Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van egy 8 és fél hós kisfiunk....

Van egy 8 és fél hós kisfiunk. A párommal nem mennek jól a dolgok. Egyszerüen nem tudjuk a problémákat megbeszélni, állandóan veszekedés van belőle. Mit tegyek? Nem birom.

Figyelt kérdés
Nem vagyunk házasok, a szüleinél lakunk. Neki a szex nekem a romantika hiányzik a kapcsolatból. minden energiám leszivja a kicsi, és ő ugy gondolja hogy én nem csinálok itthon semmit. A főzésen kivül mindent megcsinálok. (anyósom főz) Naponta 10 percnél többet nem foglalkozik a kicsivel mert már akkor minden baja van (a páromnak). Amugy szereti, de csak babusgatni. Ha a kezébe adom, 10 perc után már passzolja vissza. Oké,dolgozik 11 órát naponta és elhiszem hogy fáradt. De ha hazajön a melóból sokszor mintha menekülne itthonról, vagy legalábbis ki a lakásból. Mit csináljak?
2009. márc. 16. 07:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
51%
így van a tervek az átbeszélt jövönk! mit és hogyan továbbb , és kicsi össze veszés és a mi nöi lelkünk az utolsó már! ez van ezt kell szeretni ha nincs nagy baj!
2009. márc. 16. 09:00
 12/18 anonim ***** válasza:

08.01-es vagyok. Igen, kimaradt az anyós.

Tudom, milyen anyóssal élni, 8 hónapig éltünk náluk és már 3 éve élünk az én anyámmal. Mindkét esetben saját szobánk volt/van nekünk és a gyerekeknek is. Ide nem jöhet be senki rajtunk kívül és hiába vagyunk egy házban, teljesen külön háztartást vezetünk. A takarítás közös, én a mi szobáinkat takarítom, Ő az Ő szobáját, a közös helyiségeket együtt. A főzés teljesen külön megy. Én főzök ránk, Ő pedig magára. Külön van mindenünk, saját liszt, cukor, fűszerek, zöldséget, szó szerint minden. Én minden nap főzök vagy kétnaponta ha marad előző napról és pénteken úgy készítek ebédet, hogy szombaton ne kelljen főzni. Akkor az anyámé a konyha, Ő főz magának két napra. Egymás kajájából nem eszünk, csak ha kínál a másik. A hidegélelem is külön van, saját hűtő stb...

A mosás is külön van, én a családunkra mosok, Ő magára, külön mosópor...

A számlákat azemély-arányosan osszuk, úgy fizetünk bele.

Nem szólunk bele egymás életébe, de tanácsot elfogadunk mi is és Ő is. Anyósommal ugyanígy éltünk.

Nem felhőtlen a kapcsolatunk anyámmal és anyósommal sem, igyekszünk nem az Ő példájukat követni, nem vagyunk egyikkel sem puszipajtások, de a látszatot őrizzük mi is és ők is, sosincs veszekedés.

Egy fontos dolog van, amit mi mindig is betartattunk: a gyereknevelésbe soha nem szólhatnak bele. Sajnos sosem segítettek semmiben, még elhozni a gyereket sem az oviból vagy rájuk bízni egy-két órára. De Ők ilyenek.

Próbáljátok meg így, külön család vagytok. Úgy gondolom a férjed is jobban elfogja ismerni az itthoni munkád, jó érzéssel fogja enni a kis felesége főztjét, nem lesz benne az, hogy még ezt is az anyja csinálja.

