Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szívtelen, rossz, önző anya...

Szívtelen, rossz, önző anya aki a gyemekét két évesen bölcsibe adja és visszamegy teljes állásban dolgozni, hogy a családja jobban boldoguljon?

Figyelt kérdés

Mostanában sokan rám csodálkoznak,hogy amikor viszonylag jó anyagi köülmények között élünk és megtehetném,akkor miért megyek vissza dolgozni,szemben azokkal akik otthon maradnak akkoris,ha szinte éhezniük kell a GYES mellett.

Szeintem ez mindenkinek a magánügye,hogy miért döntöttek úgy a féjével,hogy visszamegy dolgozni,vagy kihasználja az utolsó évet is.

2011. jún. 15. 11:40
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Tyű-ha!Ez nagyon kikívánkozhatott már belőled!

:-)

Nagyon sok olyan dolgot írtál amivel egyet értek,esetleg én nem fogalmaznék ennyire kritikusan azzal aki otthon akarna maradni a gyerekével,ő tudja,az ő döntése.

2011. nov. 15. 22:53
 22/23 anonim ***** válasza:

Lehet és elnézést mindenkitől, ha az általánosítást magára vette, de sajnos ez a helyzet. Természetesen nem mindenkire él az írás, de sajnos a többséget ez a motivációs erő hajtja. A feleségemmel sok kismamával ismerkedtünk már meg és bizony tágul az orrcimpa egy egy beszélgetés alkalmával. Volt ilyen is szó szerint tudom idézni:

1. Én mos lettem terhes a harmadikkal! De lehet a negyediket is bevállalom. Eltart ez az állam és ezután már nagycsaládosok leszünk, négy aztán meg már annyi a családi hogy lehet vissza se kell mennem dolgozni. Én erre játszok.

2. Micsoda???? Miért mennél vissza? Hiszen nem kell semmit csinálni és jön a pénz! Jó ki kell mosni a kicsit a Sz@rból meg főzni kell, meg mosni, takarítani, de ezt meló mellett is meg kell csinálni, így meg nem kell dolgozni.

Egy olyan kismamát ismerek, aki végig veszélyeztetett volt, és a szülés után is baja maradt, a kicsi mellett kezelésekre jár, már több mint második éve. Több babája nem is lehet sajnos. Na őt szívesen eltartom például. A nyersségért meg elnézést, de a naplopó kismamákon kívül is elég léhűtő élősködik már rajtunk minek több?

2011. nov. 15. 23:08
 23/23 anonim ***** válasza:
11:52-es vagyok az első oldalról.Kedves apuka, van abban igazság, amit írsz, de tisztelet a kivételnek.Én 38 ezer ft-ot kapok, amiért más se maradna otthon a helyemben 3-4-x évig, lássuk be.Szóval amint 2 éves lesz, irány a bölcsi! Azért ne általánosíts, mert az éremnek másik oldala is van, és nemcsak számító kismamák vannak.Megértelek, hogy min háborodtál fel, és részben jogos is.Az egyik ismerősöm is folyamatosan a naptárt bújta, és félt, hogy nem esik teherbe, szorította az idő, és be is vallotta, hogy nem akar visszamenni dolgozni.Sikerült neki, és valószínűleg az is fog, hogy GYED-ről terhes táppénzre vegyék.Tiszta nyereség! Életében 6 hónapot dolgozott, egyből elment szülni az elsővel.Kapta a TGYÁS-t, majd a GYED-t, majd gyorsan teherbe esett a tesóval, és sírt egyet a munkaügyön, hogy vegyék már táppénzre, mintha veszélyeztetett terhes lenne.Ez az amivel nem játszanék, az ilyen kijelentésekkel.És sikerülni fog neki! 6 hónap munkaviszony után évekig kapja a 100 ezrét.Csak azt nem értem, a munkaügynek ez miért éri meg.Ez táppénz csalás, nem? Van ilyen is, és van olyan is.
2011. nov. 16. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!