Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szívtelen, rossz, önző anya...

Szívtelen, rossz, önző anya aki a gyemekét két évesen bölcsibe adja és visszamegy teljes állásban dolgozni, hogy a családja jobban boldoguljon?

Figyelt kérdés

Mostanában sokan rám csodálkoznak,hogy amikor viszonylag jó anyagi köülmények között élünk és megtehetném,akkor miért megyek vissza dolgozni,szemben azokkal akik otthon maradnak akkoris,ha szinte éhezniük kell a GYES mellett.

Szeintem ez mindenkinek a magánügye,hogy miért döntöttek úgy a féjével,hogy visszamegy dolgozni,vagy kihasználja az utolsó évet is.

2011. jún. 15. 11:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
46%
Szia! Ne foglalkozz másokkal,annyira rosszindulatú az emberek többsége manapság,nagyon szeretnek más életébe beleszólni.Kisfiam 16-17 hónaposan megy majd bölcsibe mert főiskolás vagyok kell egy félév gyakorlat és dolgozom is majd,nem érzem ettől magam rossza anyának,muszáj nem tehetem meg, és nem is vágyom arra hogy 3 évig otthon üljek,ebből látszik hogy most 2 hónapos a babám és szeptemberben ugyanúgy folytatom a sulit.Szíved joga úgy dönteni,ettől még nem vagy rossz anya!
2011. jún. 15. 12:05
 12/23 anonim ***** válasza:
Én is vissza szeretnék menni dolgozni, de nem veszik fel a lányomat bölcsibe, mert nincs férőhely. Úgyhogy most azt várom, hogy megtudjam, hogy tényleg vissza tudnak-e venni most, és hogy mennyi lesz a fizetésem, mert ha normális bért kapnék, akkor lányom megy magánbölcsibe, mert, ha azt kifizetjük még akkor is több marad a zsebemben, mint a gyes összege. S nem érdekel mások véleménye. Egyrészt nekem szükségem van emberi kapcsolatokra, kommunikációra, amit itthon a négy fal között nehéz megszerezni, másrészt anyagilag is jobb lesz a helyzetünk.
2011. jún. 15. 12:07
 13/23 anonim ***** válasza:

Az utsó előtti vagyok még: jobbat mondok, mi anyagi gondok miatt döntöttünk úgy, hogy ha végképp szükség lesz rá, bizony visszamegyek dolgozni és a férjem marad itthon a babával, aki 5 hónapos.Sajna párom cége hamarosan befuccsol, céges albérletben vagyunk, és ez az egyetlen módja annak, hogy itt is maradjunk, ha még mielőtt lapátra teszik, eljön ő gyedre.Aztán később kompenzálhatjuk a dolgokat, de az, hogy egyáltalán LEGYEN HOL LENNÜNK, alapfeltétel.Ellenkező esetben mehetnénk a férjem szüleihez, ott meg életünk nem lenne, mert a vénasszony mindenbe beleugat, ezt szó szerint értsd, a fiát az orránál fogva vezeti, illetve vezetné, ha hagynám (én), képes lenne egy másfél szobás bérlakásban kuporogtatni bennünket, de úgy, hogy a babának még a kiságyát se tudnánk hova tenni + még az ő 9 éves iskolás lánya is velünk lakna egy szobában!Na, nem, ezt a poklot elkerülni a legnagyobb kihívás és cél is!!

Bocs az OFF-ért, de muszáj volt megosztani, miért lennék bizony én is "rossz anyuka", ha visszamennék...

2011. jún. 15. 12:12
 14/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem abszolút nem érdekel mások véleménye, én is megyek vissza dolgozni ősztől, kicsifiam meg, aki akkor lesz 17 hónapos, megy bölcsibe.

Szerintem nagyon fogja szeretni, nem egy anyafüggő típus szerencsére, elvan mással is, ha esetleg kikerülök a látótérből, és csak a nagyi marad vele(akit 2 havonta lát), akkor sem hiányol, játszik tovább.

Nekem sem az anyagiak miatt fontos, hogy visszamenjek, hanem egyszerűen érzem, hogy elég volt az itthonlétből, meg akarom dolgoztatni végre az agysejtjeimet.

Hidd el, nem kicsi már a 2 éves, de a másfél sem a bölcsihez!