2009. márc. 16. 09:37
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor kiegészitem a sztorit. Nemrég bukott le a párom hogy hétvégente diszkóba ment, mikor én csak "sörözni" engedtem el. Gondoltam jófej leszek és kell neki is a kikapcsolódás, és hazudott hogy hová megy. Én 26 vagyok ő 24. Terveztük hogy veszünk házat vagy épitünk, de most mindenre az a válasz hogy válság van. Én ezt is megértem de jobb ugy se lesz. Nem látom igazábol az igyekezetet rajta hogy valaha sajátot akarna. Ja és mi már egyszer szétmentünk, akkor még nem volt gyerek. Akkor se tudtuk már a végén megbeszélni a dolgokat és léptem. Talán hiba volt kibékülni. De a kisfiamat nem adnám. Őt nem bánom mert a legnagyobb kincs az életemben. Megpróbálok erőt venni, és menteni ami menthető. Csak néha sok hogy mindig nekünk nőknek kell engedni, türni, alázkodni.
2009. márc. 16. 10:46
 14/18 anonim ***** válasza:
50%
hát kicsit így igen más ! elkell érned hogy ne járjon el esténként ! csak ha szépen beszélsz vele és csak a tényeket mondod neki akkor nem válik haraggá a vita és nekünk kell türelmesen lapítanunk légy neki a "barátnöje" te veled is létudjon kicsit ülni pl:pezsgözni és tedd emlékezetessé azt a estét mindig ajálgasd nappal hogy este "bulizunk ". igen most nem ajánlatos beruházni most ki kell bírnunk a válság alatt mindenkit érint a nagy nyomás!
2009. márc. 16. 11:14
 15/18 anonim ***** válasza:
77%

Megint a 08:01-es vagyok. Nem értem amit írsz. Mi az hogy nekünk nőknek kell tűrni, megalázkodni? A JÓ házasság nem szenvedés, megalkuvás. Hanem abban a felek egyenlőek, akik szeretik és alkalmazkodnak egymáshoz. Ahol a felek egyenrangúak és ugyanolyan megbecsült tagja a házasságnak mint bármelyik benne levő fél a gyerekeket is beleértve.

Persze, hogy nem érzed jól magad a kapcsolatban, ha így állsz hozzá és így kezeled benne magad.

Ő is alkalmazkodik és Te is és tiszteletben kell tartani a másik egyéni hobbijait, kedvteléseit.

Minden férfinak és sok nőnek is szüksége van arra, hogy másokkal is beszélgessen, kikapcsolódjon. A legjobb az, ha Veled érzi a legjobban magát (ami nálatok nincs így)és ezért el sem vágyódik. Csakis a hozzáállásoddal tudsz ezen az elvágyódásán segíteni. De néha jó beszélgetni mással is és nem gondolom, hogy egy 24 éves srácnál olyan nagy bűn lenne, ha diszkóba megy. Ott is sörözik, de mellette táncol is. Ennyivel több. Egy kocsmában is összejöhet más lánnyal, megcsalhat ha akar. Nem kell ahhoz a diszkó. A lényeg, hogy szeressen, tiszteljen annyira, hogy ez eszébe se jusson.

Ezt az elengedés dolgot sem értem. Nálunk ha a férjem el akar menni valahova (ami 2-3 havonta esik meg), akkor szól, hogy este munka után elmegy a barátaival és mondjuk este 9 körül várható haza. Persze, menjen. Nem vagyok az anyja, hogy engedélyt kelljen kérnie. Szóljon és kész. Így Ő is szabadnak érzi magát. Gondold el a férjed, mondja a haverjainak, hogy az asszony elengedett sörözni...milyen már!? A férjem baráti körében is van ilyen feleség, a srácok pedig csak kinevetik, mert ez olyan megalázó.

Az elmenetelek pedig ritkulni fognak onnantól kezdve, mikortól már jól érzi magát otthon Veletek és alig várja majd, hogy munkából hazaérjen és csókkal, finom vacsival fogadod. A kisfia pedig egy nagy mosollyal, mert tudja, hogy apu hazaérkezése nem a veszekedések és rossz hangulat velejárója.

Hallgasd meg. Érdeklődj a napja után, próbálj tanácsot adni amiben segítségre szorul és utána ne hagyd ki, hogy elmeséld, mi mindent csináltál a fiával és mire tanítottad éppen meg, milyen éneket szeretett meg és melyik mesét kellett többször is elmesélni. Így látja, hogy mit csináltál a nap folyamán és milyen hasznos az otthoni tevékenységed. Hétvégén pedig irány kirándulni hármasban, hamarosan jön a jó idő! Állatkert, Vadaspark vagy akár a közeli park, erdő, ahol nem járnak autók és csak Ti lehettek.

