Hogy kezdjem el a szobatisztaságra nevelést?
Én úgy szoktattam rá a lányom, hogy levettem róla a pelust, és mondtam, hogy szóljon, ha dolga van. Igaz, akkor ő már 2,5 éves volt, és hiába vártam bármi jelre. Vagyis elbújt a fotel mögé, akkor tudtam, hogy kakil, de bilire nem akart ülni.
Szóval ilyenkor persze be fog pisilni. Mondani kell neki, hogy na látod, most kellett volna bilizni. Ha tartogatja, és csak pár csepp megy be, akkor ültesd rá a bilire. Ha elkapod a pillanatot, akkor rájön, hogy mit akarsz tőle. Nekünk ez elsőre nem jött be, úgyhogy 2 hónap múlva megint megpróbáltam, akkor viszont 3 nap alatt teljesen szobatiszta lett. Ezt a legjobb nyáron csinálni egyébként, de ha már fűtötök, és azonnal átöltözteted, akkor nem fog megfázni most sem.
Ha bepisilt, és akkor sem szól, hogy át kéne öltöztetni, akkor meg még várjatok.
Egyébként nem tudják a különbséget, a lányom ég 3 évesen is sokszor mondta, hogy nézd anya belekakiltam a bilibe, aztán csak pisi volt.
Vegyél egyszerű textilpelenkát és hozzá bugyit. Ha bepisil-bekakil ez elég kényelmetlen, így előbb rászokik a bilire.
Ha tovább is a jó kis "száraz érzés"pelenkát használod, akkor ez kitolódik 3-4 éves koráig (vagy az ovi előtt 1 héttel lesz szobatiszta, te pedig stresszes.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!