Anyatejes ekcémás babával kapcsolatban segítség?!
Mennyi idős a babád? És mióta tart az ekcéma.
KÖnnyen lehet, hogy ételallergia, az anyatejen keresztül.
Nálunk a tej volt a ludas mindkét lányomnál hasgörcsöt okozott, és amikor elkezdett enni a pici, nála ekcémát okozott. Ezért gondolom, hogy ez már korábban is kialakulhat, amíg anyatejen keresztül kapja.
De ugyanígy a szója is problémát okozott, szóval nem volt egyszerű, de rájöttünk tapasztalati úton.
NAgy lányom már kinőtte, és remélem a pici is hamarosan, ő még nincs két éves.
2.vagyo.Ez tudod,hogy miért fura,mert nyáron,jó időben elvileg javulnia kellene,nem pedig romlania.
Egyébként mivel már nagy baba,agy ha leválasztod sem lesz semmi baja.Mire leválasztod,lesz 10 hónapos,szinte mindent kaphat.
A kérdés az,hogy Te mennyire radaszkodsz a szopihoz???
Ha már csak 3 van ,akkor nagyon könnyű leválasztani...ha nem akarod,akkor viszont muszály kezelni,akár szterioddal is,mert felül is fertőződhet sajnos.
mivel fürdetsz?mit iszik?Elocom kenőcsöt próbáltátok már?
tegnap kaptunk elocomosat keverve. de csak az egyik foltjára kenhetem, mert az a legcsúnyább. illetve babé testápolót. erre ma reggelre az összes foltja tiszta piros lett. viszont az éjszaka sokat szopizott. úgyhgoy foggalmam sincs.
én nagyon szeretném szoptatni, de ha ez nem tesz jót neki akkor természetesen abbahagyom. Csak azt nem tudom, hogy nyugtassam akkor meg, illetve éjszaka hogy alszik vissza??
Én megkérdeznék egy szoptatási tanácsadót, hogy mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban.
www.lll.hu oldalról keress.
Schneiderné Diószegi Esztert nagyon tudom ajánlani!
Nagyon hasonló a mi helyzetünk is, nálunk is nyáron lett csúnyább az ekcéma, nedvedzett a füle mögött, meg a hajlatokban, nagyon csúnya volt. Mivel azt írtad a babe fürdető után bepirosodott, szerintem ugyanaz lesz nálatok is, mint nálunk. Szóval: a kőolaj származékokra érzékeny a gyerekem, ami a babe fürdetőben is van sőt, szinte az összes testápolóban. Amikor erre rájöttünk egy pár napig sima tiszta vízben fürdettük, testápolónak pedig a gyógyszertári stearini-t használtuk, pár száz forint, recept nélkül is. Nagyon vigyázz rá, hogy ebben a melegben, amikor nem takarja a testét a ruha ne érjen semmilyen műszálas dologhoz. Az babám például szerette azt játszani, hogy az arcát belenyomja a függönybe, amitől kb. fél óra múlva tiszta piros lett. A hétvégén ráhajtotta a fejét a nagypapa műszálas pólójára és mire hazaértünk véres volt a füle, annyira kikezdi. Nehéz ebben a melegben, de próbáld meg minél nagyobb testfelületét pamut ruhával takarni. Valószínűleg ezért is csúnyább neki most nyáron, mert mindenhez hozzáér, még a szőnyegben is van műszál, sőt a baba takarókban és puha játékok is mind poliészterből vannak. Ja még valami, ha a pelenka alatta a popsija és a hasa szép, akkor még biztosabb, hogy egy cipőben járunk.
Ja és a szopi. Nekem is állandóan azt mondják, hogy válasszam el, közben pedig az egy éves korukig szoptatott ekcémás babák kisebb valószínűséggel lesznek később asztmások. Én szoptattam egy éves koráig, persze ez a te döntésed. Ha a fent leírtak bevállnak nálatok is, akkor még tudok majd ajánlani testápolót és fürdetőt, ha kell segítség. Jobbulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!