Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes ekcémás babával...

Anyatejes ekcémás babával kapcsolatban segítség?!

Figyelt kérdés
Ekcémás a babám. nagyon semmi nem használ rajta. Olvastam több helyen hogy lehet hogy az anyatejtől. Erre hogy jöttetek rá hogy attól van? Szopizás után lett esetleg pirosabb vagy több foltja? Hogy tudtátok egyik napról a másikra abbahagyni? Nálunk van hogy csak megnyugtatásra kell a cici, meg este azon alszik vissza. Most hogy próbáljam meg leszoktatni? és mi van ha mégse attól van? segítsetek, mert már nem tudom mit csináljak. Már minden krémet rákentem, nem eszek tejeset, meg már szinte semmit ami kicsit is gyanús lehet. A héten mosóport váltottam illetve ecettel öblítek.
2011. júl. 8. 08:27
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a babád? És mióta tart az ekcéma.

KÖnnyen lehet, hogy ételallergia, az anyatejen keresztül.

Nálunk a tej volt a ludas mindkét lányomnál hasgörcsöt okozott, és amikor elkezdett enni a pici, nála ekcémát okozott. Ezért gondolom, hogy ez már korábban is kialakulhat, amíg anyatejen keresztül kapja.

De ugyanígy a szója is problémát okozott, szóval nem volt egyszerű, de rájöttünk tapasztalati úton.

NAgy lányom már kinőtte, és remélem a pici is hamarosan, ő még nincs két éves.

2011. júl. 8. 08:32
 2/23 anonim ***** válasza:
Én ekcéma miatt választottam le a babám 7 hónaposan.Úgy jöttünk rá,hogy attól van,hogy mindeféle orvost,természetgyógyászt,szoptatási tanácsadót feljártunk és mindenki csak széttárta a karját.Totál diétén voltam.Semmit nem ettem csak csírkehúst kenyérrel,meg krumplival.Aztán ezt is elhagytam.Csak rizst ettem,sertéshússal,de ugyanolyan ekcémás volt.Majd váltottam mosószert,mosódióval mostam a ruháit kézzel és csak vízzel öblítettem,csak is kirázólag gyógyszertári fürdetőt használok.De ugyanaz volt és akkor mondta,a dokibácsink,hogy válasszam le!Lassan 1-1.5 hónap alatt választottam le.Mindig elhagytunk egy szopit és tápszert kapott helyette.Azóta semmi baja,mióta nem szopik:S.
2011. júl. 8. 08:41
 3/23 A kérdező kommentje:
8,5 hónapos. 3 hónapos kora óta van, egyre rosszabbodott neki, de az utóbbi 1-1,5 hónapban lett már nagyon durva. Sokat bepirosodik, meg viszket neki. addig csak stagnált inkább
2011. júl. 8. 08:42
 4/23 anonim ***** válasza:

2.vagyo.Ez tudod,hogy miért fura,mert nyáron,jó időben elvileg javulnia kellene,nem pedig romlania.

Egyébként mivel már nagy baba,agy ha leválasztod sem lesz semmi baja.Mire leválasztod,lesz 10 hónapos,szinte mindent kaphat.

2011. júl. 8. 08:47
 5/23 A kérdező kommentje:
3szor szopik elvileg (reggel, délután, este) illetve éjszaka ha felkel azon alszik vissza, meg néha nappali alvásnál (fogzáskor)
2011. júl. 8. 08:53
 6/23 anonim ***** válasza:

A kérdés az,hogy Te mennyire radaszkodsz a szopihoz???

Ha már csak 3 van ,akkor nagyon könnyű leválasztani...ha nem akarod,akkor viszont muszály kezelni,akár szterioddal is,mert felül is fertőződhet sajnos.

mivel fürdetsz?mit iszik?Elocom kenőcsöt próbáltátok már?

2011. júl. 8. 08:56
 7/23 anonim ***** válasza:
Ha te nem eszel semmi, de semmi tejterméket, akkor elmúlhat a babád ekcémája.
2011. júl. 8. 09:03
 8/23 A kérdező kommentje:

tegnap kaptunk elocomosat keverve. de csak az egyik foltjára kenhetem, mert az a legcsúnyább. illetve babé testápolót. erre ma reggelre az összes foltja tiszta piros lett. viszont az éjszaka sokat szopizott. úgyhgoy foggalmam sincs.

én nagyon szeretném szoptatni, de ha ez nem tesz jót neki akkor természetesen abbahagyom. Csak azt nem tudom, hogy nyugtassam akkor meg, illetve éjszaka hogy alszik vissza??

2011. júl. 8. 09:17
 9/23 anonim ***** válasza:

Én megkérdeznék egy szoptatási tanácsadót, hogy mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban.

www.lll.hu oldalról keress.

Schneiderné Diószegi Esztert nagyon tudom ajánlani!

2011. júl. 8. 09:19
 10/23 anonim ***** válasza:

Nagyon hasonló a mi helyzetünk is, nálunk is nyáron lett csúnyább az ekcéma, nedvedzett a füle mögött, meg a hajlatokban, nagyon csúnya volt. Mivel azt írtad a babe fürdető után bepirosodott, szerintem ugyanaz lesz nálatok is, mint nálunk. Szóval: a kőolaj származékokra érzékeny a gyerekem, ami a babe fürdetőben is van sőt, szinte az összes testápolóban. Amikor erre rájöttünk egy pár napig sima tiszta vízben fürdettük, testápolónak pedig a gyógyszertári stearini-t használtuk, pár száz forint, recept nélkül is. Nagyon vigyázz rá, hogy ebben a melegben, amikor nem takarja a testét a ruha ne érjen semmilyen műszálas dologhoz. Az babám például szerette azt játszani, hogy az arcát belenyomja a függönybe, amitől kb. fél óra múlva tiszta piros lett. A hétvégén ráhajtotta a fejét a nagypapa műszálas pólójára és mire hazaértünk véres volt a füle, annyira kikezdi. Nehéz ebben a melegben, de próbáld meg minél nagyobb testfelületét pamut ruhával takarni. Valószínűleg ezért is csúnyább neki most nyáron, mert mindenhez hozzáér, még a szőnyegben is van műszál, sőt a baba takarókban és puha játékok is mind poliészterből vannak. Ja még valami, ha a pelenka alatta a popsija és a hasa szép, akkor még biztosabb, hogy egy cipőben járunk.

Ja és a szopi. Nekem is állandóan azt mondják, hogy válasszam el, közben pedig az egy éves korukig szoptatott ekcémás babák kisebb valószínűséggel lesznek később asztmások. Én szoptattam egy éves koráig, persze ez a te döntésed. Ha a fent leírtak bevállnak nálatok is, akkor még tudok majd ajánlani testápolót és fürdetőt, ha kell segítség. Jobbulást.

2011. júl. 8. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!