Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Együtt alszol a babáddal? Ha...

Együtt alszol a babáddal? Ha igen, miért, és ha nem, miért nem?

Figyelt kérdés
2011. szept. 2. 12:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Velem alszik 3 és fél hónapos babám, a párom a születése után 2 nappal külföldre ment dolgozni, így üres volt az ágy és ha kiságyba raktam 5 percenként pattantam fel megnézni,mert koraszülött volt és hányós-bukós , többször arra mentem be a szobába,hogy összehányta magát. Szóval mikor üres lett az ágy, jobbnak és kényelmesebbnek láttam ,ha magam mellé teszem, ma is így alszunk. Tudom, hogy nem lett volna szabad, meg hogy mi a következménye,de mikor hazajön a párom, akkor a átmegyünk aludni a másik szobába,aztán én hajnalban visszamegyek a picihez,ha ébredne! Így a házaséletünkkel sincs gond :))) Késöbb azt tervezem,hogy eltaltatom majd az ágyunkban és átteszem a sajátjába, szerintem ez így működni fog:)))))))
2011. szept. 2. 13:27
 12/21 anonim ***** válasza:

Kezdetek óta külön ágy, külön szoba, külön "birodalom".

Nem akartam/akartuk, hogy köztünk vagy mellettünk bölcsőben aludjon.

Nem szerettük volna, ha ezt szokja meg, mert eléggé nehéz egy idő után "leszoktatni" erről.

Ismerősömnek 7 hónapos a fia, mai napig velük alszik egy szobában, nem is hajlandó máshol elaludni. 4 hónaposan próbálták átvinni elsőnek a szobájába ... üvöltött, mint a sakál.

Cicin se altattam el soha. Ahogy belassult a szopásban, megnéztem, hogy azért, mert elfáradt-e vagy, mert bealudt. Ha kicsit kihúztam, akkor vagy visszahúzta és elkezdett normálisan szopni vagy pilledt tovább.

Ez kb. másfél hétig ment, utána magától "köpte ki" a cicim, amikor már nem volt éhes.

2011. szept. 2. 13:35
 13/21 anonim ***** válasza:

Ja, és születése óta átalussza az éjszakát, csak egyszer kell fel.

Nekem nem megerőltető átmenni hozzá és megetetni.

Altatnom se kell sokáig, mert hamar vissza alszik.

2011. szept. 2. 13:41
 14/21 anonim ***** válasza:

Együtt, mert sokkal nyugodtabbak voltak az éjszakák, és kipihentebben ébredünk. Engem pl. az zavart, ha külön volt, mert akkor folyton aggódtam, hogy nem folyt-e ki a pisi, nem kakis-e, miért veszi hangosan a levegőt, miért nem hallom hogy lélegzik, stb... A gyerkőc is kevesebbet forgolódott, ha mellettem aludt, sosem sírt éjjel, mert azonnal kapta a cicit, így az apja is átaludta az éjszakát.

Aztán jött a kistesó szinte azonnal, végül egyszerre lettek kipattintva a nagy ágyból (nagy 3 évesen, kicsi 1,5). Mivel egymással aludtak, így nem volt gond a kiszoktatás, meg hogy ötvenszer menjek be este elalvásig.

2011. szept. 2. 14:23
 15/21 anonim ***** válasza:

Együtt, de mégis külön :) velünk egy szobában van, ami 30m2. majd 3-4 év múlva ha összegyűjtünk annyi pénzt hogy a szüleim házában (mert velük élünk) a tetőtéri részt rendberakjuk akkor lesz külön szoba. bár azért a 30m2-en nem szűkölködünk, másnak egy panellakás majdnem ekkora.

a másik ok: koraszülött volt és nálunk mondhatni az "Isten" a légzésfigyelő volt. azt hiszem 8-9 hónapos lehetett mikor hagytuk hogy egy délután az ágyunkon aludjon, de úgy hogy mi meg lesve figyeltük őt.

2011. szept. 2. 15:02
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Együtt alszunk a babámmal! Lehet lepontozni! Oka: koraszülött volt, és hetekig kórházban volt, és amikor haza hoztuk a kórházból, gondolom, az új hely miatt, sírt a kiságyban! Magunk mellé vettem, érezhette a közelségünket, és megnyugodott, aludt, úgy kellett felébresztenem 3 óránként, hogy egyen (kellett akkor még szigorúan 3 óránként ennie)! És nekem is, és a picinek is megnyugtató volt a közelség! És úgy gondoltam, szerencsétlen szenvedett épp eleget a kórházban, ennyit megérdemel! Nagy az ágy, elfér, és egy cseppet sem bánom, hogy így tettem! Majd idővel átszokik a kis szobájába!
2011. szept. 2. 15:49
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Együtt alszunk, azért mert kötődő nevelünk. Olvastam a Ranschburg - Szülők könyvébe is erről, ő is ideálisnak tartja, ha ez nem okoz problémát az anyukának és az apukának. Nekünk ez nem gond.
2011. szept. 2. 17:26
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok. Akik azt mondják, hogy ezzel nő a bölcsőhalál kockázata azok tévednek. Akkor nőhet, ha alkoholt, kábítószert fogyasztanak a szülők. Ilyenkor ráfekhet és nem is tud úgy reagálni a gyermekére a szülő.

Viszont pl én egyszer csak azért vettem észre, hogy lázas (elég magas láz volt, ami lefekvésnél még nem volt), mert ott feküdtem mellette és amikor felébredtem egy percre megérintettem.

2011. szept. 2. 17:30
 19/21 anonim ***** válasza:
44%
Lányom 1éves,sosem aludtunk vele együtt.Születése óta a saját ágyában alszik.Igazából én nem mertem mellete aludni olyan pici volt,féltettem nehogy ráfeküdjek. ezenkívül így jobb szerintem, neki is van helye és nekünk is,szeret az ágyában aludni. Nincs gond később az átszoktatással.
2011. szept. 2. 21:05
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
együtt alszünk a kislányunkkal, születésétől fogva mert koraszülőtt volt. az elején orvos tanácsára a mellkasomon aludt hogy melegitsem, majd velünk egy ágyban. nem volt szivem eldobni őt egy sarokba a kiságyba vagy másik szobába. nem kell ezt zokon venni, csak nekem keltett ilyen érzést a külön alvás. most már 1 éves, egy hónapon belül saját házunkba költözünk, egyenlőre csak azt fontolgatom hogy külön ágyba megy, de nem erőltetem, csak ha ő is akarja majd.
2011. szept. 2. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!