2009. márc. 16. 11:44
 16/18 anonim ***** válasza:
50%
Mi az,hogy nekunknoknek kell turni,meg stb...?kik ok (ferfiak)kik,hogy hagyjuk magunkat megal;azni.Mi akik reggeltol estig babazunk?imadom a babam,de nincs mese nagyo nehez is.hogya legnehezbb a fozes?hahhaaa..hat ha olyanbaba van esetleg aki azt vegig nezi esetleg,ennekem meg a fozeshez sincs neha idom,a baba elveszi minden idom.persze amit orommel odais adok neki.na es egy ilyennehez nap utan kinek nem esikjol egy kis kikapcsolodas,mondjuk egy furdoben.perszehogy at passzolom a babat apunak,aki faradt nem faradt muszaly atvennie a babat.ezaz o apai osztonenek kellene lenni.az en ferjem sem ert sokat a babakhoz,neha csak ugy fogja mint egy babut es nez ra(eleg vicces)de probal kapcsolatot teremteni a picivel.en is elengedem sportolni vagy barmi,de csak azert mert latom,hogy szeret minket,segit amiben tud.En mondjuk nem turnem amit a ferjed csinal,de mindekinek mas a turelme.egy fiunal24ev meg fiatal nagyon,persze vannak erettek is.foleg azert mondom mert megtudtad,hogy diszkoban volt.ez felelotlen dolog tole,foleg ha egy faradt feleseg es egy baba var ra otthon.abban egyetertek,hogy majd ha nagyobb lessx a baba mar jobban fog hozza erdeklodni,de addigra bele is faradhatsz.legyszi egyik valaszolo,hogy irhattal olyat,hogy turje inkabb minthogy valakozni,hogy igy jobblessz a gyereknek.mi lessz jobb,hogy inkabb veszekedos szuloket lat a baba.na az nagyon szupi..gondolkozz el mit irsz.azsem erdekel ha lepontoztok,de egy no ne legyen mar turo gep.Hidd el egy no erosebb neha maga mint egy ferfivel,evvelnem azt mondom,hogy hagyd ott,tegyel meg mindent amit gondolsz,de ettol eddig.Kivanom,hogy ferjed hamar eszhez terjen mielobb elhagyjatok.mert lehethogy akkor jon ra mit veszitett.
2009. márc. 16. 12:49
 17/18 anonim ***** válasza:
legyél türelmes vele,ha alapvetően jó férj (nem ver,nem szórja a pénzt,nem csal meg)akkor adj idő neki és ne várj tőle túl sokat amig a pici nagyon pici tényleg van ki nem tud vele mit kezdeni pedig szereti a gyerekét.néha próbáljatok meg kettesben kikapcsolódni,közös fürcsi,nézzetek vígjátékot,mozduljatok ki otthonról.nekm bevált ha már nagyon rossz volt a hangulat este kedvesen hozzábujtam a páromhoz és megmasszíroztam a hátát ezen úgy meglepődött(azt várta,hogy megint morogni fogok),hogy ő is teljesen másképp viselkedett.mostani párommal 8 éve élünk együtt és belőle teljesen hiányzik a romantika,de mégis csodás ember más értékeit nézem(humor,hűség)volt egy nagyon romantikus pasim előtte aki verseket írt a virágcsokrokhoz amiket kaptam csak éppen folyton megcsalt és akkor szakítottunk mikor megvert.sok sikert!
2009. márc. 16. 13:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Én a helyedben őszintén magamba néznék, hogy nem az esik-e rosszul, hogy én is szeretnék ott lenni vele a diszkóban??? Bevallom, én sokszor harcolok a közös programokért! (És jól esik otthon hagyni a kicsit)
2009. márc. 16. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!