Kis korkülönbséggel született babák Anyukái! Tanácsra lenne szükségem?
Nálunk 17 hónap van köztük, a kicsi most 9 hónapos. Az első időszak szerintem könnyebb volt, mint a mostani, mert akkor a pici még gyakorlatilag evett, kakilt, aludt. Most már ő is sokat van fent és nyilván igényli a figyelmet is. Ugyanúgy, ahogy a nővére.
Altatni nem kell(ett) őket, azt szokták meg, hogy berakom az ágyba és alvás van. Fürödni a pici a mai napig nem szeret, az első 6 hónapban üvöltött, most már csak csúnyán néz ilyenkor. Nem fürdettük őt minden nap, mert nem volt koszos és nem akartam nagyon a lelkébe taposni. Fürdés-mentes napokon ő már túl volt az esti evésen és aludt, amikor a lányom fürdött. Amikor a pici is fürdött, akkor ő olt az első, aztán etetés, lefekvés és jöhetett a "nagy".
Szerintem mázli, hogy ilyen kicsi a korkülönbség, mert nagyon jó testvérek, a lányom sokat segít öcsi körül, persze így minden lassabban megy, de hagyni kell, hogy ő is gondozhassa. Így nem érzi kirekesztettnek magát. Azon kívül pedig figyelek arra, hogy külön játék is legyen velük, amikor a másik alszik délután, akkor se takarítás, se más elfoglaltság, az az idő csak az ébren lévő gyereké.
Én is nagyon féltem ettől az egésztől, pedig tervezett volt a kis korkülönbség, de a napokkal úgyis sodródsz és egyszer csak azt veszed észre, hogy jé, már mindjárt egy éves a kicsi.
Szia! Nálunk is 14 hó a különbség az idősebb lány, a fiatalabb fiú. Nem lesz annyira nehéz, ne parázz. Én ahogy hazavittem igyekeztem bealkalmazkodni a nagy napirendjébe. Igaz igény szerint szopiztattam, de ha kellett, akkor a játszótéren a padon elbújva megoldottam. Mindent úgy csináltunk, ahogy régen, csak esetleg kicsit várnia kellett a kislányomnak, míg az öcsit megetettem. Mindig ugyan annyi időt szánok mind a két gyerekemre. Ugyan annyit szeretgetem, puszilgatom stb... Nincs olyan, hogy egy játék csak az egyiké, minden közös. Ha valami olyannal szeretne játszani a nagy, ami a kicsinek még nem való, akkor azt olyankor csináljuk amikor valaki más tud játszani valami mást a kicsivel, vagy éppen alszik. Soha nem volt közöttük féltékenység, talán ezért.
A nagy mindent (evést, alvást, játékot, stb...) mindent a megszokott ritmusában csinált a tesó megérkezését követően is. A kicsinek kellett alkalmazkodni ehhez a napirendhez, akkor evet (egy picivel előtte, vagy utána), akkor fürdött amikor a nagy. A fürdéshez, ha kellett felkeltettem, hamar megszokta, hogy ez a napirend kb. két hét múlva már magától ébren várta a pancsizást. Míg én a kicsit fürdettem, addig Apa a nagyot intézte. A kicsi hamarabb kiszállt, felöltözött és az ágyacskájában megvárta míg a nővérkéje felöltözik, és elbúcsúzik tőlem. Utána szoptattam. Nagyon hamar egy kádban fürödtek. Kb. 2 hónapos volt a kicsi.
Lányaim között 16 hónap van. Nagy 21 hónapos kicsi 5.
Az első pár éjszaka horror volt, mrt mikor a kicsi sírt, akkor a nagy is felébredt és azt hitte vége az éjszakának, hozta a játékait. De ez kb 1,5-2 hétig tartott csak :)
A kicsi altatásával nincs gond, mert az elejétől fogva egyedül alszik el. Beteszem az ágyba és 3 perc múlva már alszik.
Napközben 8:30 körül kel a kicsi, eszik, aztán 9 kor kel a nagy és visszük magunkkal a reggelizéshez a kicsit is, hogy ne leegyen egyedül. A délután alvásnál is úgy van, hogy a kicsi előbb kel fel 15-20 perccel, így van időm őt megetetni.
Esti program nálunk úgy zajlik, hogy megfürdetem a kicsit, addig a nagy apával játszik, ha apa nem ér haza időben akkor megnéz egy micimackót. Megetetem a kicsit, és fekszik aludni. Nagylány vacsorázik, fürdés, alvás (ő is egyedül alszik). Így leírva elég egyszerűen hangzik, persze nem mindig alakul ilyen szerencsésen a nap, de nem vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!