Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kezditek ilyen későn a...

Miért kezditek ilyen későn a szobatisztaságra való nevelést?

Figyelt kérdés
Mindenhol olvasom hogy 20 hónapos elmúlt a gyerek szinte... Fiam 15 hónapos... Én kezdeném nagyon korán? Anyum azt mesélte hogy nekünk 2 éves korunkra nem volt pelusunk csak éjjelre mert ők szabadulni akartak a sz@ros pelusos mosni valótól. Nem kötekedésnek szánnám csak tényleg nem értem mi szól mellette és mi ellene? NORMÁLIS emberek válaszát várnám
2011. jún. 7. 13:26
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
fiam 21 hónapos.pár hónapja több hétig szólt,hogy kaka,rohantunk a vécére és szépen belekakált.aztán beteg lett,hasmenés,és nem szólt.azóta nem érdekli a téma.ha nem érett rá agyilag,hiába ülteti rá az ember fél óránként,az csak véletlen lesz,hogy beleprodukál.amúgy én most kezdem újra.vettem kis macis bugyikat neki,és ha ő kéri,ráadom,illetve van itthon pampers bugyipelenka is.mi nem kertesben lakunk,de ha rokonoknál vagyunk kint kertesben órákat,akkor nincs rajta pelenka.múltkor 3-4 órát voltunk kint,egyszer sem pisilt a bugyiba,de azon kívülre négyszer is pisilt.néha megkérdeztem a játék hevében,hogy kell e pisilni,mondta,hogy igen és szépen pisilt,de csak aztuán,hogy lehúztam a bugyit.én ezeket már jó jelnek veszem.
2011. jún. 7. 13:45
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

13:42 vagyok

Ó közben rengeteg válasz érkezett, mire kisebb szünetekkel megírtam, de még egy dolog eszembe jutott:

Nagy különbség van aközött, hogy az anya kifigyeli, mikor pisil/kakil a gyereke, és abban az időben ráülteti, és tulajdonképpen erre az állandóságra szoktatja rá, vagy pedig a gyerek maga fedezi fel, hogy mikor jön az inger, és hogy azt hogyan lehet felismerni és szabályozni.

Sok esetben lehet sikereket elérni az első módszerrel már egészen piciknél, viszont az ilyen gyerekeknél gyakoribb is később a "visszaesés".

2011. jún. 7. 13:46
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként épp nemrég beszéltem egy rokonnal, ahol mosható pelust használnak. Azok is már annyira modernek lettek az idők során, hogy a 3 éves kisfiukkal most kezdenek a szobatisztaságnak nekiállni. Szóval kényelmi szempontból már az is majdnem olyan, mint az eldobható pelus.

Anyósom mesélte, hogy páromnak napi 30 pelus elfogyott anno, ahogy pisilt, azonnal cserélni kellett, különben vérvörös volt a bőre tőle. Manapság ilyet már nem látsz a gyerekeknél olyan gyakran.

2011. jún. 7. 13:47
 14/31 anonim ***** válasza:
53%
En csak azt nem ertem hogy miert volt regen eretebb egy gyerek es most nem?? Pl regen mi is es rokonunk kozott nagyon sokan 2 eves korban teljesen szobatisztak voltunk. Most 2 eves kor elott azt se tudja a gyerek hogy mi a bili?? En eskuszom sosem eroltettem a gyerekemet masfel evesen nyaron szobatiszta lett nappalra, 2 evesen ejjelre is. Masfel evesen tudott annyit mondani hogy anya-mama-tata-pisi..stb.
2011. jún. 7. 13:58
 15/31 A kérdező kommentje:
Az elsőnek üzenném hogy nem vagyok több kommentre kíváncsi tőled mert nem bántásként írtam ki a kérdést hanem kíváncsiságból! Ha személyes sértésnek veszed az a Te bajod mi ez a kérdés hogy "akkor szerinted, mit is kellene tennem?" az előzőben meg a drágám... Nem meghurcolni akarok bárkit mert azt a nézetet pártolja amit én vagy anno anyáink és kihúzza 20 hónapos korig is. Érdekelt és mindenki nagyon normális és korrekt választ írt amit most is köszönök. De mindenhol van egy ilyen kommentelő
2011. jún. 7. 13:58
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Én 2,5 évesen kezdtem, így gyakorlatilag 1 hét alatt megértette, hogy mit szeretnénk elérni. 3 hét alatt lett éjjelre, nappalra teljesen szobatiszta.

Ha előbb kezdem, akkor lehet, hogy előbb lesz szobatiszta, de biztos hosszabb folyamat lett volna, akár hónapok is. Gyakori visszaeséssel, több kudarccal.

2011. jún. 7. 14:00
 17/31 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem én is épp elég korrekt választ írtam. És igen is magamra vettem, hogy miért? "MIÉRT KEZDITEK..."

Pont elég baj nekem, hogy bár már mondatokban beszél a gyerek, több száz szavas szókinccsel, és mégsem elég érett hozzá agyilag, hogy szobatiszta legyen, és akkor jön a MIÉRT KEZDITEK ILYEN KÉSŐN... 20 hónapos elmúlt a gyerek szinte, stb.

2011. jún. 7. 14:03
 18/31 A kérdező kommentje:
13:58!!! Te hogy kezdted? Nekem se beszél még de ezt nem értettem én se hogy mi ez a hatalmas különbség 1-2 generáció között, és nekem most az miért ne sikerülhet ami anno az anyámnak 3 hónap alatt tökéletesen ment én januárban születtem nővérem februárban mind a ketten a következő nyárra szobatiszták voltunk. És a pelenka minőségben sem hiszek annyira bár van benne valami mert fiam állandóan rángatja magáról a pelust és nem is a legszuperebb a pampers pelus... Legszívesebben pucéran rohangálna, anyum azért mondta hogy ellehet kezdeni mert le fejti magárol a pelust és nem azért hogy játszon vele mert ott hagyja és elszalad pucér seggel...
2011. jún. 7. 14:04
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Na itt a különbség a gyerekeink között, ugyanis nincs két egyforma gyerek. Az egyik ennyi idősen már mondatokban beszél, és még pelusos, a másik még egy szót sem mond, de már szobatiszta. És az enyémről ha leveszem a pelust, és ráültetem a wc-re vagy a bilire, ordít, és le akar szállni róla.
2011. jún. 7. 14:06
 20/31 A kérdező kommentje:
úristen csitulj szívem és gondolkozz!!! MIndenkinek szólt a kérdés mert ti kezditek (számomra!!!) későn és nem értettem hogy miért jobb akkor mint most. De látom hogy annyi a különbség hogy szól és válaszol és jelzi, nincs akkora kudarc lehetőség senki nem rágott be mert feltettem egy kérdést... Kitől kérdezzem meg? Attól aki 5 éve nevelte szobatisztára a gyereket és esetleg már nem is emlékszik vagy attól aki most várja a gyerekét? Nem kell így túllihegni egy kérdést.
2011. jún. 7. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!