Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 és fél hónaposomnak rossz...

5 és fél hónaposomnak rossz szokás? Kétségbe vagyok esve. : - (

Figyelt kérdés
Nagyon tanácstalan, kimerült és szomorú vagyok. Aki tud, legyen szíves segítsen tanáccsal, bármivel, hátha valami beválik! A helyzet az, hogy 5 és fél hónapos kislányom alvása egyszerűen katasztrofális. :( Napközben legtöbbször egyáltalán nem alszik, pedig fáradt. Dörzsöli a szemét, ásítozik, nyűgös, stb, de mégsem alszik sehogyan. Ha mégis sikerül elaltatnom, akkor 20 perc múlva már ébren is van, természetesen totál kialvatlan, és ebből kifolyólag nyűgös. Alig vannak mosolygós pillanataink, mert a fáradtságtól alig lát. A másik az, hogy kb. 1 hónappal ezelőttig a nappali nem alvását bepótolta éjszaka, mert legalább akkor pihent(ünk). Mára odáig fajult a dolog, hogy éjjel is 20-30, legfeljebb 60 percenként ébred, és csak cicin alszik vissza. Ezért a kiságyban már abszolut nem szokott lenni, a férjem sajnos kiszorult az ágyunkból, és ez is nagyon zavar. :( De a legnagyobb bajom, hogy sem éjjel, sem nappal nincs fél óránál több "nyugtom". Nem extra dolgokat szeretnék, de van, hogy pisilni nem jutok el. :( Sedatif PC, Viburcol kúp megvolt, nem használt. Van valaki, aki esetleg hasonló cipőben járt, vagy jár, és tudna valamit tanácsolni? Teljesen kész vagyok, és nagyon-nagyon szégyellem, amit most írok, vállalom is a köveket érte, de ma már azt gondoltam, hogy bárcsak felébrednék, hogy csak álom volt, hogy babám született. :((( Pedig nagyon szeretem, és egy mosolyától elolvadok, csak iszonyatosan fáradt vagyok, és nem utolsó sorban fáj mindenem. :(
2011. júl. 9. 21:46
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Melyik volt ez a könyv? :) Na nem mintha lenne időm olvasni, de ha más nem, pár éjszakát rászánnék! ;)
2011. júl. 9. 22:51
 22/33 anonim ***** válasza:
53%

szóval háton alszik még???huuh,akkor szerintem az legyen az első, hogy valahogy rászoktasd a hason alvásra!!!Nekünk ez hihetetlen sokat segített!!kb 4-5 hónaposan szokott át, nagy kínlódás volt, mert letettem, felébredt, ha nem ébredt fel egyből, akkor sírva kelt később mert nem tudta mi van.Egy pár nap eltelt így, de megérte!Én azért szoktattam át, mert háton folyton összerezzent, amire felkelt, ez lehet nálatok is!!És ilyenkor persze, hogy álmos, nyűgös, és cici kell neki hogy visszaaludjon!

Nem kell, hogy átforduljon, fiam 9 hónapos, 6 hónapos kora óta forgolódik, és még mindig nagyon ritka, hogy álmába megfordul!!!

szóval a helyedben én holnap azzal kezdeném, hogy átszoktatom hasra, lehet pár napba beletelik, lehet emelgeti az elején a fejét, de meg fogja szokni, és jobban fog aludni hidd el!!Próbáld ki, megéri!!!És így nem kell folyton a cicidet adnod neki éjjel!

2011. júl. 9. 22:57
 23/33 A kérdező kommentje:

Ezt is meg fogom próbálni, köszönöm szépen!

Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat, nagyon rendesek vagytok! Most elmegyek az éjszakai műszakba. :( :)

2011. júl. 9. 23:01
 24/33 anonim ***** válasza:

sok sikert és kitartást:)

én is megyek aludni,és ne add fel, szoktasd hasra, meglátod sokkal jobba lesz:)))

2011. júl. 9. 23:11
 25/33 anonim ***** válasza:

nekünk is bevált a mellette alvás úgy,hogy végig hagytam, hogy cumizza a mellem. Pár éjszaka alatt megtanul rendesen aludni. ugyanígy nagy segítség volt nekem a kenguru, mert abban is nagyon jókat szundikált. Én is a napirendre esküdnék, illetve arra,hogy ha 20 perc után felkel, akkor is kezd újra a ceremóniát. ha cicin alszik vidd oda vissza,ahol előzőleg elaludt, szoptasd meg újra, ha cicin aludt el. esetleg zene hallgatás, éneklés?

azt is kipróbálnám, hogy ébredés-evés után rögtön levinném sétálni, csak 3 óra múlva haza,akkor etetés és talán elfárad annyira,hogy elaludjon. szerintem se akkor kezd el altatni,mikor fáradt,mert ha túlpörgi magát nem tud elaludni

2011. júl. 9. 23:34
 26/33 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a kommenteket, denálunk is ugyan ez a helyzet. szerencsére éjszaka 2 óránként kell. Mosolyogni mosolyog, viszont dörzsöli a szemét a fáradtságtól. Nappal nem nagyon alszik, s csak hátsímivel nagy nehezen alszik el. Cicin alvás nála nem jön be :)

S napközben alig bír ki két órát az evések között. 2 napja kezdtük el a hozzátáplálását, mert nagyon keveset hízik. 5 és fél hónapos lesz pár napon belül.

2011. júl. 10. 00:44
 27/33 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam a hason altatást. Mikor felébredt, és nyöszörgött, akkor fordítottam hasra, így félálomban nem annyira tiltakozott ellene. De sajnos nem jött be. :( Most úgy alakult az éjszakánk, hogy éjjel 3-ig 13-szor kelt fel, aztán következett 2 óra szünet, majd a végleges ébredésig még háromszor. :( Én fél 5-kor aludtam el.

Azt hiszem, pár napot adok még magamnak, hogy javuljon a porckorong sérvem miatti fájdalmam, aztán elkezdem az éjszaka csak vizet kap "játékot". No és persze újra megpróbálom bevezetni a napirendet... Köszi mindenkinek!

2011. júl. 10. 11:59
 28/33 anonim ***** válasza:
Szia! gyerekem van én is próbálok Neked segiteni:)Szerencsére ekkora gondom nem volt az alvással,de voltak időszakok(fogzás stb)A cumit én is javaslom,szerintem nincs olyan gyerek aki egyből szereti,vagy én nem tudok.Kicsit erőszakoltam én is és csak rászoktak(fogtam a szájukba)de csak a sárga gumijú és az a régi cseresznye alakú kellett nekik semmi más.Ugyanilyen nehéz volt a cumisüveggel is.Nekem a mellem készült ki azért kellett a cumi.Én pici koruktól hason altatom őket,ez biztos hogy jó.Próbáld jól elfárasztani.Ahol alszik ott ne legyen ébren,énekelj neki mindig egy dalocskát,ebből tudja mi jön:)Evés után ne altasd közvetlenül,mert kb 20 perc múlva a saját emésztése fogja ébreszeteni,lehet itt a baj(ezt egy internetes dr. válaszában olvastam)Drukkolok egy átaludt éjszakáért,sok sikert!
2011. júl. 10. 13:41
 29/33 anonim ***** válasza:
Bocsi előző:3 gyerekem van
2011. júl. 10. 13:42
 30/33 anonim ***** válasza:

szia

nálunk is ez volt kb. 4 hónapos korától 8 hónapos koráig éjszaka.

attól még, hogy nem látják, jöhet a foga!

az éjszakai első ébredésnél adj neki a korának megfelelő Nurofent. az enyém, ha adtam neki, nem ébredt, tehát fájt a foga.

én adtam még neki Sedatif pc-t minden este, az is jó volt, kb. 10 nap után hatott, onnantól átaludta az éjszakát.ezzel egy időben kijött az első foga is, talán ezzel is összefügg.

2011. júl. 10. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!