Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Maradi lennék? Rosszul csinálom?

Maradi lennék? Rosszul csinálom?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap volt itt egy kérdés (meg persze azelőtt is már jónéhány),ami elgondolkodtatott.Egy anyuka írta (ne haragudjon,hogy pont az ő példáján vezetem le a gondolatmenetet,nem személyeskedés),hogy van jobb dolga is,mint a konyhában ácsorogni,és mindenfélke féle programokra járnak.Így a baba üveges ételt eszik kizárólag.És itt nem az üveges kajákra akarok kilyukadni,hanem én eddig azt gondoltam,hogy azzal teszek jót a gyerekemnek,ha megmutatom neki,hogyan "működik" a világ.Szóval hogy a kaja nem magától készül el,hanem meg kell főzni,ez idő,energia,utánajárás.Addig el kell lenni egyedül,mert ha nem,akkor nincs ebéd.Vagy pl takarítás,mosogatás,bármi.Szóval hogy előbb van a kötelesség,aztán lehet egyebet csinálni.Azt gondolom,hogy így fogja megtanulni a dolgok rendjét.Lehet hogy ez hülyeség és nem kéne még ezzel foglalkoznom? (most kétéves,de mindig is így csináltuk).Persze mi is járunk mindenfelé,de csak azután,hogy elintéztük amit "kell".Remélem értitek mit szeretnék megtudni:)
2011. júl. 8. 12:12
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
A bébiétel-főzött étel csak egy példa volt,írhattam volna bevásárlást,takarítást,bármit.
2011. júl. 8. 12:40
 12/24 anonim ***** válasza:
Ez nem maradiság, tényleg mindenki máshogy csinálja.Én 2 naponta főzök neki.Azért, hogy egy picit változatosabban egyen, szokott kapni bébiételt is.Szóval nálunk is-is.Megeszi, és szereti mindkettőt.Vannak kedvencei bébiételből, ezekből mindig veszek, mert öröm nézni,amilyen élvezettel eszi.De másnap már főzök rendes kaját, az enyém mindig krémesebb.Csak nem vagyok valami fantázia dús.Ha utazunk, vagy anyósomnál vagy vendégségben vagyunk, más konyhájában nem pancsolok szívesen.Akkor jól jön, hogy gyorsan tudok neki enni adni.Nincs rosszabb annál, mint amikor úgy sír, hogy az életéért könyörög, potyog a könnye..ebben ti is biztos egyetértetek.Én szeretek főzni, csak mosogatni utálok.Tegnap csináltam neki krumpli főzeléket répával és csirkemellel, lisztes rántással.Kész volt fél óra alatt, leturmixoltam egy perc alatt.De maradt utána egy lábas, amiben a zöldség főtt, egy, amiben a lisztes rántást csináltam, egy szűrő, egy főzővizes tál, a turmixgép teteje és maga a gép, és a kis edény amiből megette.+kanál.Szóval 8 dolgot mosogattam el egy krumpli után.Nem lustaság, megcsinálok mindent, csak nem szeretem..
2011. júl. 8. 12:41
 13/24 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó,hogy megtehetem,hogy takarítónőm legyen,üveges kaját vegyek,stb,hanem arról,hogy lássa,hogy mi honnan lesz,minek mi az "ára".
2011. júl. 8. 12:42
 14/24 anonim ***** válasza:
Bevásárlás, takarítás stb. ezeket muszáj.. úgy értem nem csinálódnak meg maguktól. A kicsinek szerintem is meg kell szoknia, hogy ezeket meg kell csinálni.
2011. júl. 8. 12:46
 15/24 anonim ***** válasza:
Arra gondolsz, hogy tanulja meg értékelni pl. a tisztaságot, a rendet, az ebédet, amit elé teszünk stb. Egyetértek továbbra is :)
2011. júl. 8. 12:48
 16/24 anonim ***** válasza:
51%

Értem, hogy nem a bébiételekre szeretted volna kihegyezni a kérdést. Én is úgy csinálom, ahogyan Te, de nem azért, hogy "megtanulja, mi a dolgok rendje", hanem mert nekünk így jó.

