Együtt alszol a babáddal? Ha igen, miért, és ha nem, miért nem?
Kezdetek óta külön ágy, külön szoba, külön "birodalom".
Nem akartam/akartuk, hogy köztünk vagy mellettünk bölcsőben aludjon.
Nem szerettük volna, ha ezt szokja meg, mert eléggé nehéz egy idő után "leszoktatni" erről.
Ismerősömnek 7 hónapos a fia, mai napig velük alszik egy szobában, nem is hajlandó máshol elaludni. 4 hónaposan próbálták átvinni elsőnek a szobájába ... üvöltött, mint a sakál.
Cicin se altattam el soha. Ahogy belassult a szopásban, megnéztem, hogy azért, mert elfáradt-e vagy, mert bealudt. Ha kicsit kihúztam, akkor vagy visszahúzta és elkezdett normálisan szopni vagy pilledt tovább.
Ez kb. másfél hétig ment, utána magától "köpte ki" a cicim, amikor már nem volt éhes.
Ja, és születése óta átalussza az éjszakát, csak egyszer kell fel.
Nekem nem megerőltető átmenni hozzá és megetetni.
Altatnom se kell sokáig, mert hamar vissza alszik.
Együtt, mert sokkal nyugodtabbak voltak az éjszakák, és kipihentebben ébredünk. Engem pl. az zavart, ha külön volt, mert akkor folyton aggódtam, hogy nem folyt-e ki a pisi, nem kakis-e, miért veszi hangosan a levegőt, miért nem hallom hogy lélegzik, stb... A gyerkőc is kevesebbet forgolódott, ha mellettem aludt, sosem sírt éjjel, mert azonnal kapta a cicit, így az apja is átaludta az éjszakát.
Aztán jött a kistesó szinte azonnal, végül egyszerre lettek kipattintva a nagy ágyból (nagy 3 évesen, kicsi 1,5). Mivel egymással aludtak, így nem volt gond a kiszoktatás, meg hogy ötvenszer menjek be este elalvásig.
Együtt, de mégis külön :) velünk egy szobában van, ami 30m2. majd 3-4 év múlva ha összegyűjtünk annyi pénzt hogy a szüleim házában (mert velük élünk) a tetőtéri részt rendberakjuk akkor lesz külön szoba. bár azért a 30m2-en nem szűkölködünk, másnak egy panellakás majdnem ekkora.
a másik ok: koraszülött volt és nálunk mondhatni az "Isten" a légzésfigyelő volt. azt hiszem 8-9 hónapos lehetett mikor hagytuk hogy egy délután az ágyunkon aludjon, de úgy hogy mi meg lesve figyeltük őt.
Utolsó vagyok. Akik azt mondják, hogy ezzel nő a bölcsőhalál kockázata azok tévednek. Akkor nőhet, ha alkoholt, kábítószert fogyasztanak a szülők. Ilyenkor ráfekhet és nem is tud úgy reagálni a gyermekére a szülő.
Viszont pl én egyszer csak azért vettem észre, hogy lázas (elég magas láz volt, ami lefekvésnél még nem volt), mert ott feküdtem mellette és amikor felébredtem egy percre megérintettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!