Kis korkülömbségnél, mi volt nehezebb 9 hónapos terhesen ellátni a meglévö babád, vagy aztán a 2 kicsi gyerekkel?
Ez szerintem egyénfüggő. Nekem sokkal könnyebb két picivel, mint eggyel. Pedig a nagy gyermekünk is mintababa!
Ami nehéz volt 9 hósan: a pocakomtól elférni :). De akkor is a nyakamban ült a nagy, ugyanúgy emelgettem, dobálgattam, egyedül arra vigyáztam, hogy ne rúgja meg a hasam.
Két kicsivel egyébként nálunk egyáltalán nem nehéz. Ami tényleg fárasztó, ha együtt sírnak és mondjuk eközben kell rántani a levest... :)
Ha elfogadsz egy tanácsot: az első hetekben ne görcsölj, se a napirenden, se semmin, csak ismerkedjetek apával, a picivel és a naggyal. (Én még a terhesség végén előre főztem, hogy ne kelljen ezzel bíbelődni.)
Nálunk is néhány hét alatt kialakult a napirend. A kicsi most 2 hónapos, a nagy 17 hónapos, csak 15 hónap különbség van köztük. Délben egyszerre alszanak, és este is, a déli alvásra figyeltem, hogy kb. egy időben aludjanak, hogy én is tudjak kicsit pihenni (főleg, mikor még éjszaka is kelt a kicsi). Ma már nem is ébred éjjel- ő alakította így.
Simán megyünk játszótérre (kendő vagy testvérkocsi), és ha még valamit tanácsolhatok: ne a kicsi legyen az első. Mert akkor a nagy is érzi, akkor rosszabb lesz a helyzet (legalábbis nálunk). Pl. a kicsinél sürgős pelenkacsere van, nyilván azonnal cserélem, de egyébként a kicsi is várhat, nem ugrok azonnal. Szoptatni pl. úgy szoktam, hogy a naggyal játszom közben (és így megy a szoptatás közben az etetés is).
Olykor megkérem a nagyot, hogy "játsszon" a kicsivel, simogassa meg stb., amikor éppen világvége van a kicsinél, mert annyira éhes, de nem tudok menni, mert éppen nem tudom félrehúzni a lábast a tűzhelyről. Nagyon élvezi a nagy a kicsi társaságát és fordítva, először igazán nagyon sírni azért hallottuk a picit, mert a nagy "dumálgatott" neki, utána otthagyta, na akkor kezdett el tüdőből ordítani. Amint a nagy visszament, semmi baja nem volt :).
Sok öröm van két ilyen piciben, majd meglátom :)
boldog babázást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!