5 és fél hónaposomnak rossz szokás? Kétségbe vagyok esve. : - (
Mióta tart ez amúgy?lehet csak egy időszak, amin túl kell lenni.
Az alvási ritmus 20-30 percenként változik, az ugrásoknál nem olyan mély alvás van,valószínű e miatt kel fel.Erre még rátehet a mozgásfejlődése.Lehet az van, hogy eltelik a 20-30 perc, kicsit éberebb alvási fázis jön, de ilyenkor a mozgásfejlődés miatt elkezd mocorogni, felébreszti magát.
nálunk is sokszor ez van nap közben, ma este kb 2 óra volt mire elaludt fiam, mert igaz félálomban volt, de meglátott valamit az agyán és elkezdett felé kúszni félig csukott szemmel :S
szóval kitartást!amúgy már 2x írtam, de nincs jobb ötletem csak a ringatás...túl lesztek rajta, csak most piszok nehéz, ezért nem látod a fényt az alagút végén:)
Próbálj rendszert csinálni.
Pl.
Fél 8 ébred, szopi, büfi, szeretgetés
8 pelus, öltözés, játszószőnyeg, addig ágyazol, rendet raksz. Ha sír beszélj énekelj, lásson.
Fél 9 ülj le reggelizni, baba hordozóba legyen ott veled vagy hintába.
9-10 baba alszik, Te főzöl.
Nálunk babakocsiban aludt sokáig. 5000 ft ért vettük direkt otthonra.
Ha felébred peluscsere, puszilgatás..
Fél 11 szopi.
Dél ebédelj.
Fél egy-fél 2 baba alszik és Te is.
2 szopi utána játék., porszívózás teregetés, ami épp kell.
4 séta, bolt.
5-fél 6 szopi
ha apa hazaért baba játszik apával, Te olvass, sétálj, hallgass zenét.
7 vacsi apával baba hintába.
8 fürdés akár apa is fürdethet.
fél 9 szopi, alvás
9-10 kettesben a pároddal, 10 től pihi.
akkor ne tedd le!Ahogy írta az egyik előző válaszoló, feküdj mellé, szopiztasd, aludjatok együtt.
Én speciel nem sötétítenék be nap közben, mert ha következetes vagy így is meg fogja tanulni a nap közbeni alvást(ráadásul te is alszol vele ami jó:))viszont ha besötétítesz, akkor ahhoz szokik hozzá, máshol nem fog tudni aludni nap közben ha nincs sötét....amúgy a többi része tetszik:)
Nálunk azóta alszik jól mióta hasra teszem le. Ha észlwli simizem a hátát de meg se szólalok. Utána csak ott a kezem majd elveszem a hátáról.
De!
5-6 hósan dettó ez volt, a mozgásfejlődésnél. Akkor még nem jött be neki ahason alvás mert nem bírt megfordulni. Pár hét volt gàz pláne mert van egy 2,5 évesem is.
Most a meleg miatt szenvedünk. A nagy negyedórája aludt el pedig 9- kor szokott.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:37
ez jogos, de most azért kell besötétíteni mert ez a lefekvés előtti rutin, innen tudja a baba, hogy aludni kell :) nem kell tök sötétet csinálni de mondjuk ha van redőny, félig le kell húzni, ami jó hangos, és látja, hogy sötétebb lett a szoba, az alváshoz fogja kapcsolni pár nap után :)
ezt is több könyvben olvastam és bejött, de az is tény amit te írsz :)
Ja, a melléfekvésre elfelejtettem válaszolni, bocsánat. Szóval ezt is próbáltam ám! :) Ez azért volt rossz, mert én bealudtam, ő ugyanúgy felkelt rövid idő után, ami utána sokkal rosszabb volt. :) Nekem is az jutott eszembe, hogy valahogyan (csúnyán fogalmazva) "nem kerül át" a mély alvás szakaszába, hanem a felületes alvás után valamiért felébred.
Igen, a hason alvással nekünk is az a gondunk, hogy még nem tud megfordulni, és utál úgy lenni, emelgeti a buksiját, és úgy képtelenség aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!