Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4,5 hónapos babával nyaralni...

4,5 hónapos babával nyaralni menni külföldre?

Figyelt kérdés

Idén először szeretnénk nyaralni menni külföldre. Nem láttuk még soha a tengert, és most arra az elhatározásra jutottunk, hogy idén végre szeretnénk látni. A kislányunk 4,5 hónapos lesz, amikor menni szeretnénk. Vélemények, tapasztalatok?

Sokan elítélnek, hogy egy ekkora babával akarunk menni. Miért akkora baj? Ő ott érzi jól magát, ahol én/mi vagyunk.

2011. júl. 5. 16:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
66%

Miért ne? Szerintem simán elindulhattok. Kérdés mondjuk, hogy hová szeretnétek menni, hány óra az út, stb.

Mindent nagyon gondosan készíts össze, amire csak szükségetek lehet.

Kössetek utasbiztosítást, mert bármi történhet (persze úgy kell hozzáállni, hogy nem fog, de fő a biztonság - ha mégis lenne gond, külföldön iszonyat drága az orvosi ellátás, ha nincs utasbiztid).

Jó nyaralást!

2011. júl. 5. 16:19
 2/20 anonim ***** válasza:
57%
Én külföldre nem vinném és nem azért, hogy jól érzi -e magát.Ott más a klíma, a csapvíz, más betegségek vannak, amikre nem biztos, hogy jó az itthoni gyógyszer.Be kellene előtte oltatni, felvásárolni a patikát, biztosítást kötni mindenkire..hát ez olyan macera, amit én nem vállalnék fel egy 4 hónapos gyerekkel.Jövő ilyenkor már más a helyzet, mert akkorra már kialakult rendesen az immunrendszere, ami még most fejletlen, hisz alig 4 hónapja, hogy szétváltatok.Mi augusztusban megyünk nyaralni a Balatonra az akkor 11 hónapos lányommal, de csak egy hosszú hétvégét merünk bevállalni.De a férjem erről is szívesen lemondana, ha rajta múlik.Nem féltjük betegesen, de eszembe nem jutna tengerpartra vinni egy 4 hónapost.Nincs az a naptej, ami megvédené a fehér, érzékeny kis bőrét!A napszúrásról nem is beszélve,mert ott nem úgy süt a nap, mint itthon, hanem jóval intenzívebben.De ti tudjátok!
2011. júl. 5. 16:19
 3/20 anonim ***** válasza:
67%
A másodikkal nem értek egyet. Nyilván nem Egyiptomba vagy Tunéziába fog az ember ilyen picivel elindulni. De pl. horvát tengerpartra szerintem nyugodtan el lehet menni (mi is oda megyünk 3 hét múlva, igaz már 21 hós kisfiammal). 6-7 óra alatt ott vagy, ásványvizet tudsz vinni magaddal, viszel napernyőt, vagy strandsátrat, és dél körül amúgy is alszik a gyerek, nem leszel vele a tűző napon.
2011. júl. 5. 16:23
 4/20 anonim ***** válasza:
39%
Igen, de írtam azt is, hogy jövőre már vinném.Azért ne hasonlítsunk már össze egy közel 2 éves kisgyereket egy 4 hónapos kisbabával!!Egyértelmű, hogy egy 2 évest már nem félt annyira az ember, az immunrendszere már tudja a dolgát!Egyébként egészségügyi dolgozó vagyok.Nem kell velem egyetérteni, én csak leírtam, hogy én nem vittem volna a saját babámat ennyi idősen.Örültem, hogy megszokta az itthoni környezetet!De nyilván a kérdező dönt!
2011. júl. 5. 16:27
 5/20 anonim ***** válasza:
80%

Én viszont mentem volna előbb is, csak nem volt rá pénzünk sajnos. 4,5 hónapos baba nyilván nem fog az ott kapható zöldségekből, gyümölcsökből kapni enni, sem pedig az ottani csapvízből. Vagy szopizik, vagy tápszert kap, akár mind a kettő, illetve hozzátáplálás esetén visz neki az ember üveges bébiételeket itthonról.

Én nem parázok ennyire...

2011. júl. 5. 16:31
 6/20 anonim ***** válasza:
67%
Mi egyévessel megyünk szeptemberben,és ugyan ezt kapom,de nem érdekel.Kötünk biztosítást,meg amúgy is társasútra megyünk,így ha baj lenne(nem lesz!)van segítség,és van,aki beszéli a nyelvet.
2011. júl. 5. 16:39
 7/20 A kérdező kommentje:

Horvátországba szeretnénk menni. Szopizik még, illetve naponta 2-szer kap tápszert. Az ásványvizet itthonról viszem neki, amiből tudom csinálni a tápszert, illetve én is azt fogok inni. A védőnő annyit javasolt, hogy ne egyek tengergyümölcseit, mert el lehet kapni a hepatitst, és azt át is tudom adni neki. Szerintem meg leszek ezek nélkül.

Tűző napra nem fogom kitenni, egyértelműen, vinnénk napozósátrat, magas faktorszámú napvédőt (50-es asszem van). Az utazás, illetve az hogy nem a saját környezetében van, az biztos nem fogja megkavarni, aludtunk már szülőknél, barátoknál, és még jobbat is aludt vidéken, mint itthon (Bp.).

Utasbiztosítást is kötünk, illetve Eu-s tb kártyát is igénylek.

2011. júl. 5. 16:41
 8/20 anonim ***** válasza:
51%
16:27-es vagyok.Ezen az oldalon, ha valaki nem olyan választ ír, amit a kérdező olvasni/hallani szeretne, egyből lehurrogják.Itt nem csak a kajáról van szó.Ott kezdődik, hogy nem vállalnék be egy ilyen hosszú utat.Más a klíma, a levegő, minden!Vagy azt is bepalackozzák? Ha ne adj' isten van egy járvány, attól megvédi az üveges bébiétel és a tápszer? Nem a parázáson van a hangsúly, hanem mi óvatosak vagyunk, és annál jobban féltjük, hogy ne tudnánk várni egy nyarat.Magyarul jobban féltem a gyerekem, mint hogy a saját élvezetemen, lubickolásomon járjon az eszem.Senkit nem akarok megbántani vagy ilyesmi, de én máshogy gondolkodom.
2011. júl. 5. 16:46
 9/20 anonim ***** válasza:
67%
Akkor hajrá, érezzétek jól magatokat, és kapcsolódjatok ki! :))
2011. júl. 5. 16:46
 10/20 anonim ***** válasza:
67%

Hát márpedig Horvátország nem olyan klímájú ország, amit egy magyar csecsemő ne bírna ki... nem a Maldív-szigetekről volt szó, könyörgöm!

Hosszú út? 6-7 óra alatt simán ott vagy. Mi minden hónapban minimum egyszer utazunk 3 órát, országon belül, a nagyszülőkhöz. Na puff neki. Az út nagy részén aludt, amíg kicsi volt a gyerek. Most már nyilván nem alszik, mivel nagy, hanem játszik, könyveket olvas, mesét néz, mondókázunk, stb. 6-7 órás út igazán nem a világ.

Ja, és ha horvátban lenne járvány, arról nekünk szólnának szerintem legelőször, tudják, hogy a legtöbb nyaraló magyarhonból megy ki.

2011. júl. 5. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!