Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kezelitek a hisztit?

Hogy kezelitek a hisztit?

Figyelt kérdés
10 hónapos lányom borzasztó hisztis lett az utóbbi időben. Önálló akarattal rendelkezik és ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja rögtön sírásba kezdd és képes fél órán át ordítani. Ti mit csináltok ilyenkor, hogy ne rontsátok el a gyereket és engedjetek is meg ne is?
2009. márc. 24. 09:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne engedd meg neki, amit nem szabad, de szeretgesd meg és próbáld elterelni a figyelmét.

(Sokszor nem sikerül, de próba szerencse)

Van amikor szinte állandósul ez a hiszti, aztán pár hét után elmúlik. Vagyis nem múlik el, de alábbhagy.

A kislányom 4 éves múlt, és még mindig csinálja hullámokban, pedig tudja, hogy nem igazán ér el vele semmit.

Jó babázást! Kitartás!

2009. márc. 24. 09:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én mindíg megpróbálom más felé terelni a figyelmét lekötni mással. Például bemondok egy mondókát azt nagyon szereti. Vagy adok neki valamit.
2009. márc. 24. 09:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát én is terelném a figyelmét, ha hagyná, de amint máshová viszem a lakásban és leteszem a földre, azonnal teker vissza oda ahonnan elhoztam. Remélem tényleg javulni fog a helyzet.
2009. márc. 24. 09:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát kitartás! Ezek a csajok sokszor ki tudják készíteni az embert!

Első vagyok.

2009. márc. 24. 10:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

11. hós kislányom is nyomja a hisztit ezerrel: Ilyenkor mi is figyelemelterelő hadműveletbe kezdünk, és ha már nagyon nem reagál rá és folyton vissza vegy a "nem szabad területre". Ha már annyira hisztizik akkor nem veszünk tudomást róla és két perc után abba hagyja. Minél többször reagálsz a hisztire annál inkább sakkban fog tartani ezzel. Úghogy a nem reagálás a legjobb módszer. Legalábbis nálunk.

2009. márc. 24. 10:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Viasat3! 11-kor szokott lenni a Segítség, gyerekeim vannak! Most megy!! Sokat lehet tanulni belőle!
2009. márc. 24. 11:03
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 11 hónapos kisfiam van, de egész nap megy a hiszti mindenért. Az alábbi megoldásokkal próbálkozom:

- úgy teszek, mintha nem venném észre, folytatom a dolgom mellette, persze a hiszti tárgyát elérhetetlenné teszem (pl. elrakom),

- kinevetem (ilyenkor vagy megdöbben, vagy még jobban rákezdi, szerencse kérdése)

- leteszem a szobájában és otthagyom pár percre (ez a legdrasztikusabb, ilyenkor persze még fokozódik a hiszti, de azért pár perc múlva már enyhül, mert nincs kinek produkálni magát).

De sajnos egyik sem igazi. A valóság az, hogy sokszor teljesen kibukok rajta és egyszerűen berakom a szobájába és otthagyom egy időre.

2009. márc. 24. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!