Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A rendelőben gyerekkel tényleg...

A rendelőben gyerekkel tényleg előreengednek?

Figyelt kérdés
Kislányom elkapott valamilyen vírust,és az istennek nem sikerült megszabadulni tőle.Napról napra egyre rosszabbul lett,teljesen legyengült,semmi nem hatott.A doki végül egy injekció-keverék mellett döntött.Hétfőn megkaptuk az elsőt,kedden a másodikat,de semmi változás.Szerdán reggel már a két karomban vittem őt a rendelőbe.6 éves,alig bírom el,de úgy lógott a karomban,hogy csak a vak nem látta,hogy a gyerek beteg.A rendelőbe érve lerogytam az első székre,mert éppen voltak bent a dokinál.LÁtszott szerintem rajtam,hogy én hiába érkeztem 100-adiknak,be fogok menni kérdezés nélkül a rendelőbe amint kijön az ajtón a bent lévő.Hallottam fél füllel,hogy pusmognak az emberek,de nem igazán figyeltem oda,a lányommal voltam elfoglalva.Mikor kinyílt az ajtó azonnal fölálltam,és karomban a lányommal egy idős bácsival egyszerre elindultam az ajtó felé.Ő beslisszolt előttem és mielőtt az ajtót rám csukta volna a lábammal belöktem jó erősen,mert természetesen ő belülről nyomta.Szó nélkül bementem a dokihoz és leraktam a gyereket az ottani ágyra.A doki azonnal kiküldte a bácsit.Mikor kimentünk majdnem meglincseltek.Minimum 65 éves öregek kiabálták nekem,hogy majd legközelebb ők is elhozzák az unokájukat,csak hogy előbb bejussanak.Tényleg ilyen ez a világ?Hova vezet ez?!
2011. jún. 24. 14:02
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát kérlek én rendszerint a két gyerekemet hordtam a dokihoz, amikor a kicsi picibaba volt a nagy 2 éves. Mivel nincs segítségem mindig vinnem kellett magammal az aktuálisan nem beteget is sajnos. Soha de SOHA nem engedtek előre, hiába üvöltött az alig néhány hónapos, és hisztizett a nagy, mert már unta és beteg is volt. Mindig kivártam a sorom. egyszer nagyon beteg volt, akkor azonnal vittem a korházba.

Volt olyan is amikor a gégészeti rendelőbe ültem velük 3 kerek órát. Azt hittem megőrülök. Azt is tudtam, hogy a kicsi tutira összeszed valamit. De nem szóltam. Pedig lett volna lehetősége a 25 emberből valakinek, hogy beengedjen. Ilyenek az emberek az tény. De az is, tény, hogy elnézést kellett volna kérnek, és megkérhetted volna az öreget, hogy legyenszíves beengedni előtte. Vagy előtte lebeszélhetted volna az orvosoddal, hogy hívjon be. Azért részedről ez lett volna korrekt. Mert az emberek a felnőtt rendelőben nem hiszik el, hogy a gyerek miatt mész...és ezért nem is vesznek figyelembe. Egyébként se nagyon, de épp az ilyen esetek miatt már ne is haragudj. Minimum egy elnézést. Mert megszólod az öregeket, de te te se az illemedről vagy akkor híres.

2011. jún. 24. 16:09
 12/31 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem van igazuk azoknak is, akik azt írják, hogy miért nem szóltál és kérted meg a várakozókat, hogy engedjenek előre. De, belegondolva ebbe a helyzetbe, ennek lehet simán "technikai" oka is. Nyilván sokan voltak, nem kérdezheted meg mindenkitől, hogy nem lenne-e gond ha bemennél előttük. Ha csak a soron következőtől kérdezed meg, és ő beenged, attól még a többiek ugyanúgy felháborodhatnak, hiszen ők is eggyel hátrébb kerülnek ezáltal a sorban, és akkor megint ez lenne a vége. Az orvosi rendelőkben is van azért egyfajta alapzaj, a betegek sokszor egymással beszélgetnek, most álljon ki a rendelő közepére és hangosan kérdezze meg, hogy bemehet-e? Én nem tenném. Főleg, mivel nem illik hangosan beszélni a rendelőben. Szerintem a kérdező az emberek jóindulatára apellált (kár volt, ilyen nem nagyon létezik ma már), hogy ha meglátják a karjában fekvő gyerekkel, akkor egyértelmű lesz, hogy beengedik.

