Van itt olyan anyuka, akinek kicsi korkülönbséggel (1.5-2 év) született a második babája? Hogyan láttátok el egyszerre mind a két babát?
Egy év korkülönbséges gyerekeim vannak, súlyosbítva azzal, hogy amikor a pici született, az 1 éves bátyján kívül volt még egy 5 éves is.
Nálunk nagyon jól működött. Sétálni muszáj volt, a nagyot oviba, úszni kellett vinni. Eleinte úgy oldottam meg, hogy a pici kengurúban, a középső babakocsiban, de ez elég fárasztó volt, így beszereztem egy ikerkocsit.
Szerintem két nagyon fontos dolog van, amivel meg tudod könnyíteni az életedet, Az egyik az, hogy minél hamarabb összehangolod a napirendjüket, pl. hogy a nagy déli alvása alatt a pici is aludjon. Nekem ez úgy sikerült, hogy a nagy alvásidejét igazítottam a kicsiéhez. A másik, hogy ha mindkettő alszik, te is pihenj le. Ha nem is alszol, olvasgass, tedd fel a lábad, a házimunka megvár. Én mindent úgy végeztem el, hogy ébren voltak, a trükk annyi volt, hogy folyamatosan beszéltem hozzájuk.
Azóta született még egy kislányom, most 1,5 éves, 2 éves korára várjuk a hugicát. Egyrészt könnyebb lesz, mert a nagyok is segítenek (17,13,12 évesek), másrészt nehezebb, mert ne tudd meg, mennyi energia kell 3 érzékeny lelkű kamaszhoz.
Amúgy nagyon jó korban közel álló gyerekeket nevelni. Nagyon hamar összenőnek, és lekötik egymást. Majdnem olyan erős tud lenni köztük a kötelék, mint az ikreknél.
Sok sikert!
Igen, segít, amennyire ideje engedi, de hát tudod hogy van az, ha apa dolgozik? Szerencsére a gyereknevelésből is kiveszi a részét, így hétvégenként még a gyerekmentes traccsparti is belefér a barátnőmmel:)
Soha nem okozott gondot a több felé figyelés. Szimultánban tudok velük foglalkozni: mateklecke közben duplózás a kicsivel. De mindig igyekszem külön időt is tölteni velük. A nagyokkal elmegyek koncertre, apát nem érdekli, marad a kicsivel. A legnagyobbal az autóban szoktuk kibeszélni a dolgokat, amikor a barátnőjéhez fuvarozom, addig a középsők vigyáznak a kicsire. Minden csak szervezés kérdése. Szerintem 2 dolog miatt mennek gördülékenyen a dolgok: Ha hatalmas a káosz, egyik gyerek marja a másikat, a kicsi ordít, akkor hagyom a fenébe a házimunkát, és beülök közéjük. A másik, hogy önző vagyok. Ha nagyon megtépázzák az idegeimet- időnkét sikerül nekik - először jól kiordítom magam, aztán otthagyom a csapatot egy órára és elmegyek motorozni. Persze csak ha nem vagyok pockos.
De gondolom amúgy sem teljesen normális, aki 5 gyereket vállal:)
off bocsi. minden elismerésem az 5 gyerkőcös anyukának, nem vagy semmi! :)) ez a mondatod tetszett a legjobban:
"Ha nagyon megtépázzák az idegeimet- időnkét sikerül nekik - először jól kiordítom magam, aztán otthagyom a csapatot egy órára és elmegyek motorozni."
:)))))) igen egy anyának is kell a kimenő!!!!!!
21 hó van a lányom és az ikerfiaim között. Nem egyszerű, az eleje könnyebb abból hogy sokat alszanak, (csak én nem aludtam, mert óránként ettek a fiúk minimum), így lehettem a lányommal. Leggázabb akkor volt eddig, amikor a fiúk 3 hósak voltak, akkor volt a féltékenység. Most 5 hósak, lányom 26 hós, már megvan a napirend nagyjából, és akkor semmi gond ha a fiúk egyik alvása legalább egyszerre történik, vagyis együtt alszanak legalább egy órát, akkor mindig a lányommal vagyok, házimunka közben általában valamelyik a kezemben van, etetés már egyre jobb lesz, mert kiváltjuk a szopikat,(hosszan szopiznak, nagyon szeretik). Séta a necces most is, akkor megyünk, ha valaki jön velünk, általában a hugom vagy apa. Nem merek a hárommal egyedül menni, nehogy a lányom egyszercsak elszaladjon, és elüsse egy autó pl.
És napról napra megy, ahogy írod. Sokáig sodródtam az árral, most is legtöbbször, de azért már kezd rendszer lenni az életünkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!