Hozzátáplálásnál, ha eddig ebédnél kóstoltattam, akkor mindig csak ebben az időpontban tegyem és ha majd kiváltottuk az étkezést akkor térjek át pl. a tízóraira? Vagy már akkor csak a bevált kajákat adom és nem kóstoltatok? Gondolok itt gyümire pl.
attól is függ, hogy mennyi idős a babád, mit eszik, tehát szopik vagy tápszeres, illetve mennyire vevő a szilárd ételre, és mennyire akarod gyorsan kiváltani az étkezéseket.
én mondjuk a gyümölcsökkel kezdtem délelőtt, de nem vártam meg, hogy az teljesen ki legyen váltva, úgy emlékszem, hogy 3 hét után még ivott tápszert a gyümölcs után, de már el kezdtem kóstoltani a zöldségeket délben.
természetesen azon a napon, amikor új zöldséget kapott, csak olyan gyümölcsöt kapott, amit már evett, vagy éppen fordítva.
szerintem így lehet szép lassan a két étkezést akár párhuzamosan is kiváltani, persze azért jó az, ha az egyik étkezés már majdnem kiváltásra került. pl. nálunk ez úgy ment, hogy amikor a zöldségeket próbáltam, akkor már alig ivott tápszert, talán 50 grammot, ekkor volt kb 5 hós.
természetesen a megízlelt és megszokott ízeket lehet variálni, tehát lehet főzeléket adni gyümölcs-zöldség párosítással is, a lényeg, hogy egy nap csak egy íz legyen új.
5 hónapos lesz jövö7en,almát már próbáltam neki délelőtt,de nem jött be,sem üveges,sem reszelt.Majd áttértem arra,hogy inkább zöldséget próbáltam délben,répa,krumpli,majd sütőtök.Eddig a tökből evett meg a legtöbbet,de még mindig megeszik 180ml tápszert is.
Holnap sütőtök-almára gondoltam,de az már desszertnek minősül,Vagy az nem gond?
21.16-os vagyok.
az én lányom se ette meg az almát nyersen, én félbevágtam, kicsumáztam, majd megsütöttem a sütőben (kb 15 perc) aztán turmixoltam. Így megette, illetve kevertem barackkal, így is elfogadta.
ha még ilyen sok tápszert megiszik utána, akkor még nagyon az elején vagytok, ami persze nem baj.
nyugodtam kóstoltathatod délelőtt zöldségekkel is, majd ki fog alakulni, hogy mikor mit eszik.
a gyümölcsöt lehet keverni a zöldségekkel, ha már elfogadja ezeket az ízeket, akkor kaphat délelőtt valamit, amiben esetleg több a gyümölcs, illetve délben amiben több a zöldség.
az alma-sütőtök nagyon jó, én nem mondanám desszertnek egy ekkora babánál. Adj neki annyit, amennyit elfogad, aztán kínáld meg még tápszerrel. Az alma és a sütőtök is hasfogó, így vigyázz arra, nehogy szorulása legyen.
ha azt veszed észre, hogy nem nagyon akarja megenni ezeket az ételeket, akkor tehetsz bele egy kis tápszert is, majd később el lehet hagyni. A püré jó híg legyen, mert bizony nem csak az ízeket kell megszokni, hanem az étel állagát is. a kanalazás is furcsa nekik, és sokkal lassabban telik a pocak, ezért sose várd meg, hogy rettentően éhes, vagy álmos legyen. Az sem baj, ha két étkezés között kap egy-egy falatot, nem kell siettetni az étkezés kiváltását. Inkább kóstoljon meg néhány gyümölcsöt és zöldséget, majd fokozatosan adj neki többet és többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!