Egyes szakemberek azt mondják, hogy 3-4 hetes korig nem szabad vágni a körmöket, mert megsérülhet a körömágy, és ilyenkor még nagy a fertőzésveszély.
Viszont nem egy embertől hallottam azt is, hogy nincs határ, bármikor le lehet vágni a kis körmöket.
Én a biztonság kedvéért vártam vele pár hetet.
Én ezt anyósomtól hallottam....
Kisfiam hosszú körmökkel született, mondom levágom. Erre anyósom mondja ezt a dolgot, én meg arra gondoltam, valami egészségügyi dolog miatt ne vágjam még. De karmolászta magát, így 2 hetesen fogtam az ollót és levágtam neki. Most 3 hetes, lassan újra vághatom.
Hogy lopós lesz? na, biztos nem ezen múlik :)
az első két hétben nem szabad, utána igen - ha vágod könnyen vérzik, fáj, beszakad.
kéthetesen már nyugodtan levághatod (kórházi védőnő mondta)
Nekünk kérésre már a kórházban levágták 2 körmét, mert úgy született a lányom, hogy már be voltak szakadva a körmei. Szépen nézett volna ki, ha a beszakadt körmeivel összeszabdalja az arcocskáját.
Úgyhogy szerintem, ha olyan nagyok már a körmei, nyugodtan le lehet vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!