Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondolsz arról az anyukáró...

Mit gondolsz arról az anyukáról, aki egy üvöltő/síró csecsemővel sétál az utcán majdnem mindennap szinte ugyan abban az időpontban?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. A végén leírom, hogy miért kérdem.

Előre is köszi a választ :]

2011. aug. 18. 21:54
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

--off--

Ma én is vittem a 7-hónaposomat sétálni... sosem sírt (legalábbis már mostanában)ma meg 10 perc után feszült és torka szakadtából kiabált... :S Előtte evett, ivott, tiszta volt a pelus... aludni szokott a kocsiban ha esetleg fáradt lett volna... próbáltam nyugtatni, kivettem, vittem karban... egy sarokig bírtam... :( nagyon rosszul éreztem magam úgy néztek rám az emberek mint egy ufóra! :(((

2011. aug. 18. 22:11
 12/33 anonim ***** válasza:
96%

1.Szerintem valahová menniük kell (orvos, bolt, ezmeg az) és az anyuka nem tudja hová elhelyezni a babát.

2. Egy másik tippem: a baba nem szeret a kocsiban lenni, de az anyuka mindenáron hozzá akarja szoktatni.

2011. aug. 18. 22:12
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam a válaszokat, így már lehet érkezett ilyen: Az én kisfiam, míg nem tudtuk kellő magasságba megemelni a babakocsit, tehát míg nem tudott stabilan ülni, addig torka szakadtából ordított a babakocsiba. Tavaszi baba, így nyáron nem a legnagyobb melegben mentünk le babakocsizni, hanem este, 6 után... Minden nap, de ha nem volt forróság, akkor napközben is. Üvöltött, mert fájt a hasa és pluszban rühellte a babszekeret. :) És mindig egy időben jártunk sétálni. :)
2011. aug. 18. 22:15
 14/33 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Majdnem eltaláltátok, egy - két válsz súrolta a megoldást :]

Helyzet a következő:

4 hetes a kislányom és mióta hazajöttünk a kórházból minden délután ált. 6-tól 20:30 (fürdetés) sír. Mielőtt felmerülne, nem hasfájós. Az orvossal mi is erre gyanakodtunk legelőször. Nincs problémája, mert természetesen mindent végig zongorázok/zongorázunk. Egyszerűen ébrenléti ideje van, úgy nevezett "játszó" ideje.

Az elmúlt 4 hétben törekedtem arra, hogy itthon nyugtassam meg. Beszéltem hozzá, énekeltem, csörgőztem. Vettem játszó szőnyeget, zenélő bizbazt, de semmi :]]

Kedden voltunk a gyerekorvosnál az 1 hónapos kötelező vizsgálat miatt és rákérdeztem, hogy mi a jó isten miatt csinálja ezt?! Mire azt a választ kaptam, hogy ez szinte minden babánál előfordul és általában 3. hónapra legkésőbb kinövik, de a legtöbb a 6. héten már csinálja.

Ő tanácsolta, hogy erre az időpontra rakjam be a babakocsikázást. Amit nem mellesleg imád! :]

Ma ezt meg is tettem. Párommal elmentünk vásárolni a dm-be. Hazafele viszont felkelt és elkezdte a sírást.

Kb. 10 percig tartott, utána vissza is aludt, mint egy kis angyal.

Amiért kérdeztem igazából azért van, mert kb. ez idő alatt 10-12-en mentek el mellettünk. Abból 3 kismama volt (max 6. hós volt a legnagyobb baba) és mind a három együtt érzően mosolygott. A többi ember pedig megvetett.

Én kellemetlenül éreztem magam, párom pedig azt mondta, hogy ne foglalkozzak velük, mivel nem egyszerű egy pár hetes csecsemővel.

