Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kis korkülönbséggel született...

Bea24 kérdése:

Kis korkülönbséggel született babák Anyukái! Nektek nincs lelkifurdalásotok?

Figyelt kérdés
Szeptember elején született a kisfiam, először örült neki a kislányom, de amint leesett neki, hogy itt marad, teljesen megváltozott. Nagyon kedves, mosolygós, barátságos kislány volt, de most egy hisztis, sírós, korán kelős, verekedős kislány lett. Nagyon szomorú vagyok miatta, mert nagyon igyekeztünk, hogy ne így legyen. Sokat foglalkozunk vele, mondókázunk,huncutkodunk, játszunk és a kis tesó napirendjét is hozzá igazítjuk, de most már nem tudom mi tévő legyek? A tesó is sokat ordít és hát ilyenkor vele kell törődnöm. Ti hogy csináltátok? Vagy egy idő után helyre jön minden?
2010. szept. 27. 10:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen a kislanyod termeszete, akkor mindegy hogy kis korkulonbseg van vagy nagyobb a kisfiad es okozotte. Ne legyen lelkifurdalasod. Mikor felnonek, sokkal jobb lesz nekik, hogy nincs nagy korkulonbseg. Rokonokat, baratokat is figyelmeztesd, ha jonnek, ne csak a bebit vegyek eszre, hozzanak ajandekot, hanem a nagy tesonak is. Probald bevonni a kis teso gondozasaban. engedd, kerd, hogy "segitsen". Probalj meg csak vele tolteni egy kis idot, mindennap. Ugyelj arra, hogy mindegyiknek meg legyen az "en-je". Nincsenek osszenove, mindegyiknek mas az akarata, kivansaga, termeszete.
2010. szept. 27. 10:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 20 hónap van a két gyerek között, de a nagy nem igazán féltékeny. Legalábbis rám nem, a játékait jobban félti. Sőt, ha sír a baba, szól nekem, hogy sír a baba, szeressem. Ő is puszilgatja, simogatja.

Nekem azért van lelkifurdalásom, mert úgy érzem, hogy szinte egyik gyerekre sincs annyi időm, mint kéne. A kicsivel szinte csak akkor foglalkozom, ha etetem, vagy altatom. A kicsi szerencsére elég jól elvan már azzal is, hogy a nagyot nézi játék közben.

Szerintem sem tudsz sokat tenni ellene, ha ilyen a természete. Reméljük, hogy kinövi.

2010. okt. 10. 17:52
 3/8 anonim ***** válasza:
21%

én pont ezért nem vállalom a másodikat az én kisfiam 2 és fél éves (30 hónapos)!

és nincs szívem melete most még egy másik gyereket be válalni mert ő nagyon anyás én meg nagyon ragaszkodom ő hozzá és már gondolkodtam hogy ha lenne egy másik akkor olyan rossz lenne nekem hogy nem tudnék úgy foglalkozni vele mint eddig és ahogy kellene na és persze biztos hogy neki is rossz lenne!

nélküle még a vécére se tudok menni és hát nem is nagyon akarok mert félek hogy nehogy valami baja legyen míg nem vagyok mellete csak nagy ritkán mert ha ő nem veszi észre hova megyek akkor én viszem magammal ha pedig én nem viszem akkor ő jön vagy sír hogy nyissam ki az ajtót szóval nekem biztos hogy legalább 4-5 éves koráig nem lesz kis tesója

MEG AMI MÉG FONTOSABB:NEKI NAGY SZÜKSÉGÜK VAN MÉG RÁNK LEGALÁBB 3 ÉVES KORUKIG SZERINTEM SŐT MÉG TÖBB

SZERINTEM AKI ILYEN KIS GYEREK MELLÉ MÉG BEVÁLAL EGYET ANNAK A GYEREKE HIÁNYOLJA AZT A SZERETET GONDOSKODÁST AMI NEKI JÁRNA MEG KELL IS NEKI

DE DRUKOLOK HOGY MÉGSE ÍGY LEGYEN MINDEN GYEREK KAPJA MEG A SZERETETT AMI KELL HOGY MINÉL EGYÉZSÉGESEBBEN NŐJENEK HA EGY GYEREK VAN HA TÖBB

2010. okt. 10. 18:25
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

Ne halgass a 18.25.-re. Nagyon rosszul neveli a gyerekét. Egy hisztis,önállótlab gyerek lesz belőle,aki közösségben nem tud beilleszkedni.

Egy picinek nem arra van szüksége,hogy az anya örökké foglalkozzon vele. Hagyni kell egyedül játszani,mert így lesz kreatív is. Hagyni kell elesni,mert erre is szüksége van. Az agyonféltett gyerek semmit nem fog csinálni az anyja nélkül. Akármikor lesz kistestvére,arra féltékeny lesz,és utálni fogja.

2010. okt. 10. 19:03
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Valamiért elküldte a linket.

Ne legyen lelkifurdalásod. Inkább próbáld meg jobban bevonni a nagyobbat a közö játékba. Ha a kisivel foglalkozol,mondd neki,hogy milyen jó,hogy te már nagy van,annyi mindent tudsz,amit ő még nem stb.

Nekem 3 gyerekem van,20-21 hó köztük a különbség. Bevált ez a módszer,most a legnagyobb foglalkozik a legtöbbet a legkisebbel. Büszke,hogy "vigyázhat" rá.

Igaz,én nem kényeztettem el egyiküket sem,de mind egészséges,jó kedélyű,ügyes gyerek.

2010. okt. 10. 19:07
 6/8 anonim ***** válasza:
78%
Ez egy temeszetes rakcio. Figyelem kell neki is. Lehetoleg a megszokott mennyiseg...es osztozni nem tetszik. HA eleri amit akar a negativ figyelemmel, meg is teszi. Ne legy szomoru. Meg kell szokja az ujat. Beszelgettek, ido telik, megszokja a kistesot csak rohadt sok turelem kell hozza. De egyet tegyel meg: soha ne hivatkozz a kicsire amiert valamit nem tudsz eppen akkor megtenni - ez csak megerosebb dacot valt ki. Fel a fejjel! Minden rendben lesz!
2010. okt. 10. 19:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én azt csináltam, hogy "közös játékok" voltak este.S a kicsi elkezdett nevetni a nagyra, s ez után a nagyobb fiam imádni kezdte a kicsit, s alig várta a közös játékokat.
2010. okt. 10. 19:57
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy vond be a kicsi gondozásába, és mondd neki, hogy milyen nagy segítség neked, dicsérd meg sokszor!

Ő is szerette volna a tesót? Sajnos a féltékenység általában kikerülhetetlen.

Sok sikert!

2010. okt. 10. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!