Szívtelen, rossz, önző anya aki a gyemekét két évesen bölcsibe adja és visszamegy teljes állásban dolgozni, hogy a családja jobban boldoguljon?
Mostanában sokan rám csodálkoznak,hogy amikor viszonylag jó anyagi köülmények között élünk és megtehetném,akkor miért megyek vissza dolgozni,szemben azokkal akik otthon maradnak akkoris,ha szinte éhezniük kell a GYES mellett.
Szeintem ez mindenkinek a magánügye,hogy miért döntöttek úgy a féjével,hogy visszamegy dolgozni,vagy kihasználja az utolsó évet is.
Tyű-ha!Ez nagyon kikívánkozhatott már belőled!
:-)
Nagyon sok olyan dolgot írtál amivel egyet értek,esetleg én nem fogalmaznék ennyire kritikusan azzal aki otthon akarna maradni a gyerekével,ő tudja,az ő döntése.
Lehet és elnézést mindenkitől, ha az általánosítást magára vette, de sajnos ez a helyzet. Természetesen nem mindenkire él az írás, de sajnos a többséget ez a motivációs erő hajtja. A feleségemmel sok kismamával ismerkedtünk már meg és bizony tágul az orrcimpa egy egy beszélgetés alkalmával. Volt ilyen is szó szerint tudom idézni:
1. Én mos lettem terhes a harmadikkal! De lehet a negyediket is bevállalom. Eltart ez az állam és ezután már nagycsaládosok leszünk, négy aztán meg már annyi a családi hogy lehet vissza se kell mennem dolgozni. Én erre játszok.
2. Micsoda???? Miért mennél vissza? Hiszen nem kell semmit csinálni és jön a pénz! Jó ki kell mosni a kicsit a Sz@rból meg főzni kell, meg mosni, takarítani, de ezt meló mellett is meg kell csinálni, így meg nem kell dolgozni.
Egy olyan kismamát ismerek, aki végig veszélyeztetett volt, és a szülés után is baja maradt, a kicsi mellett kezelésekre jár, már több mint második éve. Több babája nem is lehet sajnos. Na őt szívesen eltartom például. A nyersségért meg elnézést, de a naplopó kismamákon kívül is elég léhűtő élősködik már rajtunk minek több?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!