Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezditek a hozzátáplálá...

Hogyan kezditek a hozzátáplálást tápszeres babáknál?

Figyelt kérdés
Úgy hogy nem borítjátok fel a napi rutinját?A nap melyik szakaszában adtátok neki? Sok babánál a hozzátáplálásnál felborul a napirend és utána egy ideig nem alussza át az éjszakát... ti hogy kezdtétek? Nemsoká 4 hónapos a kisfiam és két hónapja gyönyörűen átalussza az éjszakát, szeretném ha ez továbbra is így maradna, ezért várom a tapasztalatokat a nagyon ügyes gyakorlott anyukáktól :)
2011. máj. 30. 12:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Még nagyon korai elkezdeni, az egész emésztőrendszere nem érett rá.
2011. máj. 30. 12:57
 2/6 anonim ***** válasza:

várjál még vele!

10 óra tápi előtt kóstoltass majd utána rendesen kapja a tápit, az a két-négy kiskanál nem igen számít az éjszakáttekintve, ilyen idős korban a fogzás miatt szokott visszatérni az éjszakai kelések, nem a hozzátáplálás miatt. sőt, attól jobban szoktak aludni a babák mikor már ki van váltva mert laktatóbb pl. a tejpép este

2011. máj. 30. 13:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem azért borul fel a napirend mert hozzá táplálsz, hanem mert nö a gyerek változik az értelme, észreveszi a köprnyezetét, több minden érdekli, és mert gyerek.

Te minden éjszaka ugyan olyan jól alszol? ahogy bejön a mozgás a gyereknek (4 hós kortól), elkezd forogni az ágyban is éjszaka.

Lányom is tápszeres és 4 hót betöltötte mi próbáltunk almát adni de az nagyon savas és sokat bukott töle.

ìgy répával majd paszternákkal aztán krumpli és így tovább. ebédre adtam kb 5 hét után váltottunk ki egy étkezést. aztán pár hétre rá elkezdtem gyümölcsöt adni délutánra és így tovább.

azt hogy rossz alvó lesz vagy sem nem a hozzá táplálás határozza meg.

nekem is átaludta és kb 5 hósan kezdett mocorogni az ágyban azóta egy héten egyszer minimum órákat van fent éjszaka és egyszer legalább egy nyik nélkül alszik.

2011. máj. 30. 13:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Mi 13 hetesen kezdtük, még nem váltottam ki étkezést. Most kétszer kap pár kanállal egy nap: A reggeli első evésnél 9 körül, majd du. 2körül. Estére pedig teszek a tápszerbe egy kis tejberizspépet, hogy laktatóbb legyen neki. Még így is kel egyszer éjjel. A rizspépes dolog előtt pedig 2x kelt éjszaka.
2011. máj. 30. 13:21
 5/6 anonim ***** válasza:

5 hósan kezdtem a hozzátáplálást az ikreimmel, méghozzá úgy, ahogy a védőnőnk javasolta, mert nagyon megbízom benne.

Kezdtük almalével (Hipp Natal), ebből először csak 1-1 kiskanállal, aztán a köv. 2-3 napban növeltem a mennyiséget. Most már cumisüvegbe teszem, melegben nagyon szeretik inni. Utána jött az almapüré, majd pár nap múlva a barack, ezekből is Hipp Natalt adok, míg nem szerzek frisset ill. bio gyümölcsöt. Utána viszont nem akarok flancoskodni, pürésítem én magam a gyümölcsöt. Ezeket is úgy adtam, hogy először 1-1 kiskanállal két étkezés között, majd finoman emeltem az adagot. Ha délelőtt nem kérték, délután újra próbáltam. Most már úgy csinálom, hogy a napi 1. étkezés után kb. 1 órával jön a püré (kb. 4-5 kanállal esznek meg belőle), majd a 3. étkezés után is kínálok egy adagot. Holnap kezdjük a sütőtök kóstolását, utána jön a répa, krumpli.

2011. máj. 30. 13:46
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Én is fogok a védőnőmre hallgatni mert bízok benne én is(egyedül nem kezdem el, csak ha ő is mondja hogy lehet)! Csak kíváncsi voltam hogy ti hogy csináltátok!

Még egyszer köszönöm a tapasztalatokat!

2011. máj. 30. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!