Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz és figyelmetlen anya...

Rossz és figyelmetlen anya lennék? Annyira el vagyok keseredve?

Figyelt kérdés

Mindenkitől azt hallom és olvasom,hogy a szoptatott babák alig betegszenek meg. Erre itt vagyunk, a babám közel 9 hónapos és már kétszer volt beteg,igaz mindkét esetben a doki a fogakkal hozta összefüggésbe.

De ettől függetlenül annyira de annyire roszzul érzem magam. Rosszul csinálnék valamit???

2011. aug. 3. 17:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

kicsit sokat vársz. Nem tehetsz semmi rosszról!!

Az anyatej nem győzi le az összes bacilust. Nálunk egy éves koráig szopott mindkét gyerek, aztán voltunk a naggyal nyílt napon az oviban és egy hónapig adogatta a kicsinek a betegségeket az meg vissza.

2011. aug. 3. 17:09
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a szoptatott,de a tápis babák is megbetegszenek néha.Nyugi,nem vagy rossz anya ezért.
2011. aug. 3. 17:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Bocs fordítva akartam írni..de lényeg a lényeg.Nem vagy hibás mert beteg a kicsi..
2011. aug. 3. 17:11
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lennél rossz anya, ha sosem jutna eszedbe, hogy rossz lehetsz. A lelkiismeretfurdalásod azt mutatja, hogy csodálatos anya vagy. Semmit nem csinálsz rosszul, ne aggódj emiatt.
2011. aug. 3. 17:12
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagy tévedés él sajnos a köztudatban! Az anyatej nem csodaszer, bár tényleg a legeslegjobb, amit egy kisbaba kaphat. Sok benne az anya által kiállt betegségek elleni ellenanyag, ez tény. de a szoptatás nem olyan, mint egy védőoltás, hogy aki megkapja, az nem lesz beteg. Az anyatej olyankor nagy segítség, ha az anya beteg és szoptat. ha a baba szopik, ő megkapja az anyától az ellenanyagokat, így amikor ő még nem is beteg vagy az immunrendszere még nem id vette észre a betolakodókat, már ellenanyag van a szervezetében. Ettől függetlenül a kicsi megfázhat, elkaphat betegségeket... csak a tejjel hamarabb túllehet ezeken.

A fogzás amúgy is legyengíti az immunrendszert, így akkor nagyobb az esély egy betegségre. Ettől te nem vagy sem figyelmetlen sem pedig hanyag.. Az anyatejnél jobbat még így sem találtak ki :)

2011. aug. 3. 17:12
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, hogy ez nem az anyatejes/tápszeres nevelésen múlik, pusztán genetika az egész.

Kisfiam alig kapott anyatejet (5 hónapos koráig, de addig is főleg tápszeres volt), mégsem egy beteges típus, 22 hónaposan eddig kábé 3x volt náthás (mindig foga miatt).

Ismerek olyan gyerkőcöt, aki 6 hónapos koráig csak és kizárólag anyatejet kapott, most 20 hónaposan még mindig szopizik, és nincs olyan hónap szinte, hogy ne lenne beteg.

Szóval hidd el, hogy ez egyáltalán nem ezen múlik.

2011. aug. 3. 17:13
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Az anyatej nem abban segít, hogy legyőzi a bacikat/vírusokat, hanem gyorsabb gyógyulást vagy könnyebb lezajlást eredményezhet.

Meg ez genetika is. fiam 3 hónapos kora óta tápis volt, és nem igen betegszünk meg. (kop-kop)

2011. aug. 3. 17:13
 8/13 anonim ***** válasza:
2011. aug. 3. 17:19
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
nekem 1 hónap múlva 2 éves a fiam és még nem volt beteg, pedig alig cicizett az elején... és bölcsibe is jár. nem ettől függ. a legnagyobb óvatosság mellett is lehet beteg és több gyerek nincs úgy féltve mégsem. szerencse kérdése is, hogy amikor kissé le van gyengülve találkozik e bacikkal. Biztos vagyok benne hogy mindent megteszel azért, hogy elkerüld. amúgy 9 hóig 2 betegség sztem nem is olyan sok, több ismerősömnek 3 hós korára már túl voltak kettőn. szóval nyugi! :)
2011. aug. 3. 17:24
 10/13 anonim ***** válasza:
75%
Ugyan mar! :) Dehogyis vagy rossz anya. A gyerekednek nem az fog szamitani amikor megno, hogy mivel etetted par honaposan hanem az, hogy mennyit foglalkoztal vele, mennyit jatszodtatok, kirandultatok es, hogy ott voltal-e mellette. Ezek amire emlekezni fognak es ezek amik fontosak lesznek neki. Az anyatej egy taplalek es inkabb orulnod kene, hogy feltalaltak a tapszert szukseg eseten azok szamara akik nem tudnak szoptani. A lenyeg, hogy elegendo elelemhez jusson a babad, szepen fejlodjon. Ne keseregj es hibaztasd magad. Kisfiam 18 honapos eddig 2-szer volt beteg es csak par hetig tudtam szoptatni. 6 honpos kortol mar a baba sajat immunrendszere mukodik es ennek erossegetol fugg a betegsegek szama es hossza. Ha eros az immunrendszere kevesebbet lesz beteg ha gyengebb akkor tobbszor. Az anyatej valoban tartalmaz antitesteket de ezek az anititestek addig hasznosak amig a baba immunrendszere el nem kezd mukodni. Szerintem inkabb elvezd a babazast es ne fanyargasd magad ilyen dolgokkal. :)
2011. aug. 3. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!