Ebbe belegondolván úgy vagyok vele, hogy az vesse rám az első követ, aki ezzel a "játszó" idővel tudott anno vagy tud kezdeni valamit ?! Ill. aki ezen nem esett át :]]]

2011. aug. 18. 22:16
 15/33 A kérdező kommentje:

Ja, és a link a "játszó időről":

[link]

2011. aug. 18. 22:21
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte nekem is kellemetlen volt ha sírt a fiam az utcán vagy a boltban. De rájöttem hogy nem kell foglalkozni az emberekkel, akinek nincs gyereke az nem tudja és nem érti meg, akinek meg van, az együtt érez. Egy élő kisemberről van szó és nem egy játékbaba akit ha leteszel úgy marad. :)
2011. aug. 18. 22:26
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen nekünk is volt, és most, majdnem 4 hónaposan kezdte el kinőni. 7-fél 8 felé kezdődött, és csak a fürdés közben tartott egy kis szünetet, majd szoptatáskor hagyta abba.

Kitartás!!! Ki fogja nőni! Előbb-utóbb! :)

2011. aug. 18. 22:26
 18/33 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Akkor nagyon is tudod, hogy min megyek át :]]]

Sehogy se lehet néha megnyugtatni, ha pedig igen, akkor is csak ideig - "óráig" :(

Néha úgy érzem, hogy valamit piszok szrul csinálhatok, hogy ennyire sír. De mindenki azzal nyugtat, hogy neki én vagyok a tökéletes. Amikor ebbe belegondolok valahogy jön egy kis pozitív energia, de amint jön a következő nap következő időpontja, megint eltűnik.

Nálunk is fürdés után abbahagyja. Kajcsizik és alszik, mint a bunda. Éjszaka is egyszer kell csak fel :]

Tehát ezt leszámítva, áldott jó gyerek hál istennek!

Reménykedem benne, hogy minél hamarabb kinövi ezt. Próbálok neki segíteni úgy ahogy tudok...

2011. aug. 18. 22:30
 19/33 anonim ***** válasza:
91%

Múlt héten strandon voltunk és a kislányom (10 hónapos) nagyon álmos volt, el is aludt, de előtte kb. 5 percet sírt. Mire két férfi (!) odajött és azt mondták, hogy ők voltak itt előbb, ők ide pihenni jönnek, és hogy képzelem, hogy kihozok a strandra egy síró gyereket, aki zavarja az egész strandot...

Ezek után nem tudom mit várnak el egyesek. Talán azt hogy akinek gyereke van, az üljön a négy fal között, hátha sírni fog a gyerek?

Sokakban semmi tolerancia nincs.

Én nem mentem sétálni a lányommal, mert üvöltött és én éreztem magam kellemetlenül miatta, tulajdonképpen nem akartam senkit "zavarni", de ha jobban belegondolok nem is tudom már miért éreztem magam kellemetlenül, hiszen az olyanok akik megvetnek egy síró babát és az anyukáját meg is érdemlik, hogy hallgassák a gyerek ordítását.

Az előző strandos esetemre visszatérve, csak annyit mondtam a két pasinak, hogy az a legnagyobb szerencse, hogy a kislányom idővel kinövi a sírást, míg ők ketten örökké a hülye gondolkodásukkal lesznek már megáldva. Meg is érdemlik, a hülye kis intoleráns életüket.

Bocs hosszú lett, de ne is foglalkozz másokkal.

2011. aug. 18. 22:33
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Lányom 6 hónapos koráig volt rettentő hasfájós. Olyan ordításokat vágott le, hogy már teljesen kikészültek az idegeim. Eközben nem egyszer kellett azért ide-oda mennünk, ezt-azt elintéznünk stb. és lányom mindenhol sírt...hát kaptam én hideget-meleget egyaránt. Sokan néztek nagyon furcsán, sokan gyilkolni tudtak volna a szemükkel.

6 hónaposan viszont minden megváltozott, elmúlt a hasfájás és azóta egy mosolygombóc a lányom. De piszok nehéz időszak volt az első pár hónap. Féltem, hogy másoknak gondot okozok azzal, hogy sír a lányom.

Most utólag már belátom, hülyeség másokkal foglalkozni. Ha a gyerek sír, hát sír...sokkal rosszabb, hogy szegénynek fáj valamije, minthogy egy-két majom hülyén néz ránk emiatt az utcán.

2011. aug. 18. 22:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!