2011. jún. 15. 12:17
 15/23 anonim válasza:
52%
Szülés után 1 hónapot nem dolgoztam. Aztán 1 hónapos volt, amikor itthonról el kezdtem dolgozni. 3 hónapos, amikor el kezdtem bejárni heti 1-2 napot. Most 6 hónaposan már 3 napot dolgozok. Addig a nagymami vigyáz rá. A legjobb kezekben van..
2011. jún. 15. 12:52
 16/23 anonim ***** válasza:
Nekem 2,5 eves lesz, mikor visszamegyek.( a GYES rettentoen keves, a gyerekeknek is tobb jut, ha en is dolgozom) Csak azert nem 2 eves koraban kezdek, mert tanar vagyok, igy adott, hogy szeptemberben kell kezdenem. Egy 2 ev koruli gyerek amugy mar erett arra, hogy kezdjen szocializalodni. Attol meg te jo anya vagy, es gondolom, munka utan ugyanugy foglakozol majd a gyerekeddel. Sok dolgot megtanulnak am a bolcsiben is. A nagyobbik gyerekem is jart, es rengeteg dolgot megtanult rovid ido alatt.
2011. jún. 15. 13:19
 17/23 anonim ***** válasza:
11.118-as: a számból vetted ki a szót. Visszamegy és magasról nem érdekel, ki mit szól hozzá.
2011. jún. 15. 13:48
 18/23 anonim ***** válasza:
Kislányom ugyan még csak 4 hónapos, de 2éves korától én is szeretnék visszamenni dolgozni. Kettős érzés, mert jó lenne itthon vele, tudnám, hogyan nevelkedik, és nem mások felügyelnének rá. De huszonpárezer forintból nem lehet megélni. Ugyan szerencsére nem szűkölködünk, de azért az már kevés lenne. Ettől nem hinném, hogy rosszabb anyává fogok válni, vagy azzá válik bárki, aki így dönt. Másokkal meg ne foglalkozz.
2011. jún. 15. 15:32
 19/23 anonim ***** válasza:
Milyen érdekesek az emberek,rám meg pont azért néznek ferdén,mert itthon szeretnék maradni.Szerintem mi anyukák semmivel nem tudunk "jót tenni".Bármit csinálunk úgyis belénk kötnek sajnos,de nem szabad foglalkozni mások véleményével.
2011. jún. 15. 15:56
 20/23 anonim ***** válasza:

Én apuka vagyok, és szoktam olvasni ezt a rovatot, mert sok okosságot tanulok. És olykor belebotlok inkább társadalmi megítélésről szóló kérdésekre is ebben a témában. Én egyáltalán nem vagyok pártatlan e témában sem, mit annyi mindenben eldöntöm hol van számomra az igazság. Én úgy gondolom, hogy ma Magyarországon a naplopóké az élet, és a dolgozók osztályrésze a szenvedés. Sajnos a mi szociális hálónk a lusta disznókat ugyan úgy eltartja mint a valamilyen valós, igazságos okból munkaképteleneket és hát erre bizony nagyon sok ember, köztük a kismamák 0%-a is rájött. Igen a kismamák. Miért? Mitől szentebbek, attól, hogy otthon vannak egy gyerekkel? Ők ugyanazok az emberek akik a szülés előtt voltak, mielőtt teherbe estek. Tehát ma Magyarországon a kismamák kilencven százaléka lusta számító disznó akik, ha egy tisztességes dolgozni akaró kismamát látnak a megbukástól félve nekiesnek, hogy milyen szívtelen. Meg hogy Ő bizony otthon marad, mert Ő szereti a gyerekét és igen is otthon kell maradni vele ameddig csak lehet! Meg ilyesmi fennhangon kántált dogmák mőgé bújva élnek a dolgozók adójából Ők is...

Nos gyereket nevelni lehet úgy is, hogy mellette dolgozol. Akkor is szereted, ha bölcsibe viszed, hiszen amíg Ő játszik szépen, és tanul beilleszkedni a társai közé, addig Te dolgozol, de biztos nem telik el úgy óra, hogy ne gondolná rá. Mire este érte mész, tiszta szeretettel, öleled magadhoz, nyugodt lélekkel. Nincsen ebben semmi rossz. Ez a normális társadalmi rend. Az meg aki a fent említett jelmondatok mögé bújva otthon gubbaszt estére kiborul. Állandóan a gyerek körül forog az élete, nem tud szabadulni tőle, nem tudja kipihenni, estére már utálja az egészet, de az ingyen pénzt nem veti meg inkább tűri a lelki és szellemi kilátástalanságot, holott valszeg, ha dolgozna több pénze lenne, de azért ugye tenni kell. És nem kell a szent beszéd, tudom mivel jár egy gyerekre vigyázni egész nap, több hónapon át. Ezért találták fel a bölcsit! Az ott dolgozók erre vannak kiképezve. A probléma adott, a megoldás az ami a nyugati norma. Max. 1,5 év fizetett aztán zéró. Ha pénz kell kotorjál dolgozni. Most jön majd, hogy de a munka sincs, mert a munkaadó úgyse vesz fel, mert a gyerek sokat beteg, érte kell menni stb. És vajon ezt ki rontotta el? Lehet azok a kismamák akik visszaéltek ezekkel a lehetőségekkel. Direkt kismamát írok, mert gondoljatok bele. Férfiak is elmehetnek ugyan úgy betegállományba ha a gyerek beteg, csak a férfiak sokkal kisebb hányada élt ezzel vissza így mára a sztereotípia a nőkre alakult ki. Tehát kedves kérdező! NEM VAGY ROSSZ, ÖNZŐ, SZÍVTELEN ANYA! TE EGY NORMÁL TÁRSADALMI ÉRTÉKRENDEK SZERINT ÉLŐ PÉLDAMUTATÓ SZÜLŐ VAGY!

2011. nov. 15. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!