Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tanácsra lenne szükségem! Mit...

Tanácsra lenne szükségem! Mit tegyek? (Bőv. Lent)

Figyelt kérdés

14 hónapos a fiam!!

Még önállóan nem tud járni.Kapaszkodva a bútorok mentén igen, de ahogy elengedi, már pottyan is a popójára!!!

Arra gondoltam, hogy elviszem a Gekko játszóházba, állapotfelmérésre, vagy a Dévény tornára!!

Ilyenkor még lehet menni, nem túl "késő"?

Tudom, hogy ráér 18 hónapos koráig elindulni, de valami belső érzés azt sugallja, hogy valami nem Oké!

Mozgásfejlődése amúgy teljesen normális volt, mindent időben csinált!

Értelmi fejlődése is rendben van!

De a járással van valami.. nem látom rajta, hogy egyáltalán akarna járni önállóan.Elvan a mászással,és ha nagyon muszály neki akkor feláll.

Szerintetek, bebeszélem magamnak,hogy gond van?Vagy mit csináljak???Vannak itt olyan anyukák, akiknek későn indult el a babájuk?

Mikor??

És volt valami előzménye?Amiről lehetett következtetni, hogy járni fog???

Vagy csak hipp-hopp megtörtént?

Köszi a válaszokat!

2011. jún. 19. 23:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
:) Szerintem kár nyugtalankodni! Ahogy írod, eddig minden rendben a mozgásfejlődéssel. Az, hogy szívesebben mászik, mint hogy feláll és lépeget, tök normális, hisz úgy gyorsabb, mindent elér, amit akar és sokkal biztosabban is megy :) Az egyik ismerősöm kisfia 16 hónaposan kezdett járni. Kapaszkodva már jóval hamarabb felállt, de nem volt elég biztos magában, így inkább mászott, mint a villám :) Aztán egyik nap megállt egyedül, majd másnap el is indult...
2011. jún. 19. 23:09
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!!

Igen, én is gondolom, hogy neki, könnyebb mészva.Pikk pakk eljut mindenhova,és biztonságosabbnak is érezheti!!!

Ha nagyon elmélyül valamilyen játékban, akkor kapaszkodás nélkül megáll pár másodpercre,és kész!!!

Nem tudom, hogy számít e, de ha kapaszkodva lépeget, akkor azt lábujj hegyen teszi!Ez számít?

2011. jún. 19. 23:13
 3/12 anonim ***** válasza:

Ráér még a járással gyermeked, ne siettesd, örülj neki, hogy ha minél tovább mászik. Ez a legfontosabb mozgás!!! Egyébként én gyerekem is 14 hós(pont ma:) ) és nagyjából 3 hete járkál egyedül. Előtte ugyanaz volt, mint nálatok is, felállt, kapaszkodott, aztán egyre többet ment a tárgyak mellett, aztán átkapaszkodott egyik tárgyról a másikra, majd "elfeledkezett" magáról akkor egy-egy lépést is megtett ilyenkor. Utána koncentrálva 4-5 lépés, aztán egyszer csak elindult:) De hallottam olyat is, aki egyik napról a másikra elindult, átmenet nélkül.

Én azt mondom, hogy nem gond, ha még inkább mászik a gyermeked, nem kell erőltetni, de ha téged az megnyugtat, akkor mutasd meg szakembernek. Nehogy utólag beigazolódjon a rossz megérzésed, és akkor bánd, hogy nem vitted el most! Végülis az nem baj, ha látja szakember:)

2011. jún. 19. 23:13
 4/12 anonim ***** válasza:

Megnyugtatásként elviheted. Amúgy nagyon fontos a mászás.

A többi kérdésedhez nm tudok hozzászólni mert az én lányom 11 hónaposan indult el egyedül, egyik pillanatól a másikra.

[link]

[link]

[link]

2011. jún. 19. 23:14
 5/12 anonim ***** válasza:

Bébikompozik?

Egyébként még annyit fűznék hozzá, hogy a fiam 3 hete jár, de ha nagyon el akar jutni valahova, még négykézlábra vágja magát, és teper mint állat:)

23:13-as

2011. jún. 19. 23:15
 6/12 anonim ***** válasza:
Nagyobbik lányom 10 hónaposan indult el, a kisebbik 15 hósan. Egyáltalán nincs lemaradva, majd idővel, amikor már stabilabban érzi magát, és nagyon el akar jutni A-ból B-be, hidd el, el fog indulni. :)
2011. jún. 19. 23:15
 7/12 anonim ***** válasza:
A lábujjazás ilyenkor még normális. Majd, ha igazán elindul, le fogja tenni a teljes talpát. Ha majd esetleg 2 évesen is így járna, akkor fordulj orvoshoz :) [link]
2011. jún. 19. 23:20
 8/12 anonim ***** válasza:

vidd el a gyerekorvoshoz, ő ad beutalót neurológiára, ott majd megvizsgálják.

most írhatom, hogy minden rendben van a babáddal látatlanban de ha azt érzed, hogy valami nem oké akkor igenis meg kell mutatni! nálunk is volt ilyen, én elvittem és megnyugodtam :)

az, hogy lábujjhegyen jár önnmagában nem jelent semmit de az tény, hogy a lábujjhegyen járás utalhat rossz dologra: ínszalag rövidülés, oxigénhiány- nyilván az oxigénhiány már kiderült volna.

az, hogy 14 hónapos mászik, teljesen rendben van, nagyon jó a mászás, fejleszti az agyat, erősíti és felkészíti az izmait a járásra! :)

enyém 6 hónapos korától mászik és az első szülinapján kezdett járni, tehát 6 hónapig csak mászott és még utána is sokszor mászott :) mikor kezdett mászni a babád? ha korán kezdik el, sokszor késik az elindulás mert remekül eljutnak mindenhova és megszokják!

2011. jún. 19. 23:20
 9/12 A kérdező kommentje:

Nahát!

Köszönöm a rengeteg választ!:)

Egy -két válasznál megijedtem, úgyhogy valószínű elviszem majd erre az állapotfelmérésre.Végül is nem veszíthetek vele!

Valaki kérdezte, hogy bébikompozik e!

7 hónapos volt,amikor apukám vett neki egy kompot!

Keveset használtuk,és nagyon rövid ideig ült benne!

8 hónapos volt amikor eladtam, mert nem láttam értelmét..

Amúgy 8 hónapos kora óta mászik,szóval már ő is 6 hónapja!:)

9,5-10 hónaposan állt fel először, rá pár napra lépegetett!

Akkor még elég bizonytalanul!!

Mostmár azért sokkal bátrabban lépeget, nincs annyit lábujjhegyen mint eleinte, de azért még lábujjhegyezik..

Amúgy nem tudom meg megyarázni,csak van egy olyan nem kellemes érzésem, ha a járásra gondolok!Nem tudom miért!

Lehet azért, mert a körülöttünk lévő babák mind járnak már, a sokkal kisebbek is!!

Lehet ezért!!

Természetesen, nem eröltetem, nem vezetgetem, hagyom, hogy egész nap másszon, pakoljon, ami jól esik!

Nem rajom járókába, ágyba stb..

Szóval nem tudom..

Valami tipp, amivel ösztönözhetném?

2011. jún. 19. 23:37
 10/12 anonim ***** válasza:

ösztönzésre nincs tippem de az nagyon fontos, hogy leguggolj hozzá! lehet ez is oka a lábujjhegyezésnek mert azt érzi, hogy kicsi :) közel ülj hozzá ha áll, fogd meg az egyik kezét és hívd :) ha nem akar odalépni akkor ne erőltesd, de lehet ettől nagyobb biztonságban érezné magát ha ott vagy :)

vagy vehetsz neki járássegítőt, azt is szeretik tolni maguk előtt :)

2011. jún. 19. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!