Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos kortól alszanak...

Hány hónapos kortól alszanak maguktól a babák? Amikor már nem kell elringatni őket.

Figyelt kérdés
Nekem most 2,5 hós s lányom és csak ringatva alszik ,igaz nagyon hasfájós, így két etetés között semmi időm nincs,mert ha lerakom,akkor 5 perc és fennt van. Meddig tart ez még????? Egyedül este tudom lerakni 11-05 ig ,akkor kevésbé fáj a hasa talán azért.
2011. aug. 7. 10:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%

Akkor fog egyedül aludni, ha megtanítod, illetve ha nem ringatod más módszert alkalmazol.

A kisfiam (lassan 3 éves) úgy alszik, hogy melléfekszem, tehát őt altatom, bár ha muszáj elalszik egyedül is.

A kislányom 10 hós múlt megetetem, leteszem. És sír. Legelőször mikor ezt elkezdtük (kb. 2 hónapja, addig nappal babakocsiban aludt, este cicin) egy jó órát ordított. Most már délben leteszem, addig visít (kb fél perc) míg a szobájában vagyok, kijövök, ajtó becsuk, elhelyezkedik, nyöszörög, dumál, pár perc és alszik.

Este kb. 15-20 percig ordít, akár ott vagyok, akár nem, akár kézben van akár ágyban. Teszi veszi magát az ágyban, feláll, felül, végül megtalálja a pozícióját, és alszik, általban reggelig, vagy hajnal 5 körül szopi, majd fél 8-ig tovább alszik.

2011. aug. 7. 11:01
 2/14 anonim ***** válasza:

Az én lányomat sosem kellett ringatni, nem is szerette.

Ha nagyon nem tudott nap közben aludni, akkor előfordult, hogy kivittem sétálni, és elaludt a babakocsiban. De egyébként letettem, ha kellett, simogattam, és elaludt magától.

De ő így is szokta meg már az elején is. Sosem ringattuk őt, max. este vacsi után a térdünkön pár percet, hogy elálmosodjon. De azt is kb. 6 hetes koráig.

De ha a te babád a ringatáshoz van szokva, akkor ne várd, hogy majd magától leszokik róla. Ismerek olyat, aki a másfél éves gyerekét is ringatva altatja!

Ha nem szeretnéd ringatni, akkor le kell szoktatnod róla.

De ez az én véleményem, nyilván lesz, aki azt írja, hogy addig ringasd, amíg a gyereknek jó.

2011. aug. 7. 11:03
 3/14 anonim ***** válasza:
Én nem ringattam,csak letettem a kiságyába és rá 5 percre aludt.
2011. aug. 7. 11:34
 4/14 anonim ***** válasza:
Én nem ringattam a fiamat, letettem a kiságyba, volt hogy sírt kb. 5percet, volt, hogy nem, de mindig elaludt ringatás nélkül is. Néha egy kis hátsimogatás, de ennyi.
2011. aug. 7. 11:38
 5/14 anonim ***** válasza:

magától nem fog megtanulni aludni.ha mindig ringatva altatod,akkor ez lesz neki a normális.

nekem is 2,5 hós.én is belefáradtam az altatásba,ezért csak addig ringatom amíg az álmosság jeleit nem mutatja.utána berakom az ágyába,és ilyenkor ált.-ban sír,mert nem akarná hogy lerakjam.párpercig hagyom sírni aztán bemegyek megvigasztalni de nem veszem ki,és megint kijövök.ezt addig csinálom amíg be nem alszik teljesen.eleinte eléég sokáig el fog tartani,akár 1-1,5órát is.de napról napra kevesebb ideig tart.nekem már csak 10perc sírás-nyöszörgés és alszik is!

csak kitartás kell hozzá!!

ja,és nyilván ez csak akkot tudod alkalmazni,ha előtte meggyőződtél hogy nem: éhes,pisis,kakis,beteg,stb.

2011. aug. 7. 12:42
 6/14 anonim ***** válasza:
az enyémet sem kellett soha ringatni. Talán, ha 2 ilyen eset volt, de akkor nagyon fájt valamije. Most másfél éves ,magától mászik be a kiságyba, egy tündér, sokat és nyugodtan alszik. Szoktatás/tanítás kérdése az egész.
2011. aug. 7. 13:31
 7/14 anonim ***** válasza:

soha, egyszersem ringattam a babám. megjegyzem szándékosan kerültem el.

eleinte cicin pilledt el majd beraktam az ágyába és elaludt

2011. aug. 7. 14:07
 8/14 A kérdező kommentje:
Az első 7 hétben nekem sem volt gond, evett és elaludt közben. Aztán kezdődött a hasfájás,mostmár cicin is ordít,ha lerakom még jobban, nagyon fáj neki a hasa és már kipróbáltam mindent,amit lehet kapni. Aztán elkezdtem ringatni és rájöttem így se könnyű,de legalább elalszik és amíg mászkálok vele,addig is alszik. Volt,hogy próbálkoztam lerakással ,aminek az lett a vége,hogy egész nap nem aludt és éjjel 1-ig ordított,mire ringatva el tudtam altatni. Már el sem tudom képzelni,hogy milyen,amit írtok,hogy eszik-alszik. Én reggeltől este 11ig altatok és etetek, semmire sem jut időm és hamarosan egyedül maradok vele, nem tudom mit csináljak.... a hasfájása,ha lerakom 5 perc után felébreszti, azt hiába irjátok, mert úgy egész nap nem alszik.....tanácstalan vagyok! Hasfájós babák Anyukáinak is várom a tapasztalatait!!!!!!!!!!!!
2011. aug. 7. 14:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Babakocsi? Pihenőszék? Hordozó?
2011. aug. 7. 15:21
 10/14 anonim ***** válasza:
Papaverines görcsoldó...írt már fel olyat a dokitok??Próbálsz diétázni esetleg hátha az bántja amit megeszel?? Tej tojás, hüvelyesek, csonthéjasok, zsíros vagy fűszeresebb ételek stb?
2011. aug. 7. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!