Tanácsra lenne szükségem! Hogy legyek nyugodtabb?
én is :-) 14 hós a "nagy" és 2 hós a pocaklakó.
lányom is feláll az etetőszékben, kifújja a kaját...
én rászólok, ha nem használ, akkor elküldöm az asztaltól. csak megtanulja. de nem kiabálok vele, csak mélyebb, erősebb hangon beszélek hozzá.
Az én kisfiam SOHA nem eszi meg a kenyeret! De ez nálunk nem is gond. Néha egy fél kiflit megeszik, de más pékárút nem. Illetve a Tesco-s mini pizzából egy kicsit. Nálunk is van, hogy egyszerűen nem marad a székjében, hát én akkor a szobában adom neki. Igyekszem nem problémázni, előbb utóbb beáll a sorba, néha ha teszünk kivételt, abból még nem lesz szokás.
Nekem ma attól durant el az agyam, hogy a mosogatónál akart pancsolni, mindenáron oda akarta húzni a széket, rámászni és pancsolni. Kicsit hagytam, majd mondogattam, hogy lassan menni kell, még egy kicsit, bla-bla. De olyan üvöltéssel volt és fél délután a széket akarta odahúzni. Ha valamit a fejébe vesz, nem tágít.
Tutira a terhesség miatt is vagy méginkább ideges.
Szia!
Néha nekem is nehéz, de még kisebb a babám, nem is miatta, hanem inkább más nehézségek miatt vagyok bosszús, és nem szeretném ha ő inná meg a levét, meg észrevettem ha feszültebb vagyok ő is nyűgös, ingerlékeny, sajnos a picik ezt megérzik és átveszik, ezért is kell megőrizni a hidegvérünket mert akkor mégnehezebb dolgod lesz vele. Szerintem egyél magnéziumot vagy magne b6ot mert azt terhesen is lehet szedni és jót tesz az ingerlékenységnek, nekem még görcsölt is a hasam mikor terhes voltam a stressz miatt ezért a doki napi 2-3 tablettát javasolt.
A másik, hogy találj egy időpontot, mondjuk este x órakor amikor már alszik a gyerkőc, amikor magadat kényezteted valamivel, ami jót tesz a lelkednek, egy jó könyv, egy forrócsoki, vagy nasi, körömlakkozás, vagy egy séta az esti friss levegőn, csillagnézés, bármi ami kicsit kikapcsol, és nem foglalkozol mással, próbálj meg feltöltődni. Gyerköchöz meg annyit tanácsolok, hogy próbálj meg türelmes lenni, és ha valamit nem akar akkor ne erőltesd, vedd rá játékosan hogy egye meg, vagy kapjon mást kiflit, zsömlét, vagy vágd ki valamilyen figurára a kenyeret hogy legyen kedve megenni, ha még sem eszik, akkor lehet menni aludni, aztán ha éhes marad, harmad nap hidd el normálisan fog vacsorázni, a lényge hogy te vagy a felnőtt ne hagyd hogy a fejedre nőljön a hisztijével, nem az van amit ő akar, csupán úgy érd el nála amit szeretnél hogy közben azt higgye ő "nyert". Végül is nem az lényge hogy kiflit evett, vagy kenyeret, vagy hogy ezt állva tette vagy ülve, bár én ha feláll akkor nem adnék neki, vagy ülve eszik vagy sehogy, és akkor éhes marad. Kicsit hosszú lett bocsi, próbáltam mindenre kiterjedően tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!