Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Maradi lennék? Rosszul csinálom?

Maradi lennék? Rosszul csinálom?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap volt itt egy kérdés (meg persze azelőtt is már jónéhány),ami elgondolkodtatott.Egy anyuka írta (ne haragudjon,hogy pont az ő példáján vezetem le a gondolatmenetet,nem személyeskedés),hogy van jobb dolga is,mint a konyhában ácsorogni,és mindenfélke féle programokra járnak.Így a baba üveges ételt eszik kizárólag.És itt nem az üveges kajákra akarok kilyukadni,hanem én eddig azt gondoltam,hogy azzal teszek jót a gyerekemnek,ha megmutatom neki,hogyan "működik" a világ.Szóval hogy a kaja nem magától készül el,hanem meg kell főzni,ez idő,energia,utánajárás.Addig el kell lenni egyedül,mert ha nem,akkor nincs ebéd.Vagy pl takarítás,mosogatás,bármi.Szóval hogy előbb van a kötelesség,aztán lehet egyebet csinálni.Azt gondolom,hogy így fogja megtanulni a dolgok rendjét.Lehet hogy ez hülyeség és nem kéne még ezzel foglalkoznom? (most kétéves,de mindig is így csináltuk).Persze mi is járunk mindenfelé,de csak azután,hogy elintéztük amit "kell".Remélem értitek mit szeretnék megtudni:)
2011. júl. 8. 12:12
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
A csecsemők ösztön lények.Ha éhes, enni akar, nem érdekli semmi.Nem fogja jobban értékelni az igyekezetedet.Neki mindegy, hogy konzerv kaját vagy rendes házi ételt eszik, hidd el.Persze én is mindent elmondok és magyarázok a babámnak, hogy mit, miért csinálok, de ő még nem fogja fel, hogy mi az, hogy főzés.Egy 2-3 éves gyerek már felfogja a maga módján, akkor már van értelme ilyen értelemben nevelni.És a gyerekek öntudata is 2-3 éves korban alakul ki.Ez azt jelenti, hogy semmire nem fognak emlékezni 2 éves koruk előtt.Se arra, hogy főztél, se arra, hogy takarítottál, se arra, hogy volt -e pihenőszéke.Jól gondolkodsz, csak kicsit későbbre időzítsd a dolgok rendjének tanítását.
2011. júl. 8. 13:45
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenben az arany-középutat próbálom megtalálni,hogy egy normál egyensúly legyen az életünkben.Ehhez hozzátartozik hogy együtt panírozunk a "nagy"fiammal,és az is hogy állatkertbe és egyéb klassz programokra megyünk.Szeretem hogy néha "csak" előkapok egy üveg bébiételt,ha az akkor egyszerűbb,és szeretek főzni,pepecselni a konyhában,mert nekik érdemes ,imádják a főztömet.Szerintem is kell hogy lássák,megszokják,megtanulják hogy elpakolunk,főzünk,mosunk és egyebek-----de a sorrendet én simán felcserélem ha pont úgy adódik egy program,vagyis nekem ,ha "sorrendet" kellene fel állítanom,akkor a gyerkőcök vannak elől.Ja ehhez a véleményemhez mellékelem kedvenc idézetem és mottóm nektek:----" A munka várhat,amíg megmutatod a gyermeknek a szivárványt,de a szivárvány nem fogja megvárni,hogy elvégezd a munkát."----egy mindjárt 3 éves és egy 8 hónapos kisfiúk anyukája
2011. júl. 8. 14:29
 23/24 anonim ***** válasza:
Gyönyörű ez az idézet!!!!És milyen igaz!
2011. júl. 8. 14:34
 24/24 anonim ***** válasza:

Az idézet nagyon ott van!!!!!

egy üveges kaját adó baba anyukája....

2011. júl. 8. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!