Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyának lenni - ezt nem lehet...

Anyának lenni - ezt nem lehet előre elképzelni?

Figyelt kérdés

Mikor még "csirke" voltam, azt gondoltam, soha nem akarok gyereket. Meg kell hagyni, ez elég gyorsan megváltozott, mikor megtaláltam az ideális társam. Első gyerekünket nagyon vártam, tudtam, hogy imádni fogom!! Meg kell jegyeznem: azóta se vagyok az a nő, aki elájul egy kigyerek látványától. De a saját gyerekem iránt érzett szeretet semmihez sem fogható, csodálatos!!! Ezt NEM LEHET előre elképzelni, ezt átélni lehet, elképzelni nem.

Ti mit gondoltok? Nektek is "feleülmúlja" minden előzetes elképzeléseteket?

2011. jún. 2. 15:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én még amikor terhes voltam,akkor sem tudtam elképzelni,hogy milyen anyukának lenni :-)))

aztán megszületett - megláttam... :-)))

2011. jún. 2. 15:32
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Azt gondolom, hogy azért mert te megávltoztál, még nem fog megváltozni mindenki, és hogy nem mindenkinek olyan felemelő anyának lenni, mert nem mindenki egyforma.
2011. jún. 2. 15:32
 3/13 anonim ***** válasza:

Az anyaságot át kell élni. Mindegy, hogy milyen leszel, nem ez a kérdés, hanem az, hogy ez egy előre elképzelhetetlen dolog.

Én még küzdök az anyasággal, sokkal több nehézség van benn, mint gondoltam. A lányom az első 6 hónapot végigüvöltötte, plusz még refluxos is lett, orvosról orvosra jártunk. Többször voltam boldogtalan, mint boldog.

De most már jobb a helyzet, és tényleg csoda látni a fejlődését. S imádom a kis Csőrike fejét, csak úgy lóg a kis pufikája, húsos Manci. Szóval imádom, de azért kemény a 24 órás szolgálat. :)

2011. jún. 2. 15:44
 4/13 A kérdező kommentje:

Második válaszoló: nem változtam meg. Előre tudtam, hogy a saját gyerekemet imádni fogom, mint ahogy azt is, hogy attól még nem változom át olyan nővé, aki minden gyereket imád.

Mellesleg nem azt írtam, hogy minden egyes pillanatban imádom és ajnározom őt. A gyereknevelésnek, mint minden emberi kapcsolatnak velejárója, hogy az ember időnként berág, akár nagyon is. Ez minden kapcsolatban előfordul néha. De nem ez volt a kérdés.

2011. jún. 2. 15:58
 5/13 anonim ***** válasza:

Elkepzelni elore nem lehet es felkeszuni sem ra. :)

Az anyasag egy kesz kaosz. Olyan erossegeid kerulnek a felszinre amirol nem is tudtad, hogy leteznek es olyan akadalyokat vagy kepes megoldani amirol nem is hallottal. Szerintem a legnehezebb kihivas, 24 oras szolgalat, hulla faraszto de meg sincs egy olyan pillanat az eletemben amikor azt mondanam: barcsak ne lennek anya. :))

2011. jún. 2. 16:23
 6/13 anonim ***** válasza:
az utolsó válaszoló TÖKÉLETESEN leírta :):)
2011. jún. 2. 17:04
 7/13 anonim ***** válasza:

Hali

én nem is a konkrét kérdésre reagálnék,csak arra arészére,hogy én is az a típus vagyok,aki csak a saját gyerekét szereti,a többi gyerek úgy szólván nem érdekel.Azt hittem csak én vagyok ilyen:D

De igen,a a sajátomat én is imádom,és nagyon gondoskodó anyukája vagyok,mások szerint is.

Tehát aki nem szereti a gyerekeket az is lehet nagyon jó Anya!( erre pl én is csak a szülés után jöttem rá)

2011. jún. 2. 17:12
 8/13 anonim ***** válasza:

Jajj de ismerős!! :o)) Pont ezen agyaltam a napokban én is! Hogy sosem vonzott az anyaság, nem is értettem, hogy minek kell gyerek, hiszen mennyi lemondással jár és mennyi nyűg van vele... Egy kisállat látványa sokkal jobban ellágyította a szívemet, mint egy gyereké.

Aztán a férjemmel úgy döntöttünk, hogy szeretnénk egy bébit. Sokáig nem jött össze, aztán végül lombikkal sikerült és 2 hónapja megszületett a kislányom! :o)

Teljesen kész vagyok! Sosem hittem volna vagy legalábbis nem tudtam elképzelni, hogy ilyen érzelmek léteznek egyáltalán! Nem is tudom hogy fogalmazzak, de talán mintha valahogy értelmet nyert volna minden! Egyszerűen imádom! Akkor is amikor nehéz vele, amikor üvölt és én már kész vagyok idegileg. Mert persze nem könnyű meló, az biztos!

És én sem ájulok el továbbra sem egy kisgyerek látványától! De azért már másként nézek rájuk! ;o)

Tehát a válaszom: igen, felülmúlja minden előzetes elképzelésemet!!

Sok boldogságot! :o)

2011. jún. 2. 18:24
 9/13 A kérdező kommentje:

Utolsó: valahogy én is így voltam vele az elején, hogy az ember olyan érzelmeket érez, amikről nem is gondolta volna, hogy lehet ilyet érezni. Most már hozzászoktam a dologhoz, de néha még most is elmerengek ezen. :-)

És igen, nem esek hanyatt egy kisgyerek látványától, de azért más gyerekekkel szemben is elfogadóbb és némileg toleránsabb lette. :-)

Gratula a babácskához!

2011. jún. 2. 18:42
 10/13 anonim ***** válasza:
Vajon az apukáknak is vannak ilyen mély érzelmeik miután apák lesznek?
2011. jún. 4. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!