Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Több gyerekes anyukák panaszko...

Több gyerekes anyukák panaszkodnak hogy?

Figyelt kérdés

.. milyen nehéz 2- 3 babával otthon pláne hogy apa dolgozik reggeltől estig, vagy éppen vidéken vagy külföldön van hónapokig.

de akkor miért vállalnak több gyerkőcöt ha egyedül vannak pláne hogy panaszkodnak hogy nem bírnak velük stb..

ja és a korkülönbség meg egykét év köztük

miért van ez?.

azok is válaszolhatnának akik ebben a szituban vannak

érdekelne !!

köszi.

2011. júl. 11. 18:50
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

sajna pont ezért tettem fel a kérdést,mert

nem vagyok szupermama

és éppen ezért le a kalappal azok előtt akik 3-4 gyerkőcöt is nevelnek egyesek zokszó nélkül

nem értem hogy bírják?

nekem a lányom kitesz 2ővel is néha

nem is bírnék most kettőt bevállalni..

2011. júl. 11. 19:18
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Akkor megsúgok egy titkot.2 gyerek nem kétszer annyi probléma-munka-fáradtság,3 nem háromszor annyi,4 nem négyszer.:))Sőt.2-3-4 gyerek lefoglalja egymást-1 gyerek az anyut foglalja le.:))
2011. júl. 11. 19:27
 13/32 A kérdező kommentje:
igen ebben igazad van :)
2011. júl. 11. 19:32
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont így gondolkodtam anno, mint te. Sokáig egy gyerekesek voltunk, aztán tavaly gondoltunk egy nagyot (mertünk nagyot álmodni:)) és most itt van a 6 hónapos kisfiunk. Úgy szerettem volna még egyszer átélni a csodát! 11 és fél év van köztük, és nagyon jó így mindannyiunknak. :)
2011. júl. 11. 19:39
 15/32 A kérdező kommentje:
gratula hogy 11 év után újra belevágtál a babázásba :)
2011. júl. 11. 19:52
 16/32 Snapette ***** válasza:
100%
Szerintem a panaszkodás sokszor csak segít levezetni a feszültséget, esetleg más anyukákkal egy "jó közös panaszkodás" tulajdonképpen lazító hatású. Elmondhatja az ember, hogy mennyi baja van,milyen nehéz, és valaki meghallgatja, elmondja, hogy neki is milyen nehéz, és mindketten megnyugszanak egy kicsit, hogy lám, más is így van vele. Azonkívül pedig a panaszkodásban néha szorongás is van, hogy "vajon én jól csinálom?", "vajon csak nekem ilyen 'rosszak' a gyerekeim?", "vajon...?", és jó feloldódni, hogy nem, semmit nem csinál rosszul az anyuka, ez egyszerűen ilyen. Elenyészően kevesen panaszkodnak azért, mert megbánták, vagy mert visszacsinálnák.
2011. júl. 11. 21:22
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Van egy 4 éves lányom egy 2éves fiam és két 2 hetes ikrem.

Bitang nehéz az biztos és sokszor panaszkodom páromnak mikor mind a négyen egyszerre kezdik a sirást.

Az viszont biztos hogy a négy közzül eggyet sem adnék semmi pénzért.

Négy gyerek mellet nehéz idöt szakitani magadra néha ugy érzed eleged van az egészből de aztán jön a következő nap mikor minden ugy megy ahogy tervezted mert mindenki ugy viselkedik ahogy kell.

Arrol nem is beszélve hogy (magambol kiindulva de szerintem mindenki igy van ezzel)akár milyen rossz kedvem van vagy elegem van elég tölük egy mosoly és mintha megujulnék.Elég egy ölelés vagy csak hogy annyit mondanak szeretlek és minden bajnak vége.

Mindenkinek nehéz egy gyerekesnek ugyanugy mint több gyerekesnek de mindenki megtudja itélni mennyit bir.

Nekem ennyi elég:-)))

2011. júl. 11. 21:22
 18/32 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat

és kitartást és sok sok örömöt és erőt a lurkókhoz :)

2011. júl. 11. 21:24
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

19:14-es mintha én írtam volna. Engem is sajnálnak a 3 gyerekkel, és én is azt szoktam mondani hogy inkább irigykednek hogy 3 ilyen gyönyörű gyerekem van.

Én vállaltam, mondjuk nem teljesen így (2,5 éves a lányom, 1 éves múlt mikor akartuk már a kistesót, elsőre sikerült, túl jól, ugyanis ketten vannak, 11 hósak a fiaim). Ha ketten lennének a gyerekek, már simán kisújjból kiráznám, de így hogy 3-an vannak, néha elszakad a cérna, fáradt vagyok, keveset alszunk mert a fiúk még mindig szopiznak éjjel, és nem tudom őket leszoktatni, ha nem kapnak üvöltenek, és felkeltik a nagyot. :-(

Ettől függetlenül nagyon jó velük itthon lenni, élvezem, csak tudnék már egy jót aludni! Semmi panaszom nem lenne!

2011. júl. 11. 21:32
 20/32 anonim ***** válasza:
80%

Tudod, erre szokták mondani, hogy majd Te is megtapasztalod... :)

Mert lehet, hogy az első gyerekkel minden könnyen simán megy, a szülők is okosan kivárnak, és már az önálóbb nagy mellé érkezik a kistesó... és akkor robban a bomba, mert a kicsi ördögfióka, sírós, nemalvós, sokemberes, és az "okos" nagy is megveszik az új szituban... És anyuka-apuka ott áll, kétségeesetten, megtörve, megzuhanva, a saját szülői képességükben csalódva, mit csináltunk rosszul? hol rontottuk el? nem ilyen lovat akartunk...

Szóval csak óvatosan a gőgös kinyilatkoztatásokkal, Nekes is küldhet még a sors olyan gyereket, hogy kihullik a hajad tőle ;)

2011. júl. 11. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!