2 vagy több gyerekes anyukák, ahol kicsi a korkülönbség! Miben hordoztátok a kistesót? Hordozókendő? Kenguru? Mikortól? Vagy a nagynak testvérfellépő, a kicsinek babakocsi?
22 hónap.
A kicsi babakokocsiban volt, a nagy sétált, motorozott.
18 hónap korkülönbség:
A nagy motoron vagy séta, a kicsi babakocsiban. Ha a nagy elfáradt, akkor a babakocsi kupolájára felültettem.
19 hónap.
Több féle verzió van:
1. Az kicsi a babakocsiban, a nagy testvérfellépőn vagy sétál.
2. A kicsi mei tai-ban/SSC-ben a nagy babakocsiban (általában akkor megyünk így, ha hosszú az út).
3. A kicsi a mei tai-ban/SSC-ben, a nagy sétál.
Már a nagyot is mei tai-ban és SSC-ben hordoztam (néha még most is előfordul). Ezeket 3 hónapos kortól ajánlják, de a mei tai-t meg lehet kötni úgy, hogy újszülöttnek jó legyen.
A kendőt/mei tait/SSC-t sokkal jobban ajánlom egyébként,m int a kengurut, több okból is:
- a kenguruban nem megfelelő pózban van a baba: csípőből lóg a lába, holott a helyes tartás az, ha a baba térde enyhén fel van húzva, és terpeszben van
- a kenguruval csak elől lehet hordozni... pedig egy 7-8 kilós gyereket már ajánlott háton hordozni, mert ez már kényelmetlen a hordozó személynek
- a kengurukat úgy ajánlják, hogy kifelé lehet vele hordozni, DE! semmiféle hordozóeszközzel nem ajánlott így hordozni: [link]
Előző előtti vagyok.
Utolsónak!
Újszülött kortól használható a hordozókendő. A legjobb a rugalmas kendő, mert az puha, és jól tartja a babát, viszont 7-8 kilós babát már nem ajánlott ebben hordozni, mert nyúlik. Ha nem akarsz másikat venni később, akkor marad a szövött kendő vagy a mei tai (néhány csatos hordozóban is lehet újszülöttet hordozni).
Itt egy áttekintő lista hordozóeszközökről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!