A rendelőben gyerekkel tényleg előreengednek?
Hát kérlek én rendszerint a két gyerekemet hordtam a dokihoz, amikor a kicsi picibaba volt a nagy 2 éves. Mivel nincs segítségem mindig vinnem kellett magammal az aktuálisan nem beteget is sajnos. Soha de SOHA nem engedtek előre, hiába üvöltött az alig néhány hónapos, és hisztizett a nagy, mert már unta és beteg is volt. Mindig kivártam a sorom. egyszer nagyon beteg volt, akkor azonnal vittem a korházba.
Volt olyan is amikor a gégészeti rendelőbe ültem velük 3 kerek órát. Azt hittem megőrülök. Azt is tudtam, hogy a kicsi tutira összeszed valamit. De nem szóltam. Pedig lett volna lehetősége a 25 emberből valakinek, hogy beengedjen. Ilyenek az emberek az tény. De az is, tény, hogy elnézést kellett volna kérnek, és megkérhetted volna az öreget, hogy legyenszíves beengedni előtte. Vagy előtte lebeszélhetted volna az orvosoddal, hogy hívjon be. Azért részedről ez lett volna korrekt. Mert az emberek a felnőtt rendelőben nem hiszik el, hogy a gyerek miatt mész...és ezért nem is vesznek figyelembe. Egyébként se nagyon, de épp az ilyen esetek miatt már ne is haragudj. Minimum egy elnézést. Mert megszólod az öregeket, de te te se az illemedről vagy akkor híres.
Szerintem van igazuk azoknak is, akik azt írják, hogy miért nem szóltál és kérted meg a várakozókat, hogy engedjenek előre. De, belegondolva ebbe a helyzetbe, ennek lehet simán "technikai" oka is. Nyilván sokan voltak, nem kérdezheted meg mindenkitől, hogy nem lenne-e gond ha bemennél előttük. Ha csak a soron következőtől kérdezed meg, és ő beenged, attól még a többiek ugyanúgy felháborodhatnak, hiszen ők is eggyel hátrébb kerülnek ezáltal a sorban, és akkor megint ez lenne a vége. Az orvosi rendelőkben is van azért egyfajta alapzaj, a betegek sokszor egymással beszélgetnek, most álljon ki a rendelő közepére és hangosan kérdezze meg, hogy bemehet-e? Én nem tenném. Főleg, mivel nem illik hangosan beszélni a rendelőben. Szerintem a kérdező az emberek jóindulatára apellált (kár volt, ilyen nem nagyon létezik ma már), hogy ha meglátják a karjában fekvő gyerekkel, akkor egyértelmű lesz, hogy beengedik.
Amúgy hasonlóan én is jártam már, igaz még csak várandós voltam akkor. Rengetegen voltak, beálltam a rendelő ajtajába, mert az asszisztensnő már ismert engem, és ha meglátott akkor már adta is a táppénzes papíromat, nem kellett bemennem. Tehát ez kb. 1 perces művelet szokott lenni. De ez alkalommal bocsánat de tele volt cigányokkal a rendelő, amikor meglátták hogy beálltam, akkor elkezdtek beállni elém, és kiabáltak velem, hogy mit képzelek. Így végül már majdnem engem is meglincseltek. Egyébként ülőhely sem volt, de azért közölték hogy üljek le. Persze fel nem állt volna senki. Na én nem vagyok az a kötekedő típus, leültem. 3 órán át ültem ott, mikor végre észrevett az asszisztens, kijött és odaadta a táppénzes papíromat. Ismétlem: be se kellett mennem és mégis ezért kárhoztattak ennyi várakozásra.
Nem olvastam mindent vissza. Szerintem mindkét félnek valahol igaza van, bár a 65 éves öregek sosem értem hova sietnek annyira, miért olyan sürgős nekik minden. :)
Az lett volna talán tényleg a legkézenfekvőbb, hogy szembefordulsz a tömeggel és szólsz nekik, hogy nagyon beteg a gyerkőc és ugyan engedjenek már előre, mert nagyon aggódsz stb. Úgy tényleg picit erős, hogy berontasz, bár ha aggódsz érte, ez is valahol érthető.
Sajnos a mai világ ilyen, velem is rémes dolgok voltak a terhesség alatt. Háziorvosnál rendre ültem lazán 1 órát is az utolsó hónapokban, pedig volt időpontom, és még előre is engedett volna egy fickó, de az asszisztens őt hívta be... Nőgyógyásznál is végigvártuk a 3 órát, amikor pár hónapos terhes voltam, pedig iszonyatosan görcsölt a hasam. Gondold el hogy féltettük a párommal a kicsit is, no meg én is szenvedtem, és végig kellett várnom azokat, akik pl. csak gyógyszert írattak fel.
Az egyetlen meglepő eset az volt, amikor vérvételre mentünk már nagy volt a hasam, plusz meleg is volt, no meg korán reggel kellett menni éhgyomorra... a férjem állt sorban én meg ültem a széken, és amikor már csak kb. 5-6-an voltak előttünk mondta egy nő, akkor vette észre, hogy a férjem nekem foglalja a helyet a sorban, hogy menjünk már előre és majd a vérvétel résznél is kéreckedjek be, ne várjak már a sorban kaja nélkül. Az a baj sajnos, hogy ez a szokatlan és meglepő hozzáállás. :( De nekem pl. a tömegközlekedésen se sokan adták át a helyüket a 9 hónap alatt, pedig tavasszal elég nagy melegek voltak.
Nekem az a kedvencem, hogy az öreglányok görbebottal meg járókerettel elfoglalnak egy egész járdát teljes másfél méteres szélességében és megsértődnek, hogy megkérem őket, legyenek szívesek elengedni a babakocsival.
Persze ha jön a buszuk vagy villamosuk akkor arra meg sprintelni is tudnak, görbebot ide, járókeret oda!
Szégyen, hogy pont az idősek nem figyelnek legalább minimálisan a következő generációra, akik megkeresik majd az ő nyugdíjukat!
Különbenis, ha már nyugdíjas, nem ér rá?
6 hós kislány anyuja, egyenlőre hasonló incidensek nélkül
Ne haragudj, de az ilyen nők miatt utálják az emberek a kisgyerekes anyukákat.
Egyet értek,kit érdekel,hogy a te gyereked beteg????
Más is az,nem azért járok én se orvoshoz,mert ráérek.
Előttem biztos nem mentél volna be.
Az is alapvető emberi udvariasság, hogy nem tolakodsz be a bácsi elé, szerintem. Legalább neki mondhattad volna, hogy "elnézést, látja, milyen állapotban van a gyerek, megtenné, hogy beenged?" és bemész, nem szó nélkül, fúriaként.
És igenis az öreg ember sem biztos hogy ráér. Csajok,emlékezzünk már,rólunk, kisgyerekesekről is azt hiszik, hogy ráérünk, mert úgyis otthon vagyunk a gyerekkel, hát miért hihetetlen, hogy a nyugdíjasnak is van más dolga?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!