Anyatejes ekcémás babával kapcsolatban segítség?!
11/23 A kérdező kommentje:
ez most komoly?? kőolaj származék??? a popsija szép, a hasán most már vannak foltok. akkor is az?
Biztosra nem mondhatom, csak azért írtam, mert nagyon hasonlított a mi esetünkre. Nálunk például a hasa is csúnya volt, de a pelenka vonalától kezdve már szép. Sőt a hasa és a háta mindig szebb volt egy kicsivel mint például a lába, meg a nyaka, mert a hasát és a hátát a body szinte mindig takarta. Ez csak tipp, segíteni akartam, mert tudom milyen szörnyű nézni, ahogy vakarja magát a gyerek, meg szenved. Egyébként az orvosnak kellett volna felírnia fenisztil cseppet, ami egy kicsit enyhíti a viszketést. Próbáld ki pár napig amit írtam, ha segít, akkor még tudok segíteni, mert mi is nagyon sok mindent kipróbáltunk már.
2011. júl. 8. 10:57
13/23 A kérdező kommentje:
oké megpróbálom. van fenistil cseppünk, már lassan 2 hónapja szedi, de vakarózik, gondolom nem annyira mintha nem szedné. a háta szép, a hasa pár hete kezdett el pettyesedni, foltokban piros lett. a popsi sose volt csúnya. a hajlataiban van, meg itt ott a lábán. meg a vállán. az arcán volt de az már elmúlt.
Nálunk a babé egyáltalán nem vált be, helyette a lipikar balzsamját használtuk.
A fiamnak a paradicsomtól jött ki, majd ahogy előttem írták, a műszáltól durva lett (most semmi baja nem volt, kapott egy pólót, és szerintem műszál lehetett benne, mert úgy néz ki a háta, mintha megkorbácsolták volna:( )
Szerintem szoptasd tovább, a bőrgyógyász nekünk is ezt javasolta, és igaza is lett, mert semmi változás nem volt akkor sem, miután elválasztotta magát 15 hónaposan.
2011. júl. 8. 12:39
csak azt nem értem, ha látják ezek az anyukák, hogy egyértelműen a szoptatás miatt beteg a babájuk, akkor minek kínozzák őket????miért olyan nehéz tudomásul venni, hogy a "szent" szoptatás miatt van az ekcéma?! megírta a második válaszoló is, hogy amióta tápszert eszik a babája, azóta semmi baja sincs.
nekem évekig volt ekcémám, borzalmas! minek ilyennek kitenni egy babát?!
2011. júl. 8. 12:57
Kedves 12:57-es válaszoló. Ha végigolvastad a válaszokat, akkor láthatod, hogy nem mindig egyértelműen a szoptatás miatt van az ekcéma. És ha olyan tapasztalt vagy ekcéma terén, akkor bizonyára azt is tudod, hogy több fajátja létezik, így a felnőtt korban előjövő ekcéma más, mint a veleszületett ekcéma. Valamint tudományos kutatások szerint a hosszabb távú szoptatás csökkenti a későbbi asztmatikus tünetek esélyét, mivel annál később találkozik a gyermek szervezete számára idegen fehérjékkel, valamint az anyatej immunerősítő is. Nem őrültek vagyunk, akik csak azért is szoptatják a szegény szenvedő gyermeküket. Elég nagy teher ez így is, nem tudom te hány órát töltöttél éjszaka a gyermeked mellett, és tehetetlenül nézted ahogy szenved, mert már nem tudtál mit kitalálni, hogyan segíthetnél rajta. Nekem volt benne részem bőven és nem kívánom senkinek. Amióta nem szoptatok semmilyen változást nem vettem észre, szerencsés, az akinek a tápszertől javul a helyzet nálunk attól csak még durvább lett. Egyszóval, ne ítélkezz, mert nincs rá semmilyen jogalapod.
2011. júl. 8. 13:26
Én is azt hittem, hogy az anyatejtől van, de hál istennek, először azt próbáltam ki, hogy vettünk egy zuhanyszűrőt, ami szűri a klórt, és láss csodát, 1 hónap alatt nyomtalanul elmúlt az összes ekcije. Viszont a szopizást folytathattuk mindkettőnk nagy örömére.
2011. júl. 8. 13:58
2.vagyok!!!!
Semmiféle babét ne kenj ekcémás gyerekre!!!!
Vegyél sanatopic krémet azzal kend és gíógíszertárival fürdess!!!
Egyébként kozmetikus mester vagyok és én nagyon nem ajánlom a Babét!!!!Egyedül a koszmósanponja ér valamit!
2011. júl. 8. 14:21
19/23 A kérdező kommentje:
nem kötözködésképpen kérdezem, de miért nem jó a babé? annyian dícsérik, orvos is ajánlotta. van benne valami?
12.57es vagyok
a hozzászólást annak szántam, akinek nyilvánvalóan a szoptatás miatt ekcémás a babája!
és mivel tudom, milyen szenvedés az ekcéma, pontosan a babák érdekében szólaltam fel!
2011. júl. 8. 15:03
Kapcsolódó kérdések: