Mikor hagytad otthon először 1-2 órára a kisbabádat?
Kb egy hetes voolt a lányom mikor itthonhagytam apával és édesanyámmal.1,5-2 órára mehettem el kb, az anyaságit meg a családi pótlékot intéztem.
Rá egy hétre kb 3 órát voltam távol, pont etetésre értem haza, de muszály volt elmennem a nőgyógyászhoz, mert nem tetszett a sebem (császár volt).
Egy héten egyszer mindig van olyan alkalom (etetés után, alváskor)mikor itthonhagyom apára egy kicsit.
Vagy hivatalos dolgot intézek ilyenkor vagy bevásárolok.A lényeg, hogy egyedül megyek és kikapcsolok kicsit, aztán újult erővel térek vissza.
Ma is elvoltam 2 órát, addig anyós őrizte a csemetét, de mivel pont reggeli után mentem, így nem kellett még etetnie sem, csak játszottak:)
Olyan még nem volt, hogy apával elmenjünk valahová kettesben, de nincs is rá igényünk, mert olyankor is csak a lányunkról tudunk beszélni, nem tudunk kikapcsolni.Egyikünk sem nyugodt, ha nem a másikunk vagy ő vigyáz rá.
Elsején 7 hós lesz a lányunk
" nézd a másik oldalt is...Megkattansz,feszült leszel,stb. a "bezártság"miatt."
Hát, elég érdekes, hogy valaki már 2 hét alatt megkattan otthon egy babával.
Mindenkinek más a tűréshatára,ezek szerint nekem alacsony...Egyébként teljes mértékben egyet értek,az általad nem megértett anyukával. Attól,hogy született egy kis babája,a másik gyereke is megmaradt,és bizony ő is törődésre szorul...Semmi elítélendő nincs a viselkedésében.
Amúgy meg egy alvó babának teljesen mindegy,hogy az anyja, a nagyanyja,vagy éppen az apja ül az ágya mellett,amúgy meg gondolom az édesanya nem úgy ment el otthonról,hogy ne gondoskodott volna arról,hogyha véletlenül felébred a kicsi,akkor legyen kajája(akár lefejt tej,akár tápszer...)
Bocs,hogy "vitatkozok",csak én meg a te álláspontodat nem tudom megérteni...
Egyébként csak kíváncsiság,Neked van gyereked?
Ne haragudj kérdező! De eleve úgy tetted fel a kérdést, hogy benne van a rosszalló véleményed, megbotránkozásod.
2 hetes korában otthon hagytam szüleimre, anyatejjel a hűtőben (nem volt halaszthatatlan dolog), jól esett kimozdulni (bevásároltunk a férjemmel), 1-2 óra (végig aludt), aztán 3 hetesen is elmentünk, és így tovább, minden héten egy-két órára egyedül hagytuk a nagyszülőkkel. Nem éreztem lelkiismeret furdalást, most hét hónapos, nagyon szeretem. És szerintem ettől senki sem rosszabb/sem jobb anya. Te is rábíznád másra, ha nem lenne más választásod/szeretnél kettesben lenni a férjeddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!