Hány hónapos kortól alszanak maguktól a babák? Amikor már nem kell elringatni őket.
Akkor fog egyedül aludni, ha megtanítod, illetve ha nem ringatod más módszert alkalmazol.
A kisfiam (lassan 3 éves) úgy alszik, hogy melléfekszem, tehát őt altatom, bár ha muszáj elalszik egyedül is.
A kislányom 10 hós múlt megetetem, leteszem. És sír. Legelőször mikor ezt elkezdtük (kb. 2 hónapja, addig nappal babakocsiban aludt, este cicin) egy jó órát ordított. Most már délben leteszem, addig visít (kb fél perc) míg a szobájában vagyok, kijövök, ajtó becsuk, elhelyezkedik, nyöszörög, dumál, pár perc és alszik.
Este kb. 15-20 percig ordít, akár ott vagyok, akár nem, akár kézben van akár ágyban. Teszi veszi magát az ágyban, feláll, felül, végül megtalálja a pozícióját, és alszik, általban reggelig, vagy hajnal 5 körül szopi, majd fél 8-ig tovább alszik.
Az én lányomat sosem kellett ringatni, nem is szerette.
Ha nagyon nem tudott nap közben aludni, akkor előfordult, hogy kivittem sétálni, és elaludt a babakocsiban. De egyébként letettem, ha kellett, simogattam, és elaludt magától.
De ő így is szokta meg már az elején is. Sosem ringattuk őt, max. este vacsi után a térdünkön pár percet, hogy elálmosodjon. De azt is kb. 6 hetes koráig.
De ha a te babád a ringatáshoz van szokva, akkor ne várd, hogy majd magától leszokik róla. Ismerek olyat, aki a másfél éves gyerekét is ringatva altatja!
Ha nem szeretnéd ringatni, akkor le kell szoktatnod róla.
De ez az én véleményem, nyilván lesz, aki azt írja, hogy addig ringasd, amíg a gyereknek jó.
magától nem fog megtanulni aludni.ha mindig ringatva altatod,akkor ez lesz neki a normális.
nekem is 2,5 hós.én is belefáradtam az altatásba,ezért csak addig ringatom amíg az álmosság jeleit nem mutatja.utána berakom az ágyába,és ilyenkor ált.-ban sír,mert nem akarná hogy lerakjam.párpercig hagyom sírni aztán bemegyek megvigasztalni de nem veszem ki,és megint kijövök.ezt addig csinálom amíg be nem alszik teljesen.eleinte eléég sokáig el fog tartani,akár 1-1,5órát is.de napról napra kevesebb ideig tart.nekem már csak 10perc sírás-nyöszörgés és alszik is!
csak kitartás kell hozzá!!
ja,és nyilván ez csak akkot tudod alkalmazni,ha előtte meggyőződtél hogy nem: éhes,pisis,kakis,beteg,stb.
soha, egyszersem ringattam a babám. megjegyzem szándékosan kerültem el.
eleinte cicin pilledt el majd beraktam az ágyába és elaludt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!