Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tanácsra lenne szükségem! Mit...

Tanácsra lenne szükségem! Mit tegyek? (Bőv. Lent)

Figyelt kérdés

14 hónapos a fiam!!

Még önállóan nem tud járni.Kapaszkodva a bútorok mentén igen, de ahogy elengedi, már pottyan is a popójára!!!

Arra gondoltam, hogy elviszem a Gekko játszóházba, állapotfelmérésre, vagy a Dévény tornára!!

Ilyenkor még lehet menni, nem túl "késő"?

Tudom, hogy ráér 18 hónapos koráig elindulni, de valami belső érzés azt sugallja, hogy valami nem Oké!

Mozgásfejlődése amúgy teljesen normális volt, mindent időben csinált!

Értelmi fejlődése is rendben van!

De a járással van valami.. nem látom rajta, hogy egyáltalán akarna járni önállóan.Elvan a mászással,és ha nagyon muszály neki akkor feláll.

Szerintetek, bebeszélem magamnak,hogy gond van?Vagy mit csináljak???Vannak itt olyan anyukák, akiknek későn indult el a babájuk?

Mikor??

És volt valami előzménye?Amiről lehetett következtetni, hogy járni fog???

Vagy csak hipp-hopp megtörtént?

Köszi a válaszokat!

2011. jún. 19. 23:03
1 2
 11/12 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
A Gekko-ról rosszakat hallottam, de beszélj a gyerekorvossal, vagy vidd el egy felmérésre. (Dévény, BHRG alapítvány)
2011. jún. 20. 01:07
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia.Az én kisfiam járt dévény tornára,még megvan a papírom:

12 hósan tudnia kell:feláll,leül,letérdel és felmászik.oldalazva bútor mellett jár(ezek a fontosak).csinálhatja még:képes egyik kezét elengedni és lehajolni tárgyakért,átkapaszkodik egyik tárgyról a másikra,mozgása célirányos.Ami baj:nem tud állásból leülni,nem tud talpra állni.

15 hósan kell:önnállóan széles alapon járnia,leguggolni és onnan felállni.csinálhatja még:lépcsőn segítséggel felmegy,majd lemegy,nem váltott lábbal.két kockából tornyot épít.dobozba bepakol.Baj:ha nem áll.

lábújjhegyezni a komptól szoktak,de te azt elég hamar elvetted tőle,nem hiszem,hogy attól.Szerintem nézesd meg,max. megnyugszol,ha mégis kell tornáznia,jobb minél előbb.

2011. jún. 20. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!