Maradi lennék? Rosszul csinálom?
Értem, hogy nem a bébiételekre szeretted volna kihegyezni a kérdést. Én is úgy csinálom, ahogyan Te, de nem azért, hogy "megtanulja, mi a dolgok rendje", hanem mert nekünk így jó.
Szerintem attól, hogy valaki főz, még nem tanulja meg a csecsemője azt, hogy előbb a munka aztán a szórakozás. Én azért főzök, mert a mindennapi bébiétel árát inkább másra költöm, meg mert szeretek is, nekem ez kikapcsolódás. Abszolút nem nevelési célból. Takarítónőt meg nagyon szívesen fogadnék, ha lenne miből. :)
Egyébként én is úgy gondolom, hogy mindenki csinálja úgy, ahogy az a temperamentumának és a pénztárcájának megfelel. A Te módszered is jó, meg azé is, aki inkább programokra rohangál.
Egyáltalán nem megbántani szeretnék senkit a válasszal! Vki írta, hogy a napi bébiétel árából mást vesz... És kb. 300 ft-ból lehet mindennap változatos ebéd a gyerkőcnek? Írtam, hogy ma már én is főzök neki, de azért korábban sem tartottam nagy összegnek a gyerek kajáját... Akkor inkább magamtól vonom meg azt a pénzt.
Takarítani + a többi házi munkát pedig azért csinálom, mert így érezzük itthon jól magunkat, nem azért, hogy okítsam ezzel a gyereket. Persze, jó ha inkább ehhez szokik, mint a henyéléshez:) De azért néha sajnálom őt, amikor teszek-veszek ő meg a nyomomban van...:( + az előbb taknyolt el a járólapon, mert feltöröltem, pedig szépen kértem, hogy maradjon a szobában.:)
egy kicsi baba nem tudja megtanulni, hogy mi a dolgok rendje. Nem tud várni. ha neki anya kell, akkor azonnal kell. nekem a 3 évesem most kezdi el megérteni, mi az, hogy várni. de sokszor el kell mondanom, hogy mi a dolgom, és utána tudok csak vele foglalkozni.
a házimunkát a napirendbe építem be. tudják, hogy de. van séta és vásárlás, mikor van főzés és mikor játszótér és mikor mese. ha megszokja, hogy mindig ugyanakkor foglalkozol vele, akkor arra fog számítani. de csak ha már nagyobb. nálunk elég lassú a házimunka, mert a kicsi követi a porszívót, "segít" teregetni, edényt kipakolni, szóval hagyom, ha ez neki játék, annál jobb. szerintem így is tanul.
Jol csinalod, ne aggodj! Termeszetesen a GYED-et a gyereknevelesert kapjuk, de az nem abbol all, hogy egesz nap nem csinalhatsz mast, mint a gyerekeddel foglalkozol, ugyanis emelett feleseg, es haziasszony is vagy, tehat muszaj fozni, takaritni, mosni, vasalni.
A lenyeg, hogy ugy tudd beosztani az idodet, hogy a gyerekreminel tobb jusson, es kozben el tudd rendezni a dolgaidat.
En is ugy csinalom, ahogy te. Emelett volt, hogy evett bebietelt mindket gyerekem, ha ugy jott ki a lepes. Tudom nem erre elezted a kerdest, csak a tobbi komment miatt irom.
Valószínűleg az én kérdésemet olvastad :D
Nekem is furcsa volt először,hogy a párom azt mondta,hogy ne takarítsak és ne főzzek,de ha nála ez volt a dolgok rendje,én beletörődtem.
Mikor megszületett a babánk,mondtam neki,hogy takarítok én is napközben,mert rossz volt,hogy amíg a babánk nagyon pici volt és sokat aludt,én semmit nem tudtam csinálni,ami "hasznos",mert a takarítónő kitakarított és rendbe tett mindent.Ezért olyan feleslegesnek éreztem magamat.De amikor a lányunk nagyobb lett,akkor elkezdtünk különböző programokra járni a barátnőimmel és így sokkal jobban teltek a napok.
A főzés meg...hát,nem az erősségem.
A lányom pedig sír,ha leteszem 5 percre egyedül játszani,szóval mellette vagyok mindig,ha ébren van.
Szerintem ennek semmi köze a maradisághoz,ki így csinálja,ki úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!