Úgyis van értelme játszótérre járni 1 éves babámmal, hogy nem mindig ugyanabban az időpontban megyünk, és így nem alakul ki a "megszokott közösség"?
Mi sem ugyanakkor megyünk, nem minden nap és nem csak 1 játszótérre.
Én a "megszokott közösség" miatt viszem, hanem, hogy kitombolja magát.
Szerintem ne a közösség miatt menj játszótérre, hanem azért, hogy a babád kint legyen a levegőn. Ha nem is tud még járni, ott szabadon tud mászni, tud "homokozni", hintázni, esetleg csúszdázhat is, ha fogod.
Neki még mindegy, ha minden nap más gyerekekkel találkozik is, és a játszóterezés szerintem elsősorban róla kell, hogy szóljon.
Én kimondottan örülök, ha nincsenek ismerős arcok a játszón, legalább tudok a kisfiammal foglalkozni, és nem arról kell előadásokat hallgatni, hogy a többi gyerek az ő korában már bilizik (15 hónapos), meg hogy az anyák már nem bírják a gyereküket idegekkel. Most jöttünk fel, nem volt ott senki, és nagyon jót játszottunk.
Egy egy ev koruli gyerkocnek teljesen mindegy kikkel van egy jatszoteren, ilyen korban meg nem alakul ki a baratsag, csak egymas mellett jatszanak, nem egymassal. Ez meg bolcsiben is megfigyelheto, gondozonok is mondjak.
Szoval mindegy, mikor viszed, menj amikor tudsz. a lenyeg, hogy talalkozik hasonlo koruakkal. Amugy ha nem vinned sem mondanam, hogy burokban neveled. Ne masoknak akarj megfelelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!