Mit tudok tenni azért, hogy három gyermekem normális védőnői ellátást kapjon?
én meg azon döbbentem meg milyen válaszok jöttek a kérdésedre :O
tényleg ennyi minden lenne a védőnő dolga?
mi kijárunk az orvosunkhoz eleinte havonta, most már csak negyed évente, ő mindig megvizsgálja. ilyenkor ott van egy védőnő, ő valóban odaadja a papírt amit ki kell tölteni mert hogy ez nem a védőnői megfigyelés hanem a szülői, oda is van írva, mármint amit mi kapunk papírt.
de a lényeg. egy éve elköltöztünk, azóta védőnővel nem beszéltem.
megmondom őszintén, nekem nem is hiányzik, főleg azok után amiket írtatok!
Ti töltitek ki a státuszos papírt????????????Az eszem megáll! Mire kapják ezek a fizetést??????????
Őszintén szólva én még védőnőtől normális tanácsot nem kaptam.
Mindig is az volt a véleményem, hogy felesleges a védőnői szolgálat, mert nem csinálnak semmit.Mérni a gyereket otthon is lehet, de nálunk mivel kis súlyú, a gyerekorvos is szereti méregetni.
Terhestanácsadáson meg mit is csinálnak? Töltögeti a papírkáit, megmér. Na ebből nekem semmi hasznom nincs.
Ha baj van, úgyis orvos kell.Ezeket is felesleges fizetni, Viki ezt is megláthatná....
Lehet itt kötözködni, hogy bizonyos dolgokra nem a védőnőnek kell figyelnie, csak a probléma az, hogy nincs igazatok. Én is úgy gondolom, hogy anyuka, ha problémája van, akkor vigye le a gyerekeket tanácsadási időben, egyszer-egyszer nem akkora probléma, ha később alszanak.
DE: A védőnőnek igenis vannak feladatai, előírásai.
itt meg lehet nézni, (de még itt is elég röviden írnak csak róla, ennél sokkal több, amit kötelezően kellene nyomon követniük)
Ezzel is lehet vitatkozni, de ez mondjuk jogszabály. Igen széleskörű, hogy mi mindent kell(ene) figyelnie a védőnőnek, hányszor kellene kimennie lakcímre. Amit végeznek hallásszűrést, ugyanazt végzik el szakrendelőben is (első körben, ha ott gond van, nyilván küldik további vizsgálatra) A képzésük ugyan nem orvosi diplomát ad, de igen összetett, alapos.
És innentől kezdve szerintem édes mindegy, hogy milyen az anyuka, mert a védőnők igen nagy százaléka nem látja el megfelelően a munkáját. Én, ha nem végzem el a munkámat, nem kapok fizetést, és ki is rúgnak. Náluk ez miért van máshogy????
- irigy vagyok, rossz szakmát választottam :D -
Látom, hogy nem nyitja meg a jogszabályt.
Innen elvileg már igen:
itt van egy pont Védőnői feladatok címmel, alatta link a jogszabályról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!