Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem szabad hagyni a...

Miért nem szabad hagyni a babát ábrándozni?

Figyelt kérdés
Ha csak úgy bámul a semmibe!
2009. márc. 31. 21:42
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
nem szabad?
2009. márc. 31. 21:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyenről még nem hallottam, van hogy az enyém is csak néz ki a fejéből, de ez csak pár másodperc, mert már megy is tovább.

10 hónapos

2009. márc. 31. 21:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát neki is át kell gondolni a dolgokat!

Én nagyon nem díjaznám, ha engem mindig megzavarna a családom, ha végre eszembe jut valami.

2009. márc. 31. 21:53
 4/9 anonim ***** válasza:
21%
autizmus miatt kell hogy csecsemö kortol ingerek érjék az agyat. Nekünk kell szülöknek oda figyelni hogy a baba ne ábrándozzon sokat Fejleszteni az érzékelést. Gondolom van olyan hogy a babával nem sokat v, csak allig foglalkoznak így ö csak nézki a fejéböl.
2009. márc. 31. 21:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok. ez komoly?? én úgy gondoltam, h az autizmus eldől születés előtt. tehát vki annak születik v sem. ha nem beszélek hozzá pl. 5 percig, amíg pakol, v bütyköl, akkor rosszat csinálok? 10 hónapos, és mostanában hagyom kibontakozni.
2009. márc. 31. 22:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést azért tettem fel,mert olvastam egy kérdést itt nemrég ott szó volt róla de nem bontogatták engem meg érdekelt! Köszönöm a válaszokat,én csak most várom a babám de azért jó ilyeneket is tudni!
2009. márc. 31. 22:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
lehet nyugodtan hagyni a babat egyedul, nem kell folyamatosan korulotte ugralni. Az anyukaknak is van egyeb dolguk (haztartas, tobbi gyerek, ferj). Meg kell tanitani a babat arra, h egyedul is ellegyen, szorakoztassa magat. Igy fejlodik a kreativitasa is. En se vagyok autista, pedig az anyukam "nem kapatott el". A babaknak alkalmazkodni kell a szuleikhez, es a szuloknek pedig a babahoz. Ilyen a csalad. Mondjuk az en kisfiam nem is szokott a semmibe bamulni. Meg csak 4 honapos, de valamit mindig csinal. Vagy gogicsel, vagy a kezecskejevel a szajaban matat, esteleg rugkapal, ha nagyon uncsizik, akkor meg kiabal... es en megyek:-)
2009. márc. 31. 22:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell azért Csaztetni szegényt, foglalkozni kell vele naponta többször, ez nem azt jelenti, hogy nem lehet egy percre se békén hagyni. Akivel nem foglalkoznak, max. hospitalizálódik, de ettől nem lesz autista.

De ha egy percre nem hagyják békén, minden normális ember megőrül.

Zavarni semmiképp nem szabad, csak ha nagyon furcsa, feltűnő, akkor esetleg megemlteni a gyerekorvosnak. Esetleg nem hall jól, stb, de inkább csak elmélyül valamiben.

Egy ismerős kicsit csak berakta anyja a járókába, egy éves koráig nem szólt hozzá, mert depressziós volt. csak a testvérei, mikor hazajöttek a suliból, meg apja hétvégén.

Annyi baja lett, hogy elég selypítve kezdett beszélni, s talán kicsit később. Meg egy kicsit rendetlen. De kitűnő tanuló és sakkbajnok.És szociálisan is - szóval, kicsit öntörvényű(rossz), de amúgy normális.

Aztán róla senki nem tudta ábrándozik, vagy sem. Azt csinált napi tíz órában, amit akart. Az anyja szó nélkül megetette, tisztába tette, szevasz.

2009. márc. 31. 22:12
 9/9 anonim ***** válasza:
87%
Nekem egy ilyen témában jártas ember azt mondta, hogy a babák még olyan dolgokat látnak ilyenkor amiket mi nem, és nem szabad ebben megzavarni. Na most ugya van aki hisz az ilyenekben, van aki nem. Én elképzelhetőnek tartom és eszem ágában sincs megzavarni amikor ül és néz. Nem csinálja gyakran, de néha igen. És ha nem is ilyen magyarázata van, akkor sem lehet ez baj egyáltalán. Én is szoktam bambulni, 1-2 percre kikapcsolni, jó az. Az én kisfiam (másfél éves) van, hogy lefekvés előtt nyitott szemmel néma csöndben fekszik az ágyában 1 órát, szerintem ilyenkor végiggondolja a napot vagy ha nem is így, de szóval ő is gondolkodik ilyenkor. Nincs ebben semmi rossz.
2009. ápr. 1. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!