'Tehetetlen' vagyok a férjem szerint. Tényleg olyan gáz vagyok?
A férjed hozzáállása a gyerek témához nagyon hasonló az én férjeméhez. Már ő is mondta nekem, hogy menjek én dolgozni, ő majd neveli a gyereket. Ő is azt gondolja, hogy ez nem munka. Nekünk csak egy 1 éves gyerekünk van. Vigyázott már rá, de csak 1-2 órára, hosszabb időt nem vállal, akkor szóljak inkább a nagyinak...
Nem tudom, hogy mit tennék a helyedben, nagyon nehéz! Próbáld meg átgondolni, hogy érdemes-e megmenteni ezt a kapcsolatot, vagy tényleg jobb lenne külön, és esetleg lenne esélyed még mással boldognak lenni!
Szia! Előrebocsátom, nem azt javaslom, hogy válj el, ezt nektek kettőtöknek kell eldönteni. Csak azért írok, hogy tudd, van élet a válás után.
3 kicsi gyerekkel hagyott el a férjem. A bajt csak tetézte az, hogy addig sokat foglalkozott velük, nagyon szerették. És egyszer csak kilépett az életünkből, onnantól alig láttuk. Ott voltam 3 gyerekkel, a legkisebb 2, a legnagyobb 6 éves volt. Közben nemrég kezdtem újra dolgozni, és a főiskola utolsó évét tapostam levelezőn.
Hát mit mondjak, nem volt könnyű. De a kezdeti kétségbeesés után eldöntöttem, hogy a sarkamra állok, és megmutatom, megy ez nekem egyedül is. Hajnalban keltem, akkor főztem, utána gyerekek bölcsibe, oviba, én munkába. Meló után összeszedtem Őket, foglalkoztam velük, "szabad perceimben" tanultam, na meg éjszaka. Nem sokat aludtam akkoriban.
Jó darabig azt hittem, 3 gyerekkel nem kellek senkinek. De 1 évvel a szakítás után megismerkedtem valakivel, azóta is együtt vagyunk, immáron 8 éve.
Szóval van élet a válás után.
Csak hogy legyen egy másik szemszög is: ha nagyon akarjuk, meg lehet kicsit érteni a férjedet IS. A férfiakban nincs belekódolva az "anyáskodás", sok-sok hónap munka+munka utáni gyerekkel foglalkozás lehet, hogy kicsit sok már neki. Az án férjem szereti nagyon a lányunkat, és segít is, de néha látom rajta, ha valami már sok neki, hiszen ő is sokat dolgozik napközben.
Szerintem engedd el pár napra, hadd fújja ki a gőzt. Ti meg valahogy átvészelitek azokat az estéket - nem lesz azért talán annyira vészes.
Hátha kicsit megújulva kapod vissza. Utána meg próbáljátok meg megbeszélni a dolgokat, hozd fel óvatosan az előző válását, hogy mi vezetett oda...
Próbáljátok meg rendbeszedni a házasságot, nem hiszem, hogy késő lenne! Ha a gyerek(ek) ennyire odavannak érte, milyen lenne, ha elválnátok?
Kitartást Nektek!
Kedves 11:44! Ezzel kicsit azt mondod, hogy 2 kicsi gyereket nevelni, plusz ellátni a háztartást nem egyenértékű munka azzal, amit a férj végez. Hát az én férjem néha kimondja, hogy egy húzósabb gyerekekkel töltött nap után felüdülés bemennie dolgozni.
Amúgy sem ez a kérdező fő problémája, hanem az, hogy a férje nem kezeli partnerként, kiabál vele, kritizálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!