4,5 hónapos babával nyaralni menni külföldre?
Idén először szeretnénk nyaralni menni külföldre. Nem láttuk még soha a tengert, és most arra az elhatározásra jutottunk, hogy idén végre szeretnénk látni. A kislányunk 4,5 hónapos lesz, amikor menni szeretnénk. Vélemények, tapasztalatok?
Sokan elítélnek, hogy egy ekkora babával akarunk menni. Miért akkora baj? Ő ott érzi jól magát, ahol én/mi vagyunk.
Miért ne? Szerintem simán elindulhattok. Kérdés mondjuk, hogy hová szeretnétek menni, hány óra az út, stb.
Mindent nagyon gondosan készíts össze, amire csak szükségetek lehet.
Kössetek utasbiztosítást, mert bármi történhet (persze úgy kell hozzáállni, hogy nem fog, de fő a biztonság - ha mégis lenne gond, külföldön iszonyat drága az orvosi ellátás, ha nincs utasbiztid).
Jó nyaralást!
Én viszont mentem volna előbb is, csak nem volt rá pénzünk sajnos. 4,5 hónapos baba nyilván nem fog az ott kapható zöldségekből, gyümölcsökből kapni enni, sem pedig az ottani csapvízből. Vagy szopizik, vagy tápszert kap, akár mind a kettő, illetve hozzátáplálás esetén visz neki az ember üveges bébiételeket itthonról.
Én nem parázok ennyire...
Horvátországba szeretnénk menni. Szopizik még, illetve naponta 2-szer kap tápszert. Az ásványvizet itthonról viszem neki, amiből tudom csinálni a tápszert, illetve én is azt fogok inni. A védőnő annyit javasolt, hogy ne egyek tengergyümölcseit, mert el lehet kapni a hepatitst, és azt át is tudom adni neki. Szerintem meg leszek ezek nélkül.
Tűző napra nem fogom kitenni, egyértelműen, vinnénk napozósátrat, magas faktorszámú napvédőt (50-es asszem van). Az utazás, illetve az hogy nem a saját környezetében van, az biztos nem fogja megkavarni, aludtunk már szülőknél, barátoknál, és még jobbat is aludt vidéken, mint itthon (Bp.).
Utasbiztosítást is kötünk, illetve Eu-s tb kártyát is igénylek.
Hát márpedig Horvátország nem olyan klímájú ország, amit egy magyar csecsemő ne bírna ki... nem a Maldív-szigetekről volt szó, könyörgöm!
Hosszú út? 6-7 óra alatt simán ott vagy. Mi minden hónapban minimum egyszer utazunk 3 órát, országon belül, a nagyszülőkhöz. Na puff neki. Az út nagy részén aludt, amíg kicsi volt a gyerek. Most már nyilván nem alszik, mivel nagy, hanem játszik, könyveket olvas, mesét néz, mondókázunk, stb. 6-7 órás út igazán nem a világ.
Ja, és ha horvátban lenne járvány, arról nekünk szólnának szerintem legelőször, tudják, hogy a legtöbb nyaraló magyarhonból megy ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!