
 14/23 A kérdező kommentje:

Igen,gondoltam,hogy most jön az,hogy én vagyok a sz.r(ahogy ez szokott lenni mindig),így el is köszönök szép lassan.Nem gondolnám hogy pökhendi voltam,próbáltam a dolgokat visszaterelni a medrükbe,és örülök,hogy írt pár ember,akik szerint a való életben nem ez az általános hozzáállás.

Sziasztok!

2011. szept. 7. 12:12
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
A becézős kérdést nem olvastam, de a milyen kérdéseken akadsz, ami a babáddal kapcsolatos, azt igen, és válaszoltam is rá.Én azt gondolom, hogy nagyon sokszor nem a kérdéssel van a gond, hanem AHOGY felteszik.Szóval a hangsúly a lényeg.Ha szeretetből/ kíváncsiságból/ figyelmességből kérdeznek, örülök, és szívesen válaszolok.Van, amivel dicsekszem ( szép és okos ), van, amivel kevésbé ( ez a mozgása, mert eleve egy kisebb súllyal született baba, és picit lazábbak az izmai) .De ha számon kérő vagy lenéző a kérdés, vagy süt belőle az okoskodás, ("bezzeg én így csináltam, és én vagyok a tökéletes anya, te csak próbálsz az lenni" ) akkor én kiakadok rajta.Nem szoktam bunkó lenni, ahhoz nagyon, nagyon rossz napom kell legyen, vagy nagyon bunkó beszólás, amire csak bunkózni lehet.Ki, mit érdemel! A nénikék aranyosak, én csak mosolygok rajtuk, ők pedig csodálattal nézik a lányomat, én meg büszke vagyok.Soha, senki gyerekére nem szóltam rá, anyukát se kértem számon semmin, mert nem az én dolgom.Ha kérdeznek, vagy tanácsot kérnek ( bár első baba, de egy éves lesz, átmentünk már sok mindenen) szívesen válaszolok, de tolakodó nem szoktam lenni.Pl. attól az anyától, aki sírva fakad, mert nem tud szoptatni, eszembe nem jutna megkérdezni, hogy van tejed??Vagy a másik példa: unokatesóm örökbefogadott egy kisfiút, minden tiszteletem nekik.Bár ritkán találkozunk, nem fogok kérdezősködni erről.Majd, ha akarja, elmondja a történetüket.Tapintat is van a világon!És vannak tolakodó, idegesítő emberek, akiktől igenis falra lehet mászni.
2011. szept. 7. 12:20
 16/23 anonim ***** válasza:
47%
Én teljesen igazat adok neked, kérdező. Sokaknak itt már az is baj, ha valaki véletlenül a gyerekre néz. A másik ilyen téma az anyós kérdés. Hát ennyi hisztis nőt, nem csodálom sokszor, ha anyós sem bírja őket. És akkor jönnek azzal a szöveggel, mert minden anyós ilyen, minél messzebb tőle, gyereket eltiltani.... Csak arra nem gondolnak, hogy bennük is van hiba...
2011. szept. 7. 12:43
 17/23 anonim ***** válasza:
47%

Utolsó vagyok.Még annyit, hogy nem minden helyzetben vagyok negatív.Általában pozitívan állok hozzá mindenkihez, az idegenekhez is.Pl. olyan édes, amikor 4-5 éves kislányoknak meg kell állnunk, hogy megnézzék a "picibabát"! Ez örömmel tölt el.De van az az ember, és van az a szituáció, amikor kiakadok, és jogosan.Anyósom pl. nem halad a korral, és lépten-nyomon "vizsgáztat", miért így csinálod?Én nem így csináltam!!Én, én, én..

Az oké, de nem 30 évvel ezelőtt vagyunk, ennek a picinek én vagyok az anyja, én ismerem a legjobban, és tudom, mit és miért csinálok!Ha hibázok, én iszom meg a levét.Nem kell oktatgatni egyfolytában.Amikor valaki az anyaságomban kérdőjelez meg engem, azért viszont harapok! Nem szoktam beszólni, de néha vágok egy fejet hozzá akaratlanul is.És olyan is volt, hogy beszóltam.Finoman, nem bántóan, de a helyére raktam a dolgokat.

2011. szept. 7. 12:45
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

igazad van kérdező, sok a fölöslees kiakadás....én örülnék, ha lennének anyukák,akikkeltudok beszélgetni, de a játszón, már megvannak a "klikkek"

Lehet a környékünkön lakik az összes GYK-s anyuka, ezért nem barátkoznak velem:)

2011. szept. 7. 12:49
 19/23 anonim ***** válasza:
én barátkoznék veled...:)
2011. szept. 7. 13:05
 20/23 anonim ***** válasza:

Egyet értek én is.Pár napja volt egy ilyen kérdés hogy ki min akad ki??Én is azt kérdeztem a kérdezőtől akkor ő miről beszélget egy másik anyával?Én örülök neki ha beszélgetünk és érdeklődnek.Megsimogatta a gyereket??Na és ha elment az illető popsitörlővel letörlöm a kezét vagy az arcát szerintem nem fog belehalni.

Na és a többi ki hogy él a gyerekkel és a gyerek az első,aztán nem vagyunk mi robotok,meg miből éltek és külön kedvencem az apás kérdések.Apa miért nem pelenkázik,etet,mosogat, ketten vállaltuk a gyereket a ketten is szülünk.Ez mind oké és igaza is van de ha apa nemér rá mert melózik ezerrel míg én ráérek itthon vagyok akkor ezt miért nem lehet megérteni??Azonnal leszóltak én milyen rossz anya vagyok és biztos rossz a szexuális életem is.Azt hittem velem van a baj de aztán elmentem baba-mama beszélgetésre és 20 anyuka közül 1 mondta azt hogy apuka is mindenben segít a többiek nem is akarják és nem is várják el.Az az 1 is csak azért mert a férje vezető beosztású és ráér.Szóval igazad van mindig minden baj.

2011. szept. 7. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!