Amúgy hasonlóan én is jártam már, igaz még csak várandós voltam akkor. Rengetegen voltak, beálltam a rendelő ajtajába, mert az asszisztensnő már ismert engem, és ha meglátott akkor már adta is a táppénzes papíromat, nem kellett bemennem. Tehát ez kb. 1 perces művelet szokott lenni. De ez alkalommal bocsánat de tele volt cigányokkal a rendelő, amikor meglátták hogy beálltam, akkor elkezdtek beállni elém, és kiabáltak velem, hogy mit képzelek. Így végül már majdnem engem is meglincseltek. Egyébként ülőhely sem volt, de azért közölték hogy üljek le. Persze fel nem állt volna senki. Na én nem vagyok az a kötekedő típus, leültem. 3 órán át ültem ott, mikor végre észrevett az asszisztens, kijött és odaadta a táppénzes papíromat. Ismétlem: be se kellett mennem és mégis ezért kárhoztattak ennyi várakozásra.

2011. jún. 24. 16:43
 13/31 anonim ***** válasza:
58%

Nem olvastam mindent vissza. Szerintem mindkét félnek valahol igaza van, bár a 65 éves öregek sosem értem hova sietnek annyira, miért olyan sürgős nekik minden. :)

Az lett volna talán tényleg a legkézenfekvőbb, hogy szembefordulsz a tömeggel és szólsz nekik, hogy nagyon beteg a gyerkőc és ugyan engedjenek már előre, mert nagyon aggódsz stb. Úgy tényleg picit erős, hogy berontasz, bár ha aggódsz érte, ez is valahol érthető.

Sajnos a mai világ ilyen, velem is rémes dolgok voltak a terhesség alatt. Háziorvosnál rendre ültem lazán 1 órát is az utolsó hónapokban, pedig volt időpontom, és még előre is engedett volna egy fickó, de az asszisztens őt hívta be... Nőgyógyásznál is végigvártuk a 3 órát, amikor pár hónapos terhes voltam, pedig iszonyatosan görcsölt a hasam. Gondold el hogy féltettük a párommal a kicsit is, no meg én is szenvedtem, és végig kellett várnom azokat, akik pl. csak gyógyszert írattak fel.

Az egyetlen meglepő eset az volt, amikor vérvételre mentünk már nagy volt a hasam, plusz meleg is volt, no meg korán reggel kellett menni éhgyomorra... a férjem állt sorban én meg ültem a széken, és amikor már csak kb. 5-6-an voltak előttünk mondta egy nő, akkor vette észre, hogy a férjem nekem foglalja a helyet a sorban, hogy menjünk már előre és majd a vérvétel résznél is kéreckedjek be, ne várjak már a sorban kaja nélkül. Az a baj sajnos, hogy ez a szokatlan és meglepő hozzáállás. :( De nekem pl. a tömegközlekedésen se sokan adták át a helyüket a 9 hónap alatt, pedig tavasszal elég nagy melegek voltak.

2011. jún. 24. 18:04
 14/31 anonim ***** válasza:
87%
Tényleg a hozzád hasonlók miatt utálják a kisgyerekeseket. Ha annyira rosszul van a gyerek akkor ügyeletre kell vinni, vagy a gyerekorvoshoz. Nyilvánvaló, hogy a gyerekorvos nem tud kijönni rendelési időben, és 40 km-t autózni, mert mire visszaérne kb. 1 óra, és a rendelésen is beteg gyerekek várnak rá. Nem csak te vagy a világon. Amúgy meg gondolom van szád, és el tudtad volna mondani mi a helyzet, és megkérni a következőt engedjen előre. Mindjárt más lett volna a vélemény rólad. Mondom ezt úgy hogy nekem is van két gyerekem, és voltam már hasonló helyzetben. Meglepő lehet számodra, de kommunikációval szinte minden elérhető. Jobbulást a kislánynak!
2011. jún. 24. 18:40
 15/31 anonim ***** válasza:
18%

Nekem az a kedvencem, hogy az öreglányok görbebottal meg járókerettel elfoglalnak egy egész járdát teljes másfél méteres szélességében és megsértődnek, hogy megkérem őket, legyenek szívesek elengedni a babakocsival.

Persze ha jön a buszuk vagy villamosuk akkor arra meg sprintelni is tudnak, görbebot ide, járókeret oda!

Szégyen, hogy pont az idősek nem figyelnek legalább minimálisan a következő generációra, akik megkeresik majd az ő nyugdíjukat!

Különbenis, ha már nyugdíjas, nem ér rá?

