Van egy 8 és fél hós kisfiunk. A párommal nem mennek jól a dolgok. Egyszerüen nem tudjuk a problémákat megbeszélni, állandóan veszekedés van belőle. Mit tegyek? Nem birom.
Itt most több kérdés is felmerül, sorba megyek. Miért nem kapja meg a szexet? Te a romantikát hiányolod...hm. Kevés pasi van ám aki romantikus vagy legalábbis úgy az, ahogyan mi szeretnénk. Ezért nem érdemes vitázni, ha eddig nem volt az, ezután sem lesz és ha szereted, úgy szeresd ahogy van. Ne akard megváltoztatni.
Mi 3 közös gyermeket nevelünk, a legkisebb alig 2 éves. Valóban fárasztó sokszor egy kicsi gyerek, de akárhogy nézzük, a házimunka még 3 gyerek esetében sem tesz ki egy nap sok időt, a legtöbb időt a főzés vesz igénybe, amit Neked nem kell csinálni. Ha nagyon úgy érzed, hogy lefáraszt, pihenj le Te is, mikor a kicsi alszik. Fáradtan az ember is rosszkedvűbb.
Az én férjem sem nagyon tud mit kezdeni a gyerekeivel amíg kicsik. A legkisebbel is most kezd tudni foglalkozni, eddig még fürödni sem mehettem el a kicsi mellől, annyira félt, nehogy "rosszul" vigyázzon rá. Ilyen apuka is van, ettől nem rosszabbak Ők, ugyanúgy szeretik a gyereküket mint akik állandóan foglalkoznak Velük és nélkülünk viszik el sétálni stb...Ők csak nem tudnak mit kezdeni ilyen kicsi gyerekkel, majd ha beszél hozzájuk a kicsi és tudnak együtt kommunikálni, akkor jön el az Ő idejük.
Mikor hazajön 11 órai munka után fáradtan, valószínű az újabb vita elől menekül. Amit én teljesen megértek. Nem Őt védem, inkább azt mondom, hogy a probléma nem egy félen van, hanem mindkettőtökön múlik.
Tegyél egy próbát. Mikor hazajön munkából fáradtan, add elé az ételt és desszertként a saját magad sütötte sütit. este bújj hozzá és ne vit
ázz. Majd ha lenyugodtak a kedélyek, a folyamatos feszültség alábbhagy, akkor lassanként, nem zúdítva mindent, egyenként szép hangsúllyal, ne provokálva beszéld meg Vele minden problémádat.
Én minden nap sütök süteményt, este mindig mi is akkor vacsizunk mikor hazajön, elmondom mi történt ma velünk, kikérdezzük a legnagyobb gyereket a suliban történtekről, a férjem is elmondja mi történt Vele és megbeszélünk mindent. Ami kettőnkre tartozik, az a beszélgetés az ágyban történik. Nagyon ritkán vitázunk, elfogadom Őt olyannak, amilyen, mert így szeretem és Ő is engem. Jövő hónapban lesz 15 éve, hogy így élünk.
Próbálj meg először Te enyhülni, indítsd el a folyamatot és Ő is átveszi. Akkor megbeszélni is könnyebb mindent.
Ne haragudj, hogy hosszú voltam, de ne a válás legyen az első megoldás.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!