Mas is erzi ugy, hogy neha nehezebb nagyobb babaval mit egy ujszulottel?
1:42-es
Párom sem, nekem is voltak dolgaim:-))))
előző
12:42-es voltam, csak kimaradt a 2-es
Igen :)
Szopi, alvás, pelus csere: ennyi történt hónapokon keresztül :)
Most 17 hónapos, kislány, kezdünk túljutni azon a részén, amiket leírtál. Ami úgy történik, hogy már mindenhonnan leesett, a forró sütőhöz nyúlt, magára rántotta a széket, a kukát, már megunta hogy dolgokat dobáljon a wc-be, stb....Nekem is volt olyan gondolatom, hogy csak akkor lenne biztonságos, ha egy üres szobában lenne :D Ma már aranyosan eljátszik, egyedül lehet hagyni, csak kisebb károkat csinál :) Októberben már itt lesz a kis tesó is, kíváncsi vagyok, akkor mi lesz????????
De van egy olyan érzésem, lesznek még ennél kacifántosabb dolgok is, izgalmas lesz :)
Fiókokból ki van okosodva a 15 hós fiam, mindig szóltam neki, hogy rá fogja csukni, menjen onnan, de ott szöszmötölt folyamatosan, aztán vagy 6x rácsukta a fiókot, azóta gond nincs, nyitogat csukogat, de semmi baleset hálistennek :D
Nekem is az a bajom, nekikezdek valahol pakolni, a másik szobában közben olyan kupit csinál, hogy a hajam égnek áll! Röhögök rajta, igazából semminek nem kéne nekifognom, ha ő otthon van.
Na meg a kanapét már unja mászni, most vettem neki tegnap egy szobacsúszdát, arra mászik fel-le csúszik, előlről hátulról. Egyelőre most akkor játszik vele ha ott vagyok, mert ismeretlen terep, de ha megtanulja, hogy hogy kell róla esni, mehet egyedül is, én meg a konyhában addig teszek veszek.
Kellett valami, mert itt is már nem volt, amin ne mászna... Nálunk megérti, hogy nem szabad de annyira izgis dolgokat talál ki magának, hogy azt muszáj akkor is megcsinálnia, ha nem szabad! Grrrrr
:)))
Egyébként én úgy érzem, hogy most könnyebb, mint az elején, van rutin, tudom, mikor mit kell csinálni, jön mellettem, fogja a kezem (legtöbbször) nem kell cipelni, nem ijed meg senkitől, nem bömbizik, integet a néniknek, elfoglalja magát, egyre szociálisabb, dumál, próbálkozik. Én amúgy nem saját gyereknél is ezt az 1-1,5 éves kort szerettem, ki is élvezem :)
bocsi, hogy ilyen bő lére eresztettem...
Igen!
Nekünk is vannak, voltak ilyenek. 9,5 hós volt amikor elindult, na onnantól kezdve nincs megállás. Fut, felmászik, leesik, odacsukja az ujját, megtépi a kutyát(ez a legújabb). Kezdetekbe én is féltettem, elkaptam mindentől. Rájöttem, hogy ha hagyom, úgyis rájön, h az fáj. Felmászott a fotelra, letud mászni, de akkor úgy döntött, h feláll és lesétál először elkaptam, nem értette meg, h nem szabad, élvezte, egyszer meguntam, és hagytam, sétáljon le ha akar. Megtette, leesett, annyira nem ütötte meg magát, így felállt és tovább ment, de azóta nem csinálja. Odacsukja a kezét? Mindig előre szólok neki, rám vigyorog és csinálja tovább, ok, akkor csukd oda, megtörtént, sírt, elmondtam neki, h ezért szóltam, és nem akarom, h fájjon neki, kezd leszokni róla. hagyom, hadd tapasztalja meg, rájöttem nála máshogy nem lehet elérni. Már csak azt nem tudom, h a kutya tépkedésről hogy szoktassam le, mert a kutya már menekül tőle, és félek egyszer betelik nála a pohár. Amúgy imádják egymást, csak most 2 napja van egy ilyen tépkedős őrület. Most még használ, hogy erélyesebben szólok, de hogy meddig?!
De egyértelműen több gond van velük:)
Na, látjátok, mindenkinél/minden gyereknél más kor a nehéz.
Nekem meg pont ez az 1 év és 1,5 év közötti volt a legnehezebb.
nem érzem úgy!!!!!!!
az első 2 hónap iszonyú nehéz volt aztán jött 4 hónap lazaság :D na az szuper volt de aztán elkezdett mászni... közben dolgozom, építkezünk, gondolhatod mennyire van időm minden másodpercben ráfigyelni ;)
szerintem van rá egy egyszerű megoldás: csukd be a szemed. igen, rácsukja az ujjára egyszer, talán kétszer is de utána megtanulja és már nem kell félni tőle. lazának kell lenni, ha túlfélted neked se jó.
enyém is mindenhova felmászik, párkányra, ágyra, kanapéra, ablakpárkányra. esett le az ablakpárkányról, azóta csak addig mászik míg az ágy ér (nem nyitjuk ki nappal az ablakot!) esett le az ágyról és még mindig szaladgálni szeret rajta de vigyáz. esett ki a kádból, óvatosan mászik ki. esett le székről, kőre, nem ül ki a szélére.
ebből tanul, hagyd egy kicsit, hagy próbálgassa a határait.
persze a tv-re ne engedd fel.
és legyenek szabályok. ami nem, az nem, ha 5000 kell elmondani akkor annyiszor. enyém 16 hónapos kora körül fogta fel, hogy a nem az nem marad, azóta nem próbálkozik!
most 18 hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!