Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kezditek ilyen későn a...

Miért kezditek ilyen későn a szobatisztaságra való nevelést?

Figyelt kérdés
Mindenhol olvasom hogy 20 hónapos elmúlt a gyerek szinte... Fiam 15 hónapos... Én kezdeném nagyon korán? Anyum azt mesélte hogy nekünk 2 éves korunkra nem volt pelusunk csak éjjelre mert ők szabadulni akartak a sz@ros pelusos mosni valótól. Nem kötekedésnek szánnám csak tényleg nem értem mi szól mellette és mi ellene? NORMÁLIS emberek válaszát várnám
2011. jún. 7. 13:26
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

A 1,5 éves fiam is most kapott bilit gyereknapra, és azért is most kezdeném el, kezdtem volna el nála, mert itt a jó idő, itthon is lehet kisgatyában, vagy semmiben. De nem érdekli a bili. Nem akar ráülni, vagy ha rá is ül, fel is pattan egyből. Délelőtt szokott lenni kisgatyában (bugyiban) pelus nélkül, meg este fürdés előtt. Volt, hogy este nem egészen egy órán belül 5-ször pisilt, persze nem szól, mert még szerintem nem tudja, hogy mikor kéne szólni, pedig mindig mondom neki. Mostmár azért látja, hogy honnan jön a pisi, ma meg meg is mutatta, hogy "jé, megint oda pisiltem a szőnyegre" :o) De ennyi. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy bilit mellőzzük most egy ideig, ez a bugyis módszer marad, aztán majd lesz valahogy.

Az a baj, hogy ősszel, télen nem nagyon engedném, hogy itthon pocoskodjon....

2011. jún. 7. 14:08
 22/31 A kérdező kommentje:
Bocs ha bármi sértő volt ebben számodra de ismét jelzem hogy nem annak szántam!!
2011. jún. 7. 14:09
 23/31 A kérdező kommentje:
14:08 ettől tartok egy kicsit én is de bízom benne hogy sikerülni fog a dolog mert a napi 7-8-9 pelus egy picit drága anyagilag és inkább vennék rajta neki játékokat
2011. jún. 7. 14:14
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
13:58 as vagyok. Lanyom 1 ev korul ismerkedett meg a bilivel. En mikor vecere mentem mindig vinnem kellett be magammal mert jott utanam es mivel egyedul voltunk nem akartam valami rosszat csinaljon..na az a lenyeg hogy latta hogy en vecezek, mindig mondogattam is neki hogy anya pisil. Mutattam a bilit neki hogy ebbe pisil a baba, anyanak meg van az a nagy bili... Sokan nem is hinnek el hogy milyen tanulekonyak okosak a babak. O nezte nezegette a bilit, mondtam ra kell csucsulni es pisilni, nem eggyik naprol ment a masikra de legtobbszor volt kedve, erdekes volt neki foleg hogy ha belepisilt vagy kakilt ugy orvendett neki latta hogy anya orul es mindig megtapsoltuk. Igy kezdodott. masfel evesen nyaralni mentunk egy honapra, itt mar eleg ugyesen pisilt bilibe de volt tobbszor baleset. Kint pelust levettuk bili keznel volt es o mindig rault, egyszer ketszer megesett a baleset. bent mindig pelust hagytam es o kezdett szolni igy csak akkor vettuk le a nappali pelust amikor nem volt baleset. Par honap mulva deli alvasnal is (mindig alvas elott pisilt)szaraz volt a pelus, igy ejjelre kellett csak. 2 eves szulinapja elott egy hettel vettuk le ejjel is a pelust mivel mar 2 hete szaraz volt a pelus. Most 2 es fel eves es olyan regnek tunik az hogy pelusozott valaha. Csomo pelus rank maradt :-)) de nem baj mert jon a teso..
2011. jún. 7. 14:22
 25/31 A kérdező kommentje:
köszi ez hasznos info volt számomra!
2011. jún. 7. 14:28
 26/31 A kérdező kommentje:
ja a tesohoz meg gratulálok!
2011. jún. 7. 14:29
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Koszi! Azt meg hozzateszem hogy tanitgasd es ne eroltesd mert olyan kis ertelmesek ezek a babak, ugy orulnek ha valami sikerul nekik. Tapsold meg minden sikernel. Sok sikert kivanok!! Kicsit kenyelmetlenebb lessz mindig bilit kipucolni mint egy pelust feldobni ra de ido es penz sporlas.
2011. jún. 7. 14:42
 28/31 A kérdező kommentje:
teljesen igazad van.
2011. jún. 7. 14:52
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 2,5 évesen lett szobatiszta. Próbálkoztunk előtte is, de nem érdekelte, így nem erőltettük.

Én azért hajlottam arra, hogy várjunk, mert úgy gondoltam, jobb ha később lesz ugyan szobatiszta, de kevesebb erőltetéssel, rövidebb idő alatt, mintha korábban kezdenénk és hónapokig kűzdenénk vele.

2011. jún. 7. 15:46
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Én speciel azért kezdtem ilyen "későn", 2,5 éves volt a lányom, mert 23 hónapos volt, amikor megszületett a húga, és nekem sem nagy pocakkal, sem szülés után nem volt kedvem ezzel bajlódni, egyszerűbb volt pelusozni. Akkor meg már megvártuk a tavasz végét, és így jött ki. Semmi gondom nem volt ezzel.
2011. jún. 7. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!