6 hós kislány anyuja, egyenlőre hasonló incidensek nélkül

2011. jún. 24. 21:22
 16/31 A kérdező kommentje:
Hát lehet,hogy nem olvassa mindenki végig az összes hozzászólást,de én nem értek egy párat.Igen,lehet,hogy kiállhattam volna a rendelő közepére és elkiabálhattam volna magam,hogy nem tudom ki következik,de engedjen be maga elé,lehet,hogy meg kellett volna értenem a gyerekorvost is amiért közölte velem,hogy nem jön ki.De akik ezt írták,szerintem félreértettek valamit vagy nem olvastak el mindent.A gyermekorvost reggel 1/2 8-kor hívtam föl,amikor nem volt rendelése,de neki aznap csak 14 órától volt rendelése,tehát ha ki akart volna jönni,valószínűleg 2-ig lett volna rá ideje.Egyszerűen közölte,hogy ő csak a délutános rendelés végén jön ki,az meg 17 óra után van.Nekem ez túl hosszú időnek tűnt,ráadásul még hogyha felír is valamit azt már csak másnap reggel tudtam volna kiváltani.Többen is írtátok,hogy miért nem vittem ügyeletre.Hah!Ügyelet nincs mindig.Vidéken lakom és itt csak este 6-tól van ügyelet ( 15 km-re) de a fő gond az,hogy gyermeket nem látnak el.Megnézik,ha nagyon ragaszkodom hozzá,de nem csinálnak vele semmit,mert nem vállalják a felelősséget (ezt tapasztalatból tudom).Ezért döntöttem inkább a saját orvosom mellett.A helyzetet meg szerintem sokan nem tudjátok elképzelni,mert talán még nem voltatok ilyenben (ne is legyetek).El tudjátok azt képzelni,hogy a 6 éves,134 cm magas,majdnem 30 kilós kislányomat a két karomban felcipelem egy magas lépcsősoron úgy,hogy ő közben nem is kapaszkodik,csak lóg keze-lába,majd leszakad mind két karom,kétségbeesés az arcomon,a folyosó ajtaját sem tudom kinyitni csak hosszas bénázás után (ezt persze végignézik bent,mert üvegajtó) és a kutya nem állt föl segíteni.Most tényleg oda kellett volna állnom,hogy jajj,légyszi,engedjen be valaki,ha már az ajtót sem segített senki kinyitni?Igen,ki vagyok akadva,mert én terhesen átadtam a buszon a helyemet egy másik terhes csajnak,mert az ő hasa nagyobb volt mint az enyém és nem kellett körbekiabálnia a buszon,hogy valaki adja át neki a helyet!Fölveszem kocsival a szomszéd bácsit,hogy ne kelljen a szatyrát a közértből gyalog hazacipelni,pedig ő sem kiabált az utcán,hogy valaki legyen szíves vigye már haza!Alapvető emberi udvariasságról beszélek,amit normál esetben nem kell kérni.....
2011. jún. 24. 21:27
 17/31 anonim ***** válasza:
12%
21:27, én is ugyanezt írtam. Az emberek jóindulatára apelláltál. Sajnos felesleges, ma már ilyen NINCS. Én ugyanúgy nem kérdeztem volna végig az összes várakozót, hogy beengednek-e maguk elé. Amúgy meg mi van, ha akkor is fellázadnak és azt mondják, hogy nem??? Úgyhogy én se kérdeztem volna meg őket.
2011. jún. 24. 21:30
 18/31 anonim ***** válasza:
74%

Ne haragudj, de az ilyen nők miatt utálják az emberek a kisgyerekes anyukákat.

Egyet értek,kit érdekel,hogy a te gyereked beteg????

Más is az,nem azért járok én se orvoshoz,mert ráérek.

Előttem biztos nem mentél volna be.

2011. jún. 28. 19:24
 19/31 anonim ***** válasza:
81%

Az is alapvető emberi udvariasság, hogy nem tolakodsz be a bácsi elé, szerintem. Legalább neki mondhattad volna, hogy "elnézést, látja, milyen állapotban van a gyerek, megtenné, hogy beenged?" és bemész, nem szó nélkül, fúriaként.

És igenis az öreg ember sem biztos hogy ráér. Csajok,emlékezzünk már,rólunk, kisgyerekesekről is azt hiszik, hogy ráérünk, mert úgyis otthon vagyunk a gyerekkel, hát miért hihetetlen, hogy a nyugdíjasnak is van más dolga?

2011. jún. 30. 15:59
 20/31 anonim ***** válasza:
88%
Ja és kérdező, én spec a kórház ügyeletére gondoltam, nem az orvosi ügyeletre. Szerintem tök egyértelmű, hogy oda viszem a nagyon beteg gyereket, nem gyógyszert íratni.
2011. jún. 30. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!