Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bölcsödébe hány óráig kell...

Bölcsödébe hány óráig kell beérni? Mikor alszanak a gyerekek? Nálunk az udvaron alszanak majd még télen is. Nálatok hogy van? Kaposvár

Figyelt kérdés
2011. szept. 6. 13:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az udvaron alszanak? Azt meg hogy? :D
2011. szept. 6. 13:23
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Minden bölcsi más, érdeklődj a bölcsis néninél/vezetőnél. Bár mi az első szülőin kaptunk Házirendet abban minden le van írva.

Télen az udvaron? Ez most komoly? Nálunk még tavasszal, nyár elején sem alszanak az udvaron.

2011. szept. 6. 13:24
 3/12 anonim ***** válasza:
Mi még csak most fogjuk szoktatni a Picit hétfőtől. Nekünk azt mondták, hogy vagy beérünk vele 8-ig vagy csak fél 9 után menjünk, mivel 8-tól reggeliznek a csöppségek, ne zavarjuk őket. Mindenkinek az alvásigénye szerint, ha valaki még kétszer alszik egy nap, azt is megoldják, de elvileg ebéd után van alvás. Udvaron alvásról nem hallottam. :)
2011. szept. 6. 13:25
 4/12 anonim ***** válasza:
nálunk sosem alszanak az udvaron :):( az én időmben 27 éve én is az udvaron aldutam télen, sokkal kevesebb betegség volt...
2011. szept. 6. 13:25
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem minden bölcsinek megvan a mag napirendje. Nálunk 3/4 8ra kell bevinni, mert 8kor reggeliztetés. VAgy ha otthon etetjük, akkor fél 9 után kell vinni, de 9 ig be kell érni. Fél12 kor ebédelés, utána alvás, aki nem alszik, annak is csendes pihi 14h-ig.Mért alszanak télen is az udvaron? Amúgy el tudom képzelni, hogy egy asztmás kisgyereknek jót tesz, ha friss levegőn alszik (még talán egy egészségesnek is!). Pl. az én gyerekem is csecsmőkorában csak a babakocsiban aludt télen is-ha toltam.
2011. szept. 6. 13:35
 6/12 anonim ***** válasza:
Én nem adnám olyan oviba a gyerekemet,ahol az udvaron altatják a gyerekeket,még tavasszal ,nyáron v ősszel sem,nem még télen,akkor sem,ha egészséges.Más a kisbaba és más a gyerek,szerintem egy gyereknek marhára nem kényelmes overálban,pufajkában,kabátban,fittyfenében aludni.Nincs mozgás,nincs ami fűtse,rengeteg hideg levegőt beszív,bekapkod a száján,és azért így lenni 1-2 órán át..
2011. szept. 6. 13:42
 7/12 anonim ***** válasza:
Udvaron aludni télen? Ez számomra hihetetlen, de hogy? Mint írták is már előttem overálba, takaróval, marha kényelmetlen lehet szegény gyerekeknek. Nálunk 8-kor van reggeli. Vagy addig beérünk, vagy szintén fél 9 után kell menni. Utána már az sem gond, ha 10-re viszik a gyerekeket. Én is ha délutánra megyek dolgozni, akkor 10 -re szoktam vinni, akkor van a tízórai.Aludni ebéd után alszanak. Fél 12-kor esznek, 12 után már fekszenek. Általában 14-14.30-ig.
2011. szept. 6. 14:01
 8/12 A kérdező kommentje:
az én kisfiam még csak 14 honapos de a barátnömé 21 honapos ö 3 hét mulva kezdi, és nekik mondták szülöin hogy az udvaron alszanak. mikor én arra jártam, láttam is a sok kék müanyag fekhelyet kint.. én sem örülök neki hogy télen is ott fognak aludni de nem nagyon lehet bölcsik közt válogatni, már 4 honaposan be kellett iratnom hogy jövö öszre legyen hely.
2011. szept. 6. 14:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát ez tui kamu! Nem létezik, hogy bármikor is az udvaron aludnának a gyerekek!
2011. szept. 6. 14:19
 10/12 anonim ***** válasza:

Már miért ne aludhatnának az udvaron bármikor is? Tavasszal és ősszel a legjobb, jó időben. Azt viszont tényleg nem hiszem, hogy télen, majd a -10 fokban is kint fognak aludni. Lehet, hogy most kint aludtak, ezzel semmi baj, super idő van, de hogy télen....

Általában a bölcsődéknek is meg van mondva, hogy mikor nem vihetik ki a gyerekeket az udvarra (pl. esőben, nagy szélben, stb) különben meg a normális bölcsikben mindig kint vannak a gyerekek, amikor csak lehet.

Nálunk is 8-kor van reggeli, addig be kell érni, sőt tudok olyanról, hogy amíg reggeli van, bezárják az ajtót, akkor se ki se be. Nem szeretik, ha reggeli közben van mászkálás, mert a két gondozónőnek a reggeliző gyerekekkel kell törődniük, segíteni reggelizni, nincs kapacitás rá, hogy még a későket is fogadják.

2011. szept. 6. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!