Szerintem attól, hogy valaki főz, még nem tanulja meg a csecsemője azt, hogy előbb a munka aztán a szórakozás. Én azért főzök, mert a mindennapi bébiétel árát inkább másra költöm, meg mert szeretek is, nekem ez kikapcsolódás. Abszolút nem nevelési célból. Takarítónőt meg nagyon szívesen fogadnék, ha lenne miből. :)

Egyébként én is úgy gondolom, hogy mindenki csinálja úgy, ahogy az a temperamentumának és a pénztárcájának megfelel. A Te módszered is jó, meg azé is, aki inkább programokra rohangál.

2011. júl. 8. 12:48
 17/24 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem megbántani szeretnék senkit a válasszal! Vki írta, hogy a napi bébiétel árából mást vesz... És kb. 300 ft-ból lehet mindennap változatos ebéd a gyerkőcnek? Írtam, hogy ma már én is főzök neki, de azért korábban sem tartottam nagy összegnek a gyerek kajáját... Akkor inkább magamtól vonom meg azt a pénzt.

Takarítani + a többi házi munkát pedig azért csinálom, mert így érezzük itthon jól magunkat, nem azért, hogy okítsam ezzel a gyereket. Persze, jó ha inkább ehhez szokik, mint a henyéléshez:) De azért néha sajnálom őt, amikor teszek-veszek ő meg a nyomomban van...:( + az előbb taknyolt el a járólapon, mert feltöröltem, pedig szépen kértem, hogy maradjon a szobában.:)

2011. júl. 8. 13:01
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

egy kicsi baba nem tudja megtanulni, hogy mi a dolgok rendje. Nem tud várni. ha neki anya kell, akkor azonnal kell. nekem a 3 évesem most kezdi el megérteni, mi az, hogy várni. de sokszor el kell mondanom, hogy mi a dolgom, és utána tudok csak vele foglalkozni.

a házimunkát a napirendbe építem be. tudják, hogy de. van séta és vásárlás, mikor van főzés és mikor játszótér és mikor mese. ha megszokja, hogy mindig ugyanakkor foglalkozol vele, akkor arra fog számítani. de csak ha már nagyobb. nálunk elég lassú a házimunka, mert a kicsi követi a porszívót, "segít" teregetni, edényt kipakolni, szóval hagyom, ha ez neki játék, annál jobb. szerintem így is tanul.

2011. júl. 8. 13:06
 19/24 anonim ***** válasza:

Jol csinalod, ne aggodj! Termeszetesen a GYED-et a gyereknevelesert kapjuk, de az nem abbol all, hogy egesz nap nem csinalhatsz mast, mint a gyerekeddel foglalkozol, ugyanis emelett feleseg, es haziasszony is vagy, tehat muszaj fozni, takaritni, mosni, vasalni.

A lenyeg, hogy ugy tudd beosztani az idodet, hogy a gyerekreminel tobb jusson, es kozben el tudd rendezni a dolgaidat.

En is ugy csinalom, ahogy te. Emelett volt, hogy evett bebietelt mindket gyerekem, ha ugy jott ki a lepes. Tudom nem erre elezted a kerdest, csak a tobbi komment miatt irom.

2011. júl. 8. 13:12
 20/24 anonim ***** válasza:

Valószínűleg az én kérdésemet olvastad :D

Nekem is furcsa volt először,hogy a párom azt mondta,hogy ne takarítsak és ne főzzek,de ha nála ez volt a dolgok rendje,én beletörődtem.

Mikor megszületett a babánk,mondtam neki,hogy takarítok én is napközben,mert rossz volt,hogy amíg a babánk nagyon pici volt és sokat aludt,én semmit nem tudtam csinálni,ami "hasznos",mert a takarítónő kitakarított és rendbe tett mindent.Ezért olyan feleslegesnek éreztem magamat.De amikor a lányunk nagyobb lett,akkor elkezdtünk különböző programokra járni a barátnőimmel és így sokkal jobban teltek a napok.

A főzés meg...hát,nem az erősségem.

A lányom pedig sír,ha leteszem 5 percre egyedül játszani,szóval mellette vagyok mindig,ha ébren van.

Szerintem ennek semmi köze a maradisághoz,ki így csinálja,ki úgy.

2011. júl. 8. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!