Mit tudok tenni azért, hogy három gyermekem normális védőnői ellátást kapjon?
Szerintem is teljesen jogos a felháborodásod. De nyugtatásképpen, itt se jobb a helyzet. A kisfiam 13 hónapos múlt, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt nálunk a védőnő. Ha jön,akkor is csak pletykál. Úgyhogy inkább ne is jöjjön,majd a tapasztalt anyukáktól kérdezek. A kiskönyvünk az 1 hós státusz óta nincs kitöltve,na jó az oltási könyv az igen. Itt egy héten 1* van rendelésük, az is 12:30-tól (a legrosszabb időben), viszont mindent megvizsgálnak rendesen.
Visszatérve hozzád: nem tudsz vmi fő védőnővel beszélni erről? Ha nem is panaszkodni neki,de legalább tudj váltani?!
Csajok! Hol van az leírva hogy a MI kötelességünk szaladgálni a védőnő után, kitöltetni a kiskönyvet? Nonszensz amit veled csináltak!
Hagyd a bánatba, ne is idegesítsd magad rajta. Oltásokat megkapta, kötelező tanácsadásra viszed a gyerekorvoshoz, szemmel láthatóan jól fejlődik....
A mi védőnőnk 3 hónapos korába látta utoljára a fiam, aki lassan 2 éves.
A védőnők kimennek nem? (nálunk igen)
Szerintem őt fogják számon kérni ha nincsenek az adatlapok kitöltve.
Önkormányzati feladat úgy tudom, OEP által. Kell lenni egy vezetőnek is ott.
Kérdezd meg a gyerekorvost mi a teendő, vagy van-e következménye ennek a dolognak!
tényleg felháborító, hogy így viselkedik a "védőnő"...
na de a lényeg, hogy a fiamnál a kutacs, látás hallásvizsgálatot a gyerekorvos csinálta - na nem tudom, mennyire komoly a dolog, a látásvizsgálaton az ujjait húzkodta a gyerek előtt, a hallásvizsgálaton, meg csettintgetett a fülénél.
Az én véleményem szerint az ilyen védőnői szolgáltatást el kell messzire kerülni, mert az ilyen embertől biztos nem fogadnék el tanácsot, főleg a gyerekeimmel kapcsolatos dolgokban.
Amit tehetsz: ha tényleg úgy gondolod, hogy baj lehet a látásával-hallásával, akkor rendes gyermekszakrendelésen kérj időpontot, hogy szakértő kezekbe kerüljetek.
Az evéssel kapcsolatban: nem mindegy gyerek eszik a nagykönyv szerint, pl az enyém sem, sőt, a reggeli-esti kakaón kívül szinte nem is eszik. Mivel jó kedélyű, vidám, mozgékony gyerek nem erőltetjük a dolgot. Próbálok kedvére valót főzni (bogyó-bogyót - tarhonyát, csigát - csiga tésztát pörkölttel, főzelékeket is szereti)Ami nálunk még bevált, hogy hagyom egyedül enni, csak leülök mellé, mintha én ennék, de közben elveszi tőlem, és úgy eszik:)ezt nagyon szereti, ilyenkor nagyon sokat tud enni, valamit jutalmazom, (ált.kinder csokival) ha szépen evett, és ezt ki is hangsúlyozom, hogy milyen boldoggá tett.
A szobatisztasággal még mi is hadilábon állunk (2 éves lesz szeptemberben), de arra meg azt mondta a doki, hogy még nagyon korán van, általában a gyerekek 3 éves koruk felé érnek meg erre - persze vannak kivételek, akikre büszkék vagyunk :)
És a végszó, szerintem sokkal több segítséget kaphatsz fórumokon a tapasztalt anyukáktól - otthonról, kényelmesen, és itt több féle szempont és nevelési szokások alapján is felmérheted a gyermekeid fejlődését. A védőnő se tud többet a "kipróbált" anyukáknál, sőt... némelyiknek még gyereke sincs.
Szóval ha bármiben tudok segíteni, szólj.
Tipikus olyan anyuka aki elvárja h ő körülötte forogjaon az egész világ mert ő a három gyerekével odamegy és húú őt komolyan kell venni és az ő gyerekei ilyen meg olyan különlegesek!
Van a védőbőnek rajtad kívül sok száz anyukája még és mindegyik gyereknek megvan a különlegessége.
Ja pontozz nyugodtan le mert tökre nem veszem komolyan ezeket a hülye százalékokat.
U.I.: előre sejnálom az óvónőket tanítónőket :S ott is biztos patáliázni fogsz minden szarért :D:D jajj az a kisfiú meghúzta a lányom haját és jajj most mi lesz ez felháborító....stb
Kicsit szállj le a földre....
Kedves 15:56 inkább meg se szólaltál volna!
Neked kéne leszállnod a földre, mert valahol nagyon nem itt vagy.
Az írásából is látszik az anyukán hogy nem olyan , mint amilyennek leírod.
És igenis a védőnőnek az a dolga, hogy a gyerekek fejlődését figyelje, segítse az anyukákat, ha kell.
Kitartás!
Náluk a védőnő szerencsére rendes, kedves, hozzá szívesebben megyünk, mint az orvoshoz, aki rá se néz a picire. A védőnő beszél hozzá, megöleli, kedves vele. Az orvosnál nekünk kell kérdezni, volt hogy rá se nézett a csöppre, csak felírta a tápszert. -.-
A védőnő nálunk aránylag értelmesen rendel pl. pénteken reggel 8-tól, így a férjem is el tud jönni, de az orvosi tanácsadás meg csütörtökön van déltől. Akkor kéne az oltásra menni, ami esélytelen, mert a férjem dolgozik, és ő is jönne, nekem is könnyebb, ha ott van. Így kénytelenek vagyunk a doki rendes rendelési idejében menni a sima betegrendelőbe, ahova a többi beteg gyerek is jár. :S
Az egész egészségügyi ellátás úgy nonszensz, ahogy van ebben az országban sajnos. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!