Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszul csinálom? Altatásügy

Rosszul csinálom? Altatásügy

Figyelt kérdés

A kislányom lassan négy hónapos, újjévi fogadalmam volt, hogy kiságyba szoktatom, és rendszert csinálok a napjában.

Ott tartunk, hogy délután 1kor sétálunk egy nagyot, este 7-fél8 között fürdünk, és maximum este kilenckor ágyban van. Ezt két hete csináljuk, sok síráson túl vagyunk, de már nem alszik el a cicin, sőt, mellettem sem, csak a kiságyban.

A gond az, hogyha nagyon fáradt, rettentő nyűgös mint a kezemben, mint a kiságyban. Ha leteszem, negyed-fél óra nyavajgás után elalszik.

Itt jön képbe az anyós. Én elhiszem hogy jót akar, de nagyon beleszól mindenbe.

Szerinte korai még erre szoktatni, kegyetlenség sírni hagyni, bezzeg ő...

Valójában véleményt kérnék, hogy ez így jó-e.

2011. jan. 19. 05:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem tarts ki! Nagyon fontos a napirend, viszont arra figyelj, hogy a babának mi a megfelelő. Úgy értem, hogy ha este mondjuk már 7-kor hullafáradt(rendszeresen) akkor fürdessél korábban:-) Egyébként jól csinálod:-) Én 6 hónapos korába elégeltem meg az esti 1órás ringatást, akkor sírt 2-3 hétig(én a időnként bemegyek megsimogatom módszert választottam)azóta egyedül alszik:-)
2011. jan. 19. 06:48
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is jól csinálod. Kisfiam első naptól kezdve az ágyában, magától aludt el. Most már 16 hónapos lesz, de időnként előfordul, hogy nyűglődik, mielőtt elalszik. De mit kellene csinálnom? Ringatni a majd 12 kilós gyereket? Ááááh, azt nem bírnám. Szerintem negyed óra nyavalygás - ahogy te írtad - simán belefér.

Természetesen itt nem torkaszakadtából való üvöltésre gondolok, hanem a nyüszögésre, forgolódásra, ágy rugdosására, stb. :)

És szintén csatlakoznék az előttem szólóhoz: ha látod, hogy fáradt, vidd előbb fürdeni nyugodtan, nem kell percre pontosan betartani az időt. :)

2011. jan. 19. 07:52
 3/12 A kérdező kommentje:

Az enyém most hét kiló, és mind a két csuklómban ínhüvelygyulladás van. Újszülöttként is épp elég volt emelgetni.

De ugye anyós volt a Szuperanyu, egyik kezével gyereket ringat, másik kezével kavargatja a pörköltel, a harmadikkal nokedlit szaggat a negyedikkel vasal, öt, hat pedig a takarítás.

hát én nem vagyok szuper, van hogy másnap mosogatok, kétnaponta főzök, hetente egyszer takarítok.

sajnálom ohgy nektek panaszkodom, de tényleg MINDEN HÉTEN ez megy! Már eddig-eddig-EDDIG vagyok!

2011. jan. 19. 08:05
 4/12 A kérdező kommentje:
Amúgy ez nem percre pontos, ő szól, hogy menne, mert imád pancsizni. Már van hogy fél hétkor nyavajog érte!
2011. jan. 19. 08:06
 5/12 anonim ***** válasza:

Nyugi, ne húzd fel magad anyósodon, nem éri meg. Az a lényeg, hogy a babának és neked is ez így jó, el tud aludni így, jól érzi magát, kiegyensúlyozott baba, szépen fejlődik, egészséges, a többi meg nem számít, ne foglalkozz semmivel.

Amit anyós mond? Egyik füleden be, a másikon ki. Tudom, nehéz, de muszáj! Hallgasd végig, bólogass, aztán felejtsd el, amit mondott - csak hogy kerüld a konfliktusokat, mert nem ér annyit az egész, hogy ezen összepattanjatok! Minden jót nektek!

2011. jan. 19. 08:10
 6/12 A kérdező kommentje:
Eddig is ezt csináltam, csak magamban fortyogok. A férjem vissza is szól rendesen!
2011. jan. 19. 08:12
 7/12 A kérdező kommentje:

Szeretnék még véleményt, tanácsot kérni a technikámmal kapcsolatban.

Hogyan kezeljem az esetleges visszaesést?

2011. jan. 21. 05:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem írtad,hogy egyébként hogyan telnek a napok! Mennyit alszik mikor? 4 hónaposan még elég sok alvást iktatnak a napokban az enyémek 3x aludtak egy nap de du. estefelé na nem órákat fél 1 órát kb! ha beáll a fürdetési idő fekvési idő hidd el úgy működnek mint egy kis óra:) Egyébként sztem mindent jól csinálsz csak írj még nekem egy napotokról!!!! Anyósoddal ne foglalkozz bár nem hinném,hogy rosszat akarna csupán mindent olyan hülyén fog fel az ember ilyenkor magamból kiindulva ezt gondolom! Várom a válaszod!
2011. jan. 21. 05:47
 9/12 A kérdező kommentje:
A reggeli kelés eléggé képlékeny. Most éppen eszik, de már eléggé máfelé néznek a szemei. Olyan kilenc-tíz közül kel véglegesen. két órát játszik, utána alvás. délben felkel, eszik, 1kor szoktunk sétálni menni. A parkban Nézegeti a fákat, aztán elalszik úgy háromig, ha hazaértünk evés, játék, szundi. Öt-hat körül ébred, evés, játék. Hét-fél nyolc a fürdés, pihentető cicizés, leteszem, akkor nyüglődik egy picit, alvás. Kettő-háromkor ébred, evés után visszateszem a kiságyba. Néha nyügi, néha nem, csak a tigrist nézegeti, míg elalszik. Hatkor megint kel. Körülbelül ennyi.
2011. jan. 21. 05:57
 10/12 anonim ***** válasza:
Tökéletesen alakítottátok ki a napjaitokat! + - félórákkal órákkal ne törődj! A fürdés legyen mindig pontosan akkor amikor szokott! Szerintem szuper amit csinálsz! Nagyon jó anyuka vagy legyen önbizalmad mert ügyes vagy! Párom szokta nekem is mondani amikor valami eltérő van a napunkban,hogy nem rádió ez amit kikapcsolsz ha itt az ideje az alvásnak:):):) Igen vannak nehéz esték nehéz nappalok délutánok nem könnyű tudom de amint látom csak van egy megszokott kis rituálétok a napban és ez a fontos a babának tudja mi után mi következik. Most séta most evés most alvás egyébként még pici és ez mindig változni fog egészen addig amíg teljesen rááll majd a napi 1 alvásra! Kell neki egy nyugodt boldog anyuka aki felismeri azonnal mi baja és persze ott terem:) Sok Boldogságot
2011. jan. 21. 06:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!