Rosszul csinálom? Altatásügy
A kislányom lassan négy hónapos, újjévi fogadalmam volt, hogy kiságyba szoktatom, és rendszert csinálok a napjában.
Ott tartunk, hogy délután 1kor sétálunk egy nagyot, este 7-fél8 között fürdünk, és maximum este kilenckor ágyban van. Ezt két hete csináljuk, sok síráson túl vagyunk, de már nem alszik el a cicin, sőt, mellettem sem, csak a kiságyban.
A gond az, hogyha nagyon fáradt, rettentő nyűgös mint a kezemben, mint a kiságyban. Ha leteszem, negyed-fél óra nyavajgás után elalszik.
Itt jön képbe az anyós. Én elhiszem hogy jót akar, de nagyon beleszól mindenbe.
Szerinte korai még erre szoktatni, kegyetlenség sírni hagyni, bezzeg ő...
Valójában véleményt kérnék, hogy ez így jó-e.
Szerintem is jól csinálod. Kisfiam első naptól kezdve az ágyában, magától aludt el. Most már 16 hónapos lesz, de időnként előfordul, hogy nyűglődik, mielőtt elalszik. De mit kellene csinálnom? Ringatni a majd 12 kilós gyereket? Ááááh, azt nem bírnám. Szerintem negyed óra nyavalygás - ahogy te írtad - simán belefér.
Természetesen itt nem torkaszakadtából való üvöltésre gondolok, hanem a nyüszögésre, forgolódásra, ágy rugdosására, stb. :)
És szintén csatlakoznék az előttem szólóhoz: ha látod, hogy fáradt, vidd előbb fürdeni nyugodtan, nem kell percre pontosan betartani az időt. :)
Az enyém most hét kiló, és mind a két csuklómban ínhüvelygyulladás van. Újszülöttként is épp elég volt emelgetni.
De ugye anyós volt a Szuperanyu, egyik kezével gyereket ringat, másik kezével kavargatja a pörköltel, a harmadikkal nokedlit szaggat a negyedikkel vasal, öt, hat pedig a takarítás.
hát én nem vagyok szuper, van hogy másnap mosogatok, kétnaponta főzök, hetente egyszer takarítok.
sajnálom ohgy nektek panaszkodom, de tényleg MINDEN HÉTEN ez megy! Már eddig-eddig-EDDIG vagyok!
Nyugi, ne húzd fel magad anyósodon, nem éri meg. Az a lényeg, hogy a babának és neked is ez így jó, el tud aludni így, jól érzi magát, kiegyensúlyozott baba, szépen fejlődik, egészséges, a többi meg nem számít, ne foglalkozz semmivel.
Amit anyós mond? Egyik füleden be, a másikon ki. Tudom, nehéz, de muszáj! Hallgasd végig, bólogass, aztán felejtsd el, amit mondott - csak hogy kerüld a konfliktusokat, mert nem ér annyit az egész, hogy ezen összepattanjatok! Minden jót nektek!
Szeretnék még véleményt, tanácsot kérni a technikámmal kapcsolatban.
Hogyan kezeljem az esetleges visszaesést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!