"Kakás! " Mondjátok, ha nem akarjátok, hogy valami olyanhoz hozzányúljon?
Én nem mondom (nekem nem is tetszik így), egyszerűen annyit mondok, hogy "Nem!" Határozottan. Viszont nagyszülők, szomszédok rendre ezt mondogatják az 1 évesemnek, és szegénykém néz értetlenül.
Ti mit mondtok, ha valamit nem szabad, vagy nem akarjátok, hogy valamit összefogdosson? És mennyi idős gyereknek?
Nem mondom !
Nem szabad és kész!!!
Igaz más de nálunk meg anyósom azzal jön állandóan hogyha meleg a sütő hogy süti, süti (még véletlenül sem megsüti a kezed vagy süt.. csak süti, süti)mondtuk már neki, hogy ne ezt mondja mert a gyerek nem mert majd sütit enni mert süti, süti.....
Nem mondom!!!
de írok egy példát: nagyobb babának leesett a cumija felnőtt nő rászólt fújj ne vedd a szádba kakás, a kislány addigra már a szájába tette utána pedig nagyon megijjedt és vigaszhatatlanul sírt és nem lehetett vele megértetni hogy nincs rajta kaki nem evett olyat.
hát ez mi ha nem lelki törés? nagyon sajnáltam szegénykét és mérges voltam a nőre, hogy lehetett ilyen "buta"!
soha nem használnám ezt a kifejezést, főleg hogy van rá ezer millió szó
de amúgy sem vagyok tiltás párti, ezt ne csináld, ne menj oda, ne fogd meg, nem szabad, nem, állj stb, ezek csak felesleges belső frusztrációt okoznak a gyerekben, egyszerűen olyan környezetet kell teremteni a gyerek körül ami nem veszélyes számára. Ha még is olyan helyre kerülünk ahol vannak "veszély források" akkor figyelek a gyerekre, vagy megmagyarázom hogy pl meleg megégeti a kezed és fájni fog, lehet elsőre nem érti meg de x-edikre már megtanulja, és nem az lesz az első szava hogy:NEM, mert mindig ezt hallotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!