Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kis korkülönbséggel született...

Bea24 kérdése:

Kis korkülönbséggel született babák Anyukái! Tanácsra lenne szükségem?

Figyelt kérdés
Jövő hónapban születik a kisfiam, 14 hónap korkülönbség lesz a kislányom és közte. Szóval csak kíváncsi lennék, hogy ki hogyan oldotta meg az első időket, amíg megszokta a család az új helyzetet és amíg a két baba össszeszokott. Például hogy oldottátok meg a fürdetést, altatást, etetést... stb. Mindenre kíváncsi vagyok. :) Aki válaszol, annak előre is köszönöm.
2010. aug. 25. 14:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Gyakorlati tanáccsal még nem tudok szolgálni,de én is jövő ónapra vagyok kiirva!Te mikorra?Nálunk 16 hónap lesz a különbség,ugyhogy én is kiváncsian várom a válaszokat!
2010. aug. 25. 14:09
 2/12 A kérdező kommentje:
Üdv. sorstárs! :) Én 18.-ára vagyok kiírva, de úgy érzem előbb jön a manó.
2010. aug. 25. 14:11
 3/12 anonim ***** válasza:

Nálunk 17 hónap van köztük, a kicsi most 9 hónapos. Az első időszak szerintem könnyebb volt, mint a mostani, mert akkor a pici még gyakorlatilag evett, kakilt, aludt. Most már ő is sokat van fent és nyilván igényli a figyelmet is. Ugyanúgy, ahogy a nővére.

Altatni nem kell(ett) őket, azt szokták meg, hogy berakom az ágyba és alvás van. Fürödni a pici a mai napig nem szeret, az első 6 hónapban üvöltött, most már csak csúnyán néz ilyenkor. Nem fürdettük őt minden nap, mert nem volt koszos és nem akartam nagyon a lelkébe taposni. Fürdés-mentes napokon ő már túl volt az esti evésen és aludt, amikor a lányom fürdött. Amikor a pici is fürdött, akkor ő olt az első, aztán etetés, lefekvés és jöhetett a "nagy".

Szerintem mázli, hogy ilyen kicsi a korkülönbség, mert nagyon jó testvérek, a lányom sokat segít öcsi körül, persze így minden lassabban megy, de hagyni kell, hogy ő is gondozhassa. Így nem érzi kirekesztettnek magát. Azon kívül pedig figyelek arra, hogy külön játék is legyen velük, amikor a másik alszik délután, akkor se takarítás, se más elfoglaltság, az az idő csak az ébren lévő gyereké.

Én is nagyon féltem ettől az egésztől, pedig tervezett volt a kis korkülönbség, de a napokkal úgyis sodródsz és egyszer csak azt veszed észre, hogy jé, már mindjárt egy éves a kicsi.

2010. aug. 25. 14:15
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk is 14 hó a különbség az idősebb lány, a fiatalabb fiú. Nem lesz annyira nehéz, ne parázz. Én ahogy hazavittem igyekeztem bealkalmazkodni a nagy napirendjébe. Igaz igény szerint szopiztattam, de ha kellett, akkor a játszótéren a padon elbújva megoldottam. Mindent úgy csináltunk, ahogy régen, csak esetleg kicsit várnia kellett a kislányomnak, míg az öcsit megetettem. Mindig ugyan annyi időt szánok mind a két gyerekemre. Ugyan annyit szeretgetem, puszilgatom stb... Nincs olyan, hogy egy játék csak az egyiké, minden közös. Ha valami olyannal szeretne játszani a nagy, ami a kicsinek még nem való, akkor azt olyankor csináljuk amikor valaki más tud játszani valami mást a kicsivel, vagy éppen alszik. Soha nem volt közöttük féltékenység, talán ezért.

A nagy mindent (evést, alvást, játékot, stb...) mindent a megszokott ritmusában csinált a tesó megérkezését követően is. A kicsinek kellett alkalmazkodni ehhez a napirendhez, akkor evet (egy picivel előtte, vagy utána), akkor fürdött amikor a nagy. A fürdéshez, ha kellett felkeltettem, hamar megszokta, hogy ez a napirend kb. két hét múlva már magától ébren várta a pancsizást. Míg én a kicsit fürdettem, addig Apa a nagyot intézte. A kicsi hamarabb kiszállt, felöltözött és az ágyacskájában megvárta míg a nővérkéje felöltözik, és elbúcsúzik tőlem. Utána szoptattam. Nagyon hamar egy kádban fürödtek. Kb. 2 hónapos volt a kicsi.

2010. aug. 25. 14:25
 5/12 anonim ***** válasza:
nekem nem egész 16 hónap van köztük. Nálunk a nagy hasam miatt kialakult már előtte, hogy apa fürdeti a lányt. Mikor megszületett a fiunk vele kezdtük a dohányzóasztalon a fürdést. Így nézhette a nagy. Néha apa odaemelte, hogy megmoshassa a lábát. Aztán míg én töröltem, pelusoztam a kicsit, apa elkezdte u.abba a vízbe fürdetni a nagyot. Ez máig így van. Amúgy nálunk nem igazán volt probléma. kb. 2-3 napig a szopinál jött a lány, és lökte ki a picit, hogy ne legyen nálam. De ennyi. Mondtam neki, hogy most ő eszik. Mindjárt végez és akkor játszunk ill fejünk. Néha húzta ő is a kézi mellszívómat. Az alvás már több problémát okozott. De csak egy irányba, ugyanis a nagyobb mindig felébrett a kicsi nyöszörgésére. Egy pár hétig kint aludt így a pici a nappaliban én meg rohantam mint az őrült, hogy mihamarabb megnyugtassam. De már ezt is megszokta, már üvölthet is akár 2-3 percig sem kel fel (egy szobában vannak). És ezeken kívül nem jelentkezett a testvérféltékenység sem. Egy hibát elkövettem: a lányomnál az evés a hami szó jelentette. És amikor mondtam a picinek, hogy na gyere megyünk hamizni (szopi) na akkor sírva fakadt a nagy és lökte el tőlem. Azóta a kicsi cicizik. Esetleg ilyenre figyelj. Ez egyébként nagyon átfogó kérdés, sok mindent tudnék még írni. Ha konkrétabb kérdésed van írhatsz privit.
2010. aug. 25. 14:30
 6/12 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk 3 hete született a kistesó, a két gyerek között 19 hónap különbség van. Még eléggé nagy az összevisszaság, de próbálunk némi rendszert vinni az életünkbe, hogy könnyebb legyen. Eddid a fürdetést sikerült összehozni. A kicsi 3/4 8kor fürdik, utána tápszert kap apától, majd el is altatja, közben én a nagyot fürdetem, olvasok neki, stb (ő teljesen egyedül bemegy az ágyába és el is alszik), úgyhogy így fél9-9 között alszik mindkettő. A kicsi fél7től nem alszik, így a fürdés után az alvással nincsen gond. Az altatás kissé nehéz, mert közös szobájuk van. A kicsit ált. a nappaliban altatjuk, és utána visszük az ágyába, vagy az erkélyre. Az etetéssel csak akkor van gond, ha a kicsi pont akkor akar enni, amikor a nagy. Ilyenkor a pici a pihenőszékben, egyik kezemben etetem a cumisüvegből, másik kezemmel segítek enni a nagynak. Reggel miután evett a kics, beteszem a babakocsiba aludni, aztán sétálunk a játszóra. ott vagyunk kb másfél-két órát, majd hazamegyünk mire megéhezik a pici. eddig ez így bevált nekünk, de remélemhamarosan jobban össze fogunk szokni,mert ez még nem az igazi úgy érzem
2010. aug. 25. 14:32
 7/12 anonim ***** válasza:

Lányaim között 16 hónap van. Nagy 21 hónapos kicsi 5.

Az első pár éjszaka horror volt, mrt mikor a kicsi sírt, akkor a nagy is felébredt és azt hitte vége az éjszakának, hozta a játékait. De ez kb 1,5-2 hétig tartott csak :)

A kicsi altatásával nincs gond, mert az elejétől fogva egyedül alszik el. Beteszem az ágyba és 3 perc múlva már alszik.

Napközben 8:30 körül kel a kicsi, eszik, aztán 9 kor kel a nagy és visszük magunkkal a reggelizéshez a kicsit is, hogy ne leegyen egyedül. A délután alvásnál is úgy van, hogy a kicsi előbb kel fel 15-20 perccel, így van időm őt megetetni.

Esti program nálunk úgy zajlik, hogy megfürdetem a kicsit, addig a nagy apával játszik, ha apa nem ér haza időben akkor megnéz egy micimackót. Megetetem a kicsit, és fekszik aludni. Nagylány vacsorázik, fürdés, alvás (ő is egyedül alszik). Így leírva elég egyszerűen hangzik, persze nem mindig alakul ilyen szerencsésen a nap, de nem vészes.

2010. aug. 25. 14:32
 8/12 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm csajok az eddigi válaszokat, nagyjából mindenkinek egy a szisztémája és mi is így "tervezzük" a napi dolgokat, de én úgy izgulok, hogy az csak na.... :) Szívesen veszem a további tanácsokat is.
2010. aug. 25. 14:41
 9/12 anonim ***** válasza:
14:30-as vagyok én is be voltam tojva. De bíztattam magam, hogy sokan vannak így és ők is megoldották, na meg olyan nincs, hogy ne legyen valahogy. Bíztam benne amit mások írtak, hogy könnyebb mint amennyire félsz. És tényleg így van. Ott a problémánál nem látod így, de pár nap múlva igen. A fiam iszonyatosan hasfájós volt épp, hogy kibírtam nagyon nehéz volt (főleg, hogy a lányom nem volt egyáltalán). Most attól tartok mi lesz ha elindul a kicsi (már kúszik). Kitartást és szerintem is a mostani napirendhez igazodjon a kicsi. Neki úgyis mindegy. Ráadásul nem csak a nagynak jó hanem neked is.
2010. aug. 25. 14:47
 10/12 A kérdező kommentje:
14:47-es köszönöm a bíztatást. Nálunk a kislányom volt hasfájós az első 3 hónapban, nem lett volna vészes, ha nem fájt volna a kis pocija. Remélem a picinek nem lesz ilyen gondja, mert az szörnyű volt. Van kedved linkelni a babáidról képet? :)
2010. aug